loader

Vanzarile pentru riviera bulgara si litoralul romanesc au crescut in vara acestui an cu 60%

Sezonul turistic estival 2016 a presupus o usoara repozitionare a destinatiilor de vacanta preferate de romani.

Grecia, Bulgaria si Turcia continua sa conduca topul preferintelor clientilor Filadelfia Turism. Pe primul loc se afla Grecia, care a reprezentat aproximativ 36% din totalul sejururilor vandute. Bulgaria este pe pozitia secunda, fiind preferata de o treime dintre turistii romani.

 

Turcia a constituit un caz exceptional vara aceasta, din cauza miscarilor politico-sociale din a doua jumatate a verii. Kusadasi si Antalya s-au aflat in continuare pe lista destinatiilor dorite de catre turisti, insa intr-o mai mica masura.

 

Cererea a crescut anul acesta si pentru destinatiile exotice, cu accent pe Maldive, Zanzibar, Republica Dominicana si Mexic. Pelerinajele din Israel au fost si ele cautate de catre turisti.

 

”Sezonul estival 2016 a fost unul surprinzator. In 2015 Bulgaria si Romania s-au aflat intr-un con de umbra, insa, anul acesta vanzarile pentru riviera bulgara si litoralul romanesc au crescut cu 60%. Nu in ultimul rand, s-a simtit o usoara sporire a popularitatii destinatiilor exotice”, a declarat Lidia Sighiartau, manager Filadelfia Turism.

 

Valoarea medie a unui sejur s-a pastrat la fel cu aceeasi perioada a anului trecut. Astfel, clientii Filadelfia Turism au platit vara aceasta pentru un sejur de sapte zile, in afara tarii, cu transportul, cazarea si micul dejun incluse, aproximativ 440 Euro.

 

Ca mijloc de transport, turistii nostri au preferat autocarul si avionul. Astfel, numarul biletelor de avion vandute a crescut cu aproximativ 14% fata de 2015.

 

“Cel mai scump sejur pe care l-am vandut a fost de 6.000 Euro, cu destinatia Maldive, iar cea mai populara metoda a ramas in continuare achizitionarea pachetelor turistice direct din agentie.” continua Lidia Sighiartau.

 

Pentru 2017, Filadelfia Turism va mentine in portofoliul de tour operare destinatii precum Grecia, Bulgaria, Israel, destinatii exotice, dar si litoralul romanesc, unde clientii vor putea achizitiona pachetele turistice cu tichete de vacanta. Intrarea firmei Ruefa Escape Travel in grupul Filadelfia, a inclus in portofoliul agentiei toate ofertele celor peste 30 de tour operatori germani.