loader
Vanzari de peste 116 milioane de euro pentru Toyota in Romania in primul semestru din 2017

Vanzari de peste 116 milioane de euro pentru Toyota in Romania in primul semestru din 2017

Grupul Inchape, din care face parte Toyota Romania, raporteaza o cifra de afaceri de 116,4 milioane de euro in primul semestru din 2017, in crestere cu 25,9% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut

Rezultatul reprezinta o performanta pentru ultimii 7 ani raportati de companie, fiind primul semestru in care cifra de afaceri depaseste acest prag.

 

Cresterea se datoreaza atat performantei foarte bune a vanzarilor de masini noi, avand o cota din doua cifre atat peste nivelul pietei in primul semestru al anului 2017, cat si in aceeasi perioada a anului trecut, dar si mixului de vanzari in care Lexus si automobilele hibride au jucat un rol esential. Vanzarea de piese si accesorii a contribuit, de asemenea, la cresterea vizibila a cifrei de afaceri. in urma activitatii, pe acest segment au fost generate peste 7 milioane de euro, crestere cu peste 8% fata de perioada similara a anului precedent.

 

„Anul 2017 a inceput foarte bine pentru Toyota Romania, lucru care s-a reflectat si in cifra de afaceri inregistrata de Grupul Inchape. Segmentele care au contribuit la aceasta evolutie – serviciile prestate, vanzarea de masini si vanzarea de piese si accesorii – ne-au ajutat sa ajungem la o crestere foarte buna, comparativ cu primul semestru din 2016. Pentru anul acesta estimam o crestere de 25% a cifrei de afaceri comparativ cu anul 2016 pana la aproximativ 273 de milioane de euro.”, a declarat Edit Corcoman-Tarcolea, General Manager Toyota Romania.

 

Cel mai bine vandut model cu motorizare conventionala este Toyota Corolla - masina numarul 1 in lume - model ce reprezinta peste 25% din vanzarile grupului. in ceea ce priveste motorizarea hibrida, Yaris Hybrid a fost cel mai bine vandut model, astfel ca in segmentul de masini eco, Toyota Hybrid ajunge la o cota totala de piata de 88% in prima jumatate a acestui an, cu 863 de unitati vandute.

 

Lexus a crescut, de asemenea, cu 10%  in perioada ianuarie-iunie 2017 comparativ cu 2016, segmentul SUV ramanand cel mai important segment pe care Toyota Romania il adreseaza iar Lexus RX cel mai bine vandut model din marca premium a companiei.

 

In ceea ce priveste situatia inmatricularilor in aceasta perioada, in total au fost inmatriculate 52.341 de unitati pe segmentele relevante. in raport cu totalul de inmatriculari din intreaga tara, cele pentru Toyota si Lexus reprezinta, in momentul de fata, 4,1%.

Autori

foto
TOYOTA ROMANIA SRL