loader
Veolia Romania incheie un parteneriat cu Holde Agri Invest pentru dezvoltarea de solutii durabile de management al apei in agricultura

Veolia Romania incheie un parteneriat cu Holde Agri Invest pentru dezvoltarea de solutii durabile de management al apei in agricultura

Agricultura sustenabila, ca parte integranta a unei dezvoltari durabile, necesita un management performant al resurselor de apa si al solului

Veolia Romania Solutii Integrate (VRSI), companie membra a Veolia Romania si furnizor de servicii de exploatare, intretinere si management a sistemelor de apa, canalizare si energie termica, a incheiat un parteneriat cu Holde Agri Invest (HOLDE), companie antreprenoriala care exploateaza terenuri agricole, listata la Bursa de Valori Bucuresti, pentru dezvoltarea de solutii inovatoare necesare unei agriculturi moderne sustenabile, prin semnarea unui memorandum de colaborare in vederea conceperii de modele si metode, care vizeaza optimizarea managementului apei privind alternativele de irigatii, in vederea cresterii calitative si cantitative a productiei agricole.

Agricultura sustenabila, ca parte integranta a unei dezvoltari durabile, necesita un management performant al resurselor de apa si al solului, ceea ce implica o intelegere complexa  a amprentei de apa din zonele agricole, in concordanta cu valorile sociale pe care acestea pot si trebuie sa-l respecte, in vederea imbunatatirii productivitatii si evolutiei unui sector agricol performant si durabil.

Memorandumul de colaborare incheiat cu Holde Agri Invest stabileste doua directii cheie pentru dezvoltarea de solutii reziliente si necesare unei agriculturi sustenabile, adaptate la realitatile climatice si economice actuale. Prima vizeaza inovarea in gestionarea resurselor de apa pentru agricultura, acest lucru implicand identificarea de solutii adaptate nevoilor pentru a administra resursele de apa in mod eficient in cadrul culturilor agricole, inclusiv reutilizarea apei, evitarea extragerii excesive din sursele obisnuite, economisirea energiei in sistemele de irigatii cu minimizarea impactului asupra mediului inconjurator. A doua directie consta in formarea unui centru de expertiza multidisciplinar, a unui hub de specialisti, cu scopul de a dezvolta proiecte complexe si scalabile de irigatii, replicabile ulterior la o scara cat mai larga.

Revitalizarea solului agricol prin oferirea de solutii sustenabile este unul dintre obiectivele Veolia, care si-a definit scopul de a deveni campion al Transformarii Ecologice. Experienta si expertiza noastra ne permit identificarea si dezvoltarea de solutii customizate pentru parteneri dinamici si deschisi la inovare, cu scopul unui management sustenabil al apei si de imbunatatire a productivitatii agricole. Volatilitatea climatica crescuta, alaturi de presiunea pe sursele de apa de suprafata cer idei si modele moderne pentru a raspunde noilor provocari. In mod sinergic, cu competentele noastre istorice, sprijinim partenerii si comunitatile, in gestionarea, optimizarea si dezvoltarea resurselor de apa, materiale si energie, pentru a conduce catre noi sisteme de productie agricola adaptate vremurilor actuale, dar si responsabilitatilor fata de generatiile viitoare. Este un inceput de drum prin care ne propunem sa proiectam o noua abordare pentru utilizarea sustenabila a apei in agricultura, care poate reprezenta si o alternativa la nivel national", a declarat Madalin Mihailovici, CEO Veolia Romania.

Alaturarea expertizelor celor doua companii atat in domeniul managementului resurselor de apa si energie cat si al sectorului agricol va conduce la dezvoltarea unor proiecte aplicate de irigatii, cu o finalitate clara in cresterea cantitativa si calitativa a productiei agricole, precum si asigurarea rezilientei fata de provocarile climatice.

In cadrul Holde, sustenabilitatea si utilizarea eficienta a resurselor stau la baza fiecarei actiuni pe care o intreprindem. Consideram apa ca fiind una dintre cele mai importante resurse pentru o agricultura moderna si durabila, iar utilizarea eficienta a sistemelor de irigatii de la nivelul fermelor noastre este vitala. Incheierea acestui memorandum cu Veolia, lider mondial in furnizarea de solutii esentiale in abordarea cu succes a provocarilor contemporane, precum schimbarile climatice, deficitul de resurse si provocarile asociate urbanizarii si digitalizarii, ne va permite sa facem pasi concreti spre o agricultura adaptata la viitor, prin imbinarea inovatiei cu responsabilitatea fata de comunitate si mediul inconjurator”, a declarat Liviu Zagan, Director General Holde Agri Invest.

Despre Veolia

Grupul Veolia isi propune sa fie compania de referinta pentru transformarea ecologica. Cu o prezenta pe 5 continente si aproape 220.000 de angajati in intreaga lume, Grupul ofera solutii utile si practice pentru gestionarea apei, deseurilor si energiei care sa contribuie la o schimbare radicala a contextului actual. Prin intermediul celor trei divizii completare, Veolia ajuta la dezvoltarea accesului la resurse, la conservarea si refacerea acestora. In 2022, Grupul Veolia a furnizat apa potabila pentru 111 de milioane de persoane si servicii de canalizare pentru 97 de milioane de persoane, a produs aproape 44 de milioane de megawati ora de energie si a tratat 61 de milioane de tone metrice de deseuri. Veolia Environnement (Paris Euronext: VIE) a obtinut venituri consolidate de 42.885 miliarde de euro in 2022.

 In Romania, Veolia ofera solutii de management al apei si energiei. Cu peste 3.000 de angajati, compania actioneaza strategic la nivel local pentru a implementa servicii esentiale la cele mai inalte standarde de calitate si pentru a sustine dezvoltarea oraselor smart, deservind peste 2.300.000 de consumatori. 

Veolia Romania Solutii Integrate (VRSI) este o companie membra a Grupului Veolia si asigura servicii de exploatare, intretinere si management a sistemelor, echipamentelor si instalatiilor de apa si canalizare pentru centre comerciale, institutii de cercetari, dar si pentru Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti. Totodata, VRSI este operator al serviciului public de alimentare cu apa din orasul Otopeni, incepand cu anul 2007, pentru o perioada de 25 de ani, pentru orasul Chitila, din 2016, pentru o perioada contractuala de 10 de ani, dar si pentru orasul Popesti-Leordeni din anul 2019, pentru o perioada de 29 de ani. www.veolia.ro

Despre Holde Agri Invest (HOLDE)

Holde Agri Invest este o companie initiata de un grup de antreprenori romani avand ca obiectiv dezvoltarea acesteia pentru a deveni lider in domeniul agriculturii din Romania. Infiintata in 2018, compania exploateaza aproximativ 13.200 de hectare de teren, organizate in patru nuclee - ferma Rosiori situata in Rosiori de Vede (judetul Teleorman), Frumusani (judetul Calarasi), Videle (judetul Teleorman) si Contesti (judetul Dambovita). Incepand din octombrie 2020, Holde Agri Invest este o companie publica cotata pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti cu simbolul HAI, iar din luna octombrie 2021, compania este inclusa in indicele BET-AeRO al BVB, avand a doua cea mai mare pondere. www.holde.eu