loader
UPS achizitioneaza Bomi Group, companie multinationala de logistica in domeniul medical

UPS achizitioneaza Bomi Group, companie multinationala de logistica in domeniul medical

Achizitia va imbunatati capabilitatile logistice globale end-to-end in domeniul medical si contribuie la extinderea pozitiei pe piata si la cresterea nivelului de expertiza in Europa si America Latina

UPS (NYSE: UPS) a anuntat astazi ca intentioneaza sa achizitioneze Bomi Group, lider in industrie si furnizor multinational de servicii logistice in domeniul medical. Tranzactia include facilitati cu temperatura controlata in 14 tari si aproape 3.000 de membri Bomi Group cu competente avansate in Europa si America Latina.

Lider global in segmentul de logistica medicala, Bomi contribuie la imbunatatirea portofoliului nostru de servicii si la accelerarea procesului prin care intentionam sa devenim furnizorul numarul unu de servicii logistice medicale complexe”, a declarat Kate Gutmann, EVP si presedinte International, Healthcare and Supply Chain Solutions. „Angajatii UPS Healthcare si Bomi Group impartasesc valori similare, iar culturile noastre pun un accent ferm pe calitate. Cele doua echipe combinate vor imbunatati semnificativ capacitatea clientilor nostri care activeaza in domeniul medical de dezvoltare si livrare de inovatii care salveaza vieti.”

Bomi Group ofera servicii cu valoare adaugata pentru sectoarele Medtech si Pharma din 1985, avand o abordare personalizata. Este o companie dedicata sectorului medical, axata pe calitate, care a construit relatii de afaceri solide si de lunga durata cu peste 150 de clienti multinationali din intreaga lume.

Liderii cheie din Bomi Group, inclusiv CEO-ul Marco Ruini, isi vor pastra responsabilitatile, asigurand continuitatea serviciilor catre clientii Bomi Group dupa finalizarea tranzactiei. Toti cei 3.000 de angajati ai Bomi Group vor continua sa joace roluri vitale in organizatie.

Avand o experienta de peste 35 de ani in industria logistica din domeniul medical, echipa noastra a dezvoltat servicii de top, concepute pentru a raspunde nevoilor clientilor nostri din domeniul tehnologiilor medicale si farmaceutice”, a declarat CEO-ul Bomi Group, Marco Ruini. „Integrarea in echipa UPS Healthcare ne va permite sa extindem aceste capabilitati si va fi creata o retea globala mai puternica si mai inteligenta pentru clientii nostri.”

Bomi Group va adauga la capabilitatile UPS Healthcare peste 350 de vehicule cu temperatura controlata si 391.000 m2, oferind clientilor acces la timpi de livrare mai rapizi, o flexibilitate mai mare de productie si oportunitati in atragerea de business-uri noi. Achizitia va juca un rol cheie in furnizarea de tratamente farmaceutice si biologice de ultima generatie, care necesita servicii logistice de precizie pentru produsele sensibile la factori precum timpul de livrare si temperatura.

Ne concentram asupra dezvoltarii unor capabilitati si servicii de logistica ce le permit clientilor nostri sa livreze cele mai recente inovatii din domeniul medical”, a declarat presedintele UPS Healthcare Wes Wheeler. „Suntem incantati sa aducem laolalta talentul si capabilitatile Bomi Group si cele ale UPS Healthcare – impreuna, vom oferi clientilor nostri solutii de top, care vor fi sustinute de reteaua logistica integrata si inteligenta a UPS la nivel global.”

Achizitia Bomi face parte din planul UPS Healthcare de extindere a retelei si serviciilor pentru a raspunde cererii in continua crestere – incluzand Bomi, UPS Healthcare si-a dublat capabilitatile globale din 2020 pana in prezent. Extinderile recente includ facilitati de logistica pentru domeniul medical de ultima generatie, construite recent si care vor fi deschise in curand in Germania si Australia, precum si un campus extins in Ungaria si Tarile de Jos.

De asemenea, UPS Healthcare a imbunatatit recent UPS Premier, un serviciu bazat pe tehnologie care poate prioritiza si urmari expeditiile critice pe o distanta de 3 metri de locatia lor, oriunde in reteaua globala a UPS. UPS Premier ofera clientilor UPS Healthcare vizibilitate, control, fiabilitate si capabilitati de recuperare a produselor.

Aceste extinderi, dar si noile servicii raspund nevoilor complexe si variate ale clientilor UPS Healthcare, permitandu-le sa transforme serviciile de logistica intr-un avantaj competitiv.

Finalizarea tranzactiei este estimata pentru sfarsitul acestui an, fiind supusa revizuirii si  aprobarii din partea autoritatilor de reglementare. Valoarea si termenii tranzactiei nu au fost dezvaluite pentru moment. J.P. Morgan Securities LLC a asistat UPS in calitate de consilier financiar.

Pentru mai multe detalii despre inovatiile UPS Healthcare si despre solutiile orientate catre clienti accesati Healthcare.ups.com si about.ups.com.

Despre UPS

UPS (NYSE: UPS) este una dintre cele mai mari companii din lume, cu venituri in 2021 de 97,3 miliarde de dolari si ofera o gama larga de solutii logistice integrate pentru clientii din peste 220 de tari si teritorii. Cei peste 534,000 de angajati ai companiei se aliniaza obiectivului nostru declarat „Moving our world forward by delivering what matters” si adopta o strategie simpla, dar puternica: Customer First. People Led, Innovation Driven. UPS se angajeaza sa protejeze mediul si sa contribuie pozitiv in cadrul comunitatilor pe care le deserveste in intreaga lume. UPS sustine ferm diversitatea, echitatea si incluziunea. Compania poate fi gasita pe Internet la www.ups.com, iar mai multe informatii pot fi accesate la about.ups.com si www.investors.ups.com.

                                         

Despre UPS Healthcare                                                                                                              

UPS Healthcare ofera clientilor din intreaga lume o expertiza logistica unica in domeniul medical. UPS Healthcare detine peste 11 milioane de metri patrati de spatii de distributie conforme cu cGMP sau cGDP la nivel mondial. Serviciile UPS Healthcare includ: gestionare stocuri, ambalare si expediere la temperatura controlata, depozitare dispozitive medicale si fulfillment, laboratoare si logistica pentru studii clinice. Infrastructura globala UPS Healthcare, serviciul de vizibilitate UPS Premier, tehnologiile de urmarire si monitorizare, precum si sistemul global de calitate sunt bine adaptate pentru a raspunde cerintelor complexe de logistica din prezent pentru industriile farmaceutica, de dispozitive medicale si diagnostice de laborator.

Despre Bomi Group

BOMI GROUP este o companie multinationala italiana, lider in domeniul serviciilor de logistica integrate pentru sectorul medical. Bomi este partenerul logistic a peste 150 de clienti din intreaga lume, inclusiv jucatori importanti din sectoare precum dispozitive medicale, diagnostice in vitro, sectorul biomedical si  farmaceutic. Grupul este prezent prin intermediul subsidiarelor si societatilor afiliate acestuia in 14 tari din intreaga lume, un accent deosebit fiind pus pe Europa si America de Sud. Grupul are peste 3.000 de angajati si detine propriul parc de vehicule pentru livrari zilnice catre spitale, clinici, laboratoare, farmacii si pacienti care beneficiaza de ingrijire la domiciliu. Pentru mai multe informatii, vizitati bomigroup.com.

Autori

foto
UPS ROMANIA SRL