loader
Turbosuflante: fara ulei, eficiente, fiabile

Turbosuflante: fara ulei, eficiente, fiabile

Turbosuflantele Kaeser pot fi utilizate oriunde este necesar aer de proces pentru aplicatii de joasa presiune

Turbosuflantele tip Pillaerator de la Kaeser Kompressoren sunt ideale pentru procesele de aerare cu necesar ridicat de aer, in aplicatiile de tratare biologica a apei. Datorita celei mai moderne tehnologii, acestea asigura o functionare fiabila si eficienta energetic facand astfel posibile costurile deosebit de reduse pe intreg ciclul de viata.

Turbosuflantele Kaeser cu debite volumetrice de la 50 pana la 275 m³/min si presiuni diferentiale de pana la 1,3 bar pot fi utilizate oriunde este necesar aer de proces pentru aplicatii de joasa presiune. Turbosuflanta este ideala pentru cantitati mari de aer pentru aerarea necesara la tratarea apelor uzate in zonele industriale si comunale. In cazul aplicatiilor industriale, aceste suflante sunt utilizate, de asemenea, de la flotatie, fermentatie si fluidizare pana la generarea de aer suflat folosind cutite de aer.

Pe langa eficienta energetica ridicata, aceste echipamente se remarca prin conceptul inteligent. Rotorul turbo este antrenat direct de un motor de mare viteza, al carui arbore este prevazut cu lagare magnetice si, astfel, lucreaza complet fara lubrifiant si fara uzura, ceea ce inseamna costuri si necesar de intretinere reduse. Lagarele magnetice inteligente sunt prevazute cu protectie la caderile de tensiune si comanda activ pozitia rotorului, pentru a-l mentine pe orbita sa chiar si in cazul oscilatiilor puternice ale parametrilor de functionare. Prin urmare, lagarele lucreaza independent de turatie, rezultand astfel o gama de control foarte larga.

Un concept de racire independent de aerul exterior al componentelor centrale le conserva impotriva eventualei patrunderi de praf fin si asigura, astfel, o functionare extrem de indelungata si fara intreruperi.

Pentru a putea exploata turbosuflanta mereu cat mai aproape posibil de randamentul optim, Pillaerator este disponibila pentru trei intervale optime de presiune in versiunile L (600 mbar), M (800 mbar) si H (1000 mbar). Rareori sunt necesare presiuni mai ridicate pentru aplicatii speciale.

Autori

foto
KAESER KOMPRESSOREN SRL