Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Un an de crestere sustinuta pentru ING Bank Romania: 100 de mii de noi clienti si o crestere a portofoliului de credite cu 18% | DoingBusiness.ro
loader
Un an de crestere sustinuta pentru ING Bank Romania: 100 de mii de noi clienti si o crestere a portofoliului de credite cu 18%

Un an de crestere sustinuta pentru ING Bank Romania: 100 de mii de noi clienti si o crestere a portofoliului de credite cu 18%

Veniturile ING Bank Romania au ajuns la valoarea de 3,8 miliarde de lei in 2024, in crestere cu 13% fata de nivelul din 2023, iar valoarea activelor totale ale bancii a crescut la 78 de miliarde de lei, cu 9% peste nivelul din anul anterior.

Cresterea numarului de clienti si a portofoliului de credite acordate, precum si cresterea volumului de depozite atrase s-au numarat printre factorii care au contribuit la consolidarea rezultatelor financiare ale ING Bank Romania in 2024.

"Echipa ING a a obtinut rezultate comerciale si financiare foarte bune in 2024, anul in care am implinit 30 de ani de activitate pe piata locala. Am inregistrat o crestere remarcabila a numarului de clienti si a activelor bancii, in timp ce profitabilitatea a ramas relativ constanta, in contexul introducerii noii taxe pe cifra de afaceri. In acelasi timp, costul riscului s-a mentinut la un nivel redus, in linie cu politica noastra prudenta de risc si de provizionare. De asemenea, am continuat ritmul accelerat al investitiilor in noi servicii si functionalitati, dar si in rezilienta si securitatea sistemelor noastre, precum si in proiecte cu impact social. Echipa ING ramane dedicata celor 1,9 milioane de clienti si isi urmeaza vocatia de banca inovatoare si responsabila". - Mihaela Bitu, CEO, ING Bank Romania.

Valoarea depozitelor atrase de la clienti a depasit pragul de 70 de miliarde de lei (in crestere cu 11% fata de nivelul din 2023), in timp ce portofoliul creditelor brute a ajuns la 45 de miliarde de lei, in crestere cu 18% fata de perioada similara din 2023. La nivelul anului 2024, ING Bank Romania a inregistrat un nivel de profitabilitate bun, cu un profit brut de 1,83 miliarde de lei, aproximativ la acelasi nivel ca in anul 2023. Suma impozitului pe profit si a impozitului pe cifra de afaceri aferente anului financiar 2024 se ridica la peste 465 milioane lei la care se adauga TVA si alte categorii de taxe.

Inovatia a ghidat calea noilor produse lansate in 2024

Inovatia a continuat sa stea la baza produselor si solutiilor lansate anul trecut, pentru a raspunde in mod relevant nevoilor cotidiene ale clientilor.

Un astfel de exemplu este ING Together, un produs disponibil in aplicatia Home'Bank, ce aduce transparenta si eficienta in managementul bugetelor de familie sau in grupurile de prieteni. Acesta permite accesul la acelasi cont curent unui numar de pana la 4 persoane (inclusiv cetateni straini) cu varsta de peste 18 ani si poate fi activat online, fara sa fie necesara deplasarea la banca. Tot in directia unui management mai bun al cheltuielilor, ING a lansat Statistici, un instrument din Home’Bank care le permite clientilor sa urmareasca si sa isi analizeze cheltuielile lunare pe diferite categorii.

Securitatea tranzactiilor clientilor este o prioritate pentru echipa ING si investim permanent in acest domeniu. Incepand de anul trecut, specialistii bancii pot detecta tranzactiile frauduloase si operatiunile suspecte efectuate in aplicatia bancara din alte arii geografice printr-un nou serviciu lansat in 2024, de geolocalizare, disponibil in Home’Bank. Sistemul poate semnala tranzactiile efectuate la POS si transferurile bancare neobisnuite, dar si actiunile initiate in Home’Bank, precum vizualizarea datelor cardului sau autorizarea platilor securizate. Acest filtru este cu atat mai relevant cu cat aproximativ 1,6 milioane de clienti ai ING Bank, respectiv 85% din totalul celor 1,9 de milioane de clienti ai bancii, folosesc aplicatia mobila Home'Bank.

De asemenea, functionalitatea „Permisiuni” din Home’Bank ofera utilizatorilor posibilitatea de a dezactiva anumite tipuri de tranzactii cu cardul, cum ar fi retragerea de numerar de la bancomat, tranzactii cu criptomonede sau plati de tip ”jocuri de noroc”.

Un nou capitol in directia sustenabilitatii

Sustenabilitatea ramane o prioritate pentru ING Bank Romania, iar anul 2024 s-a remarcat prin proiecte strategice, cu ambitii clare pe termen lung, dar si initiative concrete in mai multe domenii.

ING Bank Romania a inregistrat rezultate remarcabile in domeniul creditelor cu componente de sustenabilitate. In anul 2024, creditele ipotecare acordate persoanelor fizice pentru locuinte cu certificate energetice de clasa A au fost de 382 milioane de euro. In plus, volumele de finantare sustenabile mobilizate prin credite sau emisiuni de obligatiuni pentru clientii companii au ajuns la peste 1,5 miliarde de euro.

In zona investitiilor in comunitate, implicarea ING a insemnat, in mare parte, consolidarea parteneriatelor strategice, precum Platforma de Mediu pentru Bucuresti sau Banometru, dar si dezvoltarea unor interventii integrate in scoli. In total s-au investit 7.2 milioane de euro in proiecte cu impact in comunitate, cu precadere in proiecte de mediu, sanatate financiara si educatie.

Printre proiectele de mediu se numara extinderea Platformei de Mediu in Cluj prin programul In Zona Ta, care aduce impreuna initiative si finanteaza proiecte de mediu din proximitatea office-urilor ING, precum si consolidarea Platformei de Mediu pentru Bucuresti. Cu ViitorPlus am actualizat proiectul Hartii Reciclarii, iar prin caravana ROENEF si Academia de eficienta energetica am contribuit la promovarea eficientei energetice si am adus impreuna 160 de experti si auditori energetici.

In 2024, Banometru a derulat Provocarea Datoriilor, un program ce a ghidat peste 12.000 de persoane in procesul de imbunatatire a relatiei lor cu banii. In domeniul educatiei, am lansat Incepe la Scoala, un proiect pilot inedit care testeaza o metoda interdisciplinara de lucru impreuna cu un consortiu format din 4 organizatii. Consortiul actioneaza unitar in 10 scoli si se bazeaza pe patru piloni: infrastructura si eficienta energetica, relatii sanatoase si wellbeing, calitatea metodelor de predare si participare civica.

Pe filiera antreprenoriala, am fost prezenti in special in sustinerea antreprenoriatului feminin prin programul Visa She’s Next, dezvoltat impreuna cu Visa si Impact Hub, unde aproximativ 1000 de persoane s-au inscris in competitie.

ING Bank a incheiat noi parteneriate pentru sustenabilitate financiara si digitalizare 

ING Bank Romania este un partener dedicat al clientilor sai si a contribuit de-a lungul anilor la dezvoltarea multor companii locale si internationale. De-a lungul celor 30 de ani, banca a crescut impreuna cu clientii sai. Un exemplu notabil este clientul Digi, pentru care ING a intermediat doar in ultimii zece ani tranzactii de peste 3 miliarde de euro. In 2024, ING a facilitat un credit de 150 milioane de euro pentru Digi Romania si Digi Communications, compania mama a operatorului de telecomunicatii, facilitand expansiunea operatiunilor acestora.

Pe langa sprijinul pentru marile companii, ING si-a extins portofoliul de solutii digitale pentru IMM-uri, prin lansarea unor produse precum linia de credit Util 100% online (prin care antreprenorii pot obtine online pana la 500.000 de lei fara drumuri la banca) si platforma Business Deals, care ofera acces la reduceri business to business, negociate de consultantii bancii pentru antreprenori.

ING

ING Bank Romania este parte a ING Group, institutie financiara internationala globala, care ofera servicii bancare unui numar de peste 38 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii din peste 40 de tari. Infiintata in 1994, ING Bank Romania este in prezent o banca universala, oferind produse si servicii tuturor categoriilor de clienti – companii mari si mici, institutii financiare, mici antreprenori si persoane fizice. ING Bank Romania este singura banca cu o crestere organica din top 10 banci locale dupa active, fara achizitii de portofolii de clienti sau alte banci. ING Bank Romania este o banca universala cu peste 1,8 milioane de clienti din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri & Mid-Corporate si Wholesale Banking. Misiunea ING este aceea de a-i sustine pe oameni sa fie cu un pas inainte, in viata si in afaceri.

Autori

foto
ING BANK N.V. AMSTERDAM SUCURSALA BUCURESTI
   Update cookies preferences