loader
Uscator cu refrigerare: eliminare eficienta a aerului cald

Uscator cu refrigerare: eliminare eficienta a aerului cald

Uscatoarele cu refrigerare de inalta performanta din seria Secotec TG se remarca acum si printr-un nou sistem de reglare al aerului evacuat

Pe langa tehnologia inovatoare de stocare a caldurii latente, utilizarea agentului frigorific R-513A asigurat pentru viitor si necesarul de spatiu relativ redus, uscatoarele cu refrigerare de inalta performanta din seria Secotec TG se remarca acum si printr-un nou sistem de reglare al aerului evacuat. Astfel, acestea devin echipamentele de top cele mai economice in tratarea aerului comprimat.

Proiectate pentru marea industrie cu un debit volumetric de maximum 98 m³/min, aceste uscatoare uriase si compacte asigura puncte de roua sub presiune stabile chiar si in cele mai dificile conditii, oferind simultan fiabilitate maxima si costuri minime pe intreg ciclul de viata.

Ca si in cazul unei instalatii de climatizare, la uscare se acumuleaza caldura reziduala, care trebuie evacuata. La modelele anterioare de uscatoare, se putea acumula caldura in cazul amplasarii nefavorabile a uscatorului si, in consecinta, la un consum mai mare de energie pentru evacuarea caldurii. In cazul Secotec TG situatia este diferita. La varianta racita cu aer, uscatoarele sunt echipate din start cu un ventilator radial cu convetizor de frecventa. Ventilatorul radial cu convertizor de frecventa evacueaza caldura reziduala generata, in functie de necesarul de aer de racire. Datorita presiunii reziduale marite, este posibila o conectare directa la tubulatura compresoarelor. Astfel se evita in conditii de siguranta un scurtcircuit termic, care poate fi cauzat de re-aspirarea aerului cald evacuat.

Multumita dispunerii optimizate a componentelor, noile uscatoare sunt si mai mici decat modelele anterioare. In acest fel, operatorii pot reduce atat costurile de exploatare, cat si necesarul de spatiu.

Aceste uscatoare Secotec dispun de un sistem eficient de stocare a caldurii latente. Acest sistem contine un rezervor de material, care, datorita schimbarii de faza intre solid si lichid, ofera o densitate mai mare cu 98 de procente in comparatie cu materialele traditionale de stocare a caldurii. Cu aceeasi capacitate de stocare, aceste modele inovatoare Secotec devin astfel mult mai compacte. Acestea necesita o suprafata de amplasare cu pana la 46 de procente mai mica si sunt cu circa 60 de procente mai usoare decat uscatoarele cu stocarea traditionala.

Ecologice

Incepand cu intrarea in vigoare a Regulamentului privind gazele fluorurate, protectia climatica a devenit o obligatie pentru toti. Din acest motiv, Secotec TG este echipat cu agentul frigorific ecologic R-513A. Potentialul de incalzire globala al acestui agent frigorific este semnificativ mai redus decat la substantele utilizate pana acum. R-513A este disponibil pe termen lung si nu este nici toxic, nici inflamabil, astfel ca nu exista cerinte suplimentare pentru operatorii si prestatorii de servicii.

Autori

foto
KAESER KOMPRESSOREN SRL