loader
Vegacomp Consulting furnizeaza municipiului Alba Iulia solutii  Smart Parking si Smart Metering

Vegacomp Consulting furnizeaza municipiului Alba Iulia solutii Smart Parking si Smart Metering

Solutia inovatoare Smart Parking include un set de senzori produsi in Romania, ce permit eficientizarea si monitorizarea in timp real a locurilor de parcare.

Integratorul de solutii inteligente la cheie Vegacomp Consulting anunta astazi debutul unui protocol de colaborare cu municipalitatea din Alba Iulia, prin intermediul caruia furnizeaza solutii Smart City pentru eficientizarea si monitorizarea in timp real a spatiilor de parcare, prin senzori produsi local, si a consumului de electricitate, gaze si apa, prin intermediul unei solutii proprii.

 

"Alba Iulia, oras aflat deja in avangarda ca deschidere pentru industria Smart City din Romania, va beneficia de solutiile noastre in ariile de Smart Parking si Smart Metering, in cadrul unui proiect pilot, ce se intinde pana la finele lunii martie 2019. Astfel, investim in adoptia tehnologiei, pentru a sprijini dezvoltarea urbana din Romania, cu senzori produsi local si solutii proprii. Prin aceste solutii, raspundem unor nevoi concrete ale locuitorilor: fluidizarea traficului, optimizarea parcarilor, vizibilitatea clara, in timp real, a consumului generat de utilitati si optimizarea costurilor implicate de acestea, unificate, indiferent de furnizori’, a declarat Cornel Barbut, CEO, Vegacomp Consulting.

 

Vegacomp Consulting va monta si testa un set de 50 de senzori wireless ce permit detectarea locurilor de parcare si statutul acestora - libere sau ocupate. Informatiile transmise prin intermediul acestor senzori sunt agregate intr-o interfata facila, prin aplicatii pentru web si smartphone, atat pentru utilizatorii finali, cat si pentru administratia publica. Compania a instalat deja doua versiuni anterioare de senzori, care comunica prin tehnologia LoRa, functionale, intr-una dintre cele mai traficate parcari din centrul Bucurestiului, inca din luna martie.

 

De asemenea, compania va instala, in trei tipuri de cladiri ale municipalitatii, cu obiceiuri diferite de consum, seturi de senzori si dispozitive de colectare a datelor referitoare la consumul de electricitate, gaze si apa, prin sisteme retro-fit (care se adauga infrastructurii existente). Astfel, municipalitatea are acces clar, in timp real, la un set relevant de date referitoare la costurile utilitatilor, precum si la un istoric precis de consum, ce poate sta la baza deciziilor de optimizare. Solutia de Smart Metering se bazeaza pe experienta acumulata din luna martie in dezvoltarea a doua proiecte cu parteneri din domeniul distributiei energiei electrice si din aria marilor centre comerciale.

 

Vegacomp Consulting isi lanseaza, in prezent, propriile solutii Smart City, dezvoltate in baza experientei acumulate ca integrator al unor parteneri cu notorietate globala in proiectele si implementarile anterioare din Bucuresti si Constanta. Solutiile pilot fac parte din proiectul ‘Alba Iulia Smart City 2018’ initiat de Ministerul Comunicatiilor in 2016.

 

Pana in prezent, compania a dezvoltat si a furnizat proiecte bazate pe cele mai recente tehnologii de comunicatie, precum: BPL (broadband over powerline – Internet de mare viteza prin cablurile de curent), ZWave si LoRa. Proiectele companiei sunt de tip Smart Pole, pe baza unui concept propriu, Smart Label (eticheta inteligenta pentru stalpi), Smart Fuse si Smart Home. Acestea se adreseaza clientilor de servicii B2B2C, cu modele actuale de business propuse pietelor romanesti si internationale.

Autori

foto
VEGACOMP CONSULTING S.R.L.