loader
Toyota Yaris 2017 obtine 5 stele la testele de siguranta Euro NCAP

Toyota Yaris 2017 obtine 5 stele la testele de siguranta Euro NCAP

Lansat in prima jumatate a anului trecut, Toyota Yaris 2017 a obtinut maximum de 5 stele la cele mai recente teste de siguranta auto Euro NCAP (New Car Assessment Programme) din 2017.

Aceasta realizare este o dovada clara a angajamentului Toyota fata de siguranta auto. Astfel, fiecare masina este echipata standard cu sisteme care pot preveni accidentele sau pot minimiza consecintele in cazul unui impact. Pachetul include un sistem pre-coliziune cu franare autonoma de urgenta, faza lunga automata, avertizare la depasirea benzii si, incepand cu nivelul de echipare Luna, asistenta pentru marcaje rutiere.

 

Toyota Yaris 2017 beneficiaza si de o serie de functii suplimentare menite sa sporeasca siguranta pasagerilor. Centurile de siguranta pentru locurile din spate dispun de limitatoare de forta si pretensionare, tetierele au fost reproiectate pentru a oferi o mai buna protectie impotriva traumatismelor cauzate de hiperflexie-hiperextensie, iar forma airbag-urilor de tip cortina a fost corectata. In plus, instalarea scaunului pentru copii este acum mai usoara datorita reglajelor sistemului de prindere Isofix si etichetarilor.

 

„La Toyota, consideram ca cea mai buna contributie pe care o putem avea la imbunatatirea sigurantei pe sosele este standardizarea functionalitatilor care pot ajuta soferul sa evite un accident, sau cel putin sa minimizeze consecintele acestuia.” declara Matt Harrison, vice-presedinte Toyota Vanzari si Marketing. „De aceea, aproape toate vehiculele Toyota vandute in Europa sunt echipate acum cu sistemul Toyota Safety Sense.”

 

Pentru Toyota, siguranta inseamna fundamentul angajamentului sau de a crea autovehicule din ce in ce mai bune, asigurandu-se ca beneficiile tehnologiilor inovatoare nu se limiteaza la modele de varf cu cele mai avansate specificatii, ci sunt disponibile la nivel general. Respectand aceasta etica, Toyota Safety Sense a intrat in echiparea standard  a modelului Yaris din 2017. 

Autori

foto
TOYOTA ROMANIA SRL