loader
Tranzactii de peste jumatate de miliard de euro incheiate de Deloitte Romania in T2 2018 Nou lider M&A in divizia de servicii fiscale

Tranzactii de peste jumatate de miliard de euro incheiate de Deloitte Romania in T2 2018 Nou lider M&A in divizia de servicii fiscale

Specialistii M&A din cadrul Deloitte au participat, in ultimele trei luni, la incheierea unor tranzactii care insumeaza peste jumatate de miliard de euro, fiind implicati atat de partea cumparatorului, cat si de partea vanzatorului.

In acest context al avantului pietei M&A, dar si al dezvoltarii serviciilor multidisciplinare proprii, Deloitte a decis sa formeze o echipa dedicata in departamentul de servicii fiscale, coordonata de Alin Chitu, Director. Din noul sau rol, Alin Chitu se va concentra pe integrarea serviciilor de consultanta fiscala in cadrul tranzactiilor de M&A, consolidand astfel practica firmei.

„Am creat o echipa dedicata proiectelor de fuziuni si achizitii in cadrul departamentului de servicii fiscale pentru a ne asigura ca prin specializarea persoanelor implicate vom reusi sa aducem mai multa valoare adaugata clientilor nostri. Echipa din taxe va conlucra strans cu echipele specializate din celelalte servicii, astfel incat proiectele de M&A sa beneficieze de o abordare multidisciplinara de succes", a spus Dan Badin, Partener coordonator servicii fiscale si juridice Deloitte Romania.

“Acest nou rol de coordonator al echipei de M&A din cadrul departamentului de servicii fiscale reprezinta o provocare importanta si o oportunitate pentru a-mi folosi experienta dobandita in cadrul proiectelor M&A la care am lucrat de-a lungul timpului. Totodata ma simt onorat sa fac parte din practica multidisciplinara a Deloitte Romania si ca pot contribui la dezvoltarea si reusita acesteia”, a adaugat Alin Chitu.

Cu o experienta profesionala de 15 ani, Alin Chitu este specializat in consultanta fiscala pentru companii, acoperind o gama larga de servicii privind impozitarea internationala si locala, cat si diversele implicatii ale tranzactiilor. El este un consultant respectat pe piata si a detinut diverse pozitii, printre care cea de expert local pentru Banca Mondiala. Alin a facut parte din mai multe consilii de administratie si consilii de supraveghere, fiind implicat de-a lungul timpului in proiecte complexe de M&A si due diligence.

Practica multidisciplinara de M&A a Deloitte Romania este una dintre cele mai solide de pe piata, integrand experti de prim rang, cu o cunoastere profunda a industriei si pietei locale, acoperind zonele financiare, fiscale si juridice si concentrandu-se asupra tuturor fatetelor unei tranzactii.
 

Autori

foto
DELOITTE CONSULTANTA SRL