loader
Tremend si Mastercard incheie o alianta strategica pentru digitalizarea sectorului de plati

Tremend si Mastercard incheie o alianta strategica pentru digitalizarea sectorului de plati

Tremend Software Consulting, a incheiat un parteneriat strategic cu Mastercard Romania pentru accelerarea implementarii, in sistemul financiar-bancar, a reglementarilor europene si globale, dar si a noilor functionalitati din zona platilor digitale bazate pe tehnologiile actuale

Inrolarea cardurilor in eWallet-ul Apple Pay si implementarea mandatului Strong Customer Authentication (SCA), parte din Directiva Europeana revizuita privind Serviciile de Plata (revised Payment Services Directive - PSD2), sunt printre primele proiecte ce vor beneficia de expertiza Tremend Software Consulting in acest an. Totodata, Tremend va veni in sprijinul institutiilor financiare cu solutii complexe, scalabile si sigure care vor reflecta agilitatea necesara transformarii digitale.

Expertiza tehnica extinsa de implementare in zona financiar-bancara, dar si inovatia continua, au transformat Tremend intr-un partener puternic si de incredere al Mastercard Romania, jucand rolul unui IT Delivery Factory. Suntem incantati ca impreuna cu Mastercard vom oferi tuturor consumatorilor cea mai buna experienta in zona platilor digitale, siguranta si solutii personalizate, ca vom avea sansa de a contribui la un proiect de asemenea anvergura ce speram ca va fi dezvoltat nu numai local, ci si la nivelul Europei Centrale si de Est”, declara Stefan Patra, Vice President Financial Services, Tremend Software Consulting. 

Cosmin Vladimirescu, Country Manager, Mastercard Romania, precizeaza: „Ne bucuram sa avem alaturi un partener pentru care, asemenea Mastercard, siguranta, confortul si experienta consumatorilor reprezinta fundamentul intregii activitati. Suntem convinsi ca, impreuna cu Tremend, nu numai ca vom indeplini exigentele impuse in era PSD2, ci vom reusi sa setam noi standarde care sa serveasca drept model, atat la nivel local, cat si global”.

PSD2 reprezinta directiva Uniunii Europene prin care platile online vor deveni mai sigure, favorizand inovatia, precum si intrarea pe piata a unor noi jucatori din domeniul FinTech. Tarile membre UE si implicit Romania au obligatia de a include directiva in legislatia nationala, iar bancile de a publica propriile interfete de programare a aplicatiilor (API).

Directiva PSD2 marcheaza trecerea bancilor la modelul Open Banking, prin care va fi accelerat procesul de tranzitie de la serviciile financiare traditionale, internalizate si locale, la cele digitale, disponibile oriunde in zona europeana.

In plus, odata cu implementarea PSD2, va fi revolutionat si sistemul de plati online. Ca urmare, autentificarea de tip EMV 3D Secure va intra intr-o noua era a standardelor de securitate pentru tranzactiile online cu cardul si va transforma Strong Customer Authentication (SCA) intr-un etalon al industriei, bazat pe tehnologiile actuale, precum autentificarea biometrica. Cresterea accelerata a platilor atrage dupa sine exigente noi, in primul rand legate de securitatea acestora, cu atat mai mult cu cat la nivel global prognoza pentru 2019 este de 3,9 miliarde de platitori doar prin e-commerce, in timp ce, in Romania, 20% din populatie a facut in ultimul an cel putin o tranzactie online, reprezentand o crestere anuala de 15%.

Despre Tremend

Tremend are 14 ani de experienta in furnizarea de servicii de software engineering si consultanta si a implementat peste 400 de proiecte de anvergura pentru companii de top din sectoare precum telecom, finante, banci, auto si servicii medicale. Compania foloseste ultimele tehnologii ale momentului, de la AI si Machine Learning, la IoT si Microservicii. Cea mai importanta realizare a anului 2017 a fost extinderea peste ocean, prin preluarea companiei americane 648 Group. Tremend a fost inclusa, de doua ori consecutiv, in Deloitte Technology Fast 50 Central Europe, clasamentul celor mai dinamice companii de tehnologie din regiune. Compania de consultanta si dezvoltare de software are doua sedii in Romania, in Bucuresti si in Brasov si un birou in Atlanta.

Mai multe informatii sunt disponibile pe www.tremend.com.

Despre Mastercard

Mastercard, www.mastercard.com, este o companie de tehnologie în industria globală de plăți. Operăm cea mai rapidă rețea de procesare a plăților din lume, oferind un liant între consumatori, instituții financiare, comercianți, autorități și companii din peste 210 țări și teritorii. Produsele și soluțiile Mastercard fac activitățile zilnice de comerț – cum ar fi cumpărăturile, călătoriile, derularea unei afaceri sau managementul finanțelor – mai simple, mai sigure și mai eficiente pentru toată lumea.

Autori

foto
TREMEND SOFTWARE CONSULTING SRL
foto
MASTERCARD EUROPE SPRL - REPREZENTANTA