loader
Deloitte Romania a asistat investitorul imobiliar Hili Properties in preluarea Baneasa Real Estate, proprietarul cladirii de birouri MIRO

Deloitte Romania a asistat investitorul imobiliar Hili Properties in preluarea Baneasa Real Estate, proprietarul cladirii de birouri MIRO

Conform acordului dintre cele doua parti, Hili Properties va prelua si restul de 25% din Baneasa Real Estate in doi ani

Deloitte Romania a asistat Hili Properties, filiala de investitii imobiliare strategice a grupului maltez Hili Ventures, in preluarea unui pachet de 75% din actiunile Baneasa Real Estate, proprietarul cladirii de birouri MIRO din Bucuresti, de la dezvoltatorul imobiliar Speedwell. MIRO este o cladire de clasa A cu destinatie mixta, cu o suprafata de 24.700 de metri patrati, situata pe DN1. Tranzactia a fost semnata in august 2022.

Conform acordului dintre cele doua parti, Hili Properties va prelua si restul de 25% din Baneasa Real Estate in doi ani.

Echipa Deloitte Romania a dat dovada profesionalism la cel mai inalt nivel si de sprijin pe tot parcursul procesului care a dus la finalizarea preluarii acestui nou activ din portofoliul nostru. Parteneriatul solid si colaborarea cu Deloitte de care ne-am bucurat au fost fundamentale pentru succesul acestui proiect ambitios”, a spus George Kakouras, Managing Director, Hili Properties.

Deloitte Romania a oferit asistenta in procesul de due diligence financiar si fiscal, precum si cu privire la aspecte financiare si fiscale legate de contractul de vanzare-cumparare, prin intermediul unei echipe multidisciplinare formate din Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, Miruna Ciocea, Director Adjunct, si Laura Necsuliu, Senior Associate, din practica de consultanta financiara, si Dan Badin, Partener, Alexandra Smedoiu, Partener, Mihaela Iacob, Senior Manager, si Ana Bica, Consultant Senior, din practica de servicii fiscale.

A fost o placere sa lucram cu managementul Hili Properties la aceasta tranzactie de referinta pentru piata imobiliara din Romania. Cred ca profesionalismul si dedicarea tuturor partilor implicate - fie ca este vorba de partile implicate in tranzactie sau de consultanti - au contribuit la obtinerea rezultatului dorit intr-un mod eficient si rapid. Acesta este un proiect care demonstreaza inca o data ca piata romaneasca este atractiva pentru investitorii straini, in ciuda unor provocari generate de situatia geopolitica din regiune”, a spus Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanta Financiara, Deloitte Romania.

Hili Properties detine si administreaza active imobiliare comerciale pe care le ofera spre inchiriere in Estonia, Letonia, Lituania, Malta si Romania. Portofoliul sau este format din 23 de proprietati - cladiri de afaceri, spatii de birouri, centre comerciale, unitati medicale, o fabrica industriala si restaurante.

Prin achizitia cladirii de birouri MIRO, valoarea portofoliului Hili Properties creste de la 174 de milioane la 234 de milioane de euro. In tara noastra, compania mai detine ART Business Center din Bucuresti, care gazduieste un spital privat.

Cu o echipa de 50 de experti, Deloitte este unul dintre cei mai importanti furnizori din Romania de servicii de consultanta financiara pentru companii locale si multinationale din mediul privat si din cel public. In 2021, echipa de consultanta financiara a Deloitte Romania a fost implicata in peste 100 de proiecte complexe prin intermediul tuturor liniilor de servicii.

Deloitte furnizeaza la nivel global servicii de audit, consultanta, servicii juridice, consultanta financiara si managementul riscului, servicii de consultanta fiscala si alte servicii adiacente catre clienti din sectorul public si privat provenind din industrii variate. Patru din cinci companii prezente in topul Fortune Global 500® sunt clienti Deloitte, prin intermediul retelei sale globale de firme membre care activeaza in peste 150 de tari si teritorii, oferind resurse internationale, perspective locale si servicii de cea mai inalta calitate pentru a aborda provocari de business complexe. Obiectivul Deloitte este sa creeze un impact vizibil in societate cu ajutorul celor peste 345.000 de profesionisti ai sai.

Deloitte Romania este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale din tara noastra si ofera, in cooperare cu Reff & Asociatii | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanta fiscala, servicii juridice, de consultanta in management si consultanta financiara, servicii de managementul riscului, solutii de servicii si consultanta in tehnologie, precum si alte servicii adiacente, prin intermediul a 2.600 de profesionisti.

Pentru a afla mai multe despre reteaua globala a firmelor membre, va rugam sa accesati www.deloitte.com/ro/despre.

© 2022. Pentru informatii, contactati Deloitte Romania

Autori

foto
DELOITTE CONSULTANTA SRL