loader
Telekom Romania sarbatoreste primii 100.000 de antreprenori ‚eliberati’ investind 100.000 euro in accelerarea a 10 start-up-uri romanesti

Telekom Romania sarbatoreste primii 100.000 de antreprenori ‚eliberati’ investind 100.000 euro in accelerarea a 10 start-up-uri romanesti

Sprijin in valoare totala de 100.000 de euro acordat in cadrul programului WeAccelerate- un proiect sustinut de Telekom Romania - pentru 10 start-up-uri selectate prin concurs, constand in: finantare, spatiu de lucru, mentorat si promovare.

Telekom Romania investeste 100.000 de euro in accelerarea a 10 start-up-uri romanesti, in cadrul programului WeAccelerate, un nou proiect menit sa incurajeze digitalizarea antreprenoriatului romanesc. Proiectul se va derula in parteneriat cu hub-ul WeLoveDigital. Zece start-up-uri, selectate in urma unei analize de business minutioase, vor primi finantare si beneficii constand in spatiu de lucru, mentorat si promovare gratuite, pe o perioada de sase luni. Competitia vizeaza start-up-uri din toate domeniile de business, care au depasit stadiul de prototip si au generat venituri de minim 1.000 lei. Un participant poate inscrie mai multe start-up-uri in competitie, cu conditia ca acestea sa fie constituite in societati juridice distincte.

 

Cei 100.000 de euro vor fi directionati catre cele 10 start-up-uri care vor ajunge in finala competitiei. Astfel, fiecare start-up selectat va beneficia de investitii in valoare de 10.000 de euro, alocati astfel: sustinere financiara in valoare de 6.000 de euro, sase luni de chirie subventionata in cadrul hub-ului WeLoveDigital aflat in Bucuresti, 60 de ore de mentorat si consultanta in domeniul promovarii online precum si campanii de promovare in mediul online.


WeAccelerate este prima initiativa dintr-o serie de astfel de proiecte derulate de Telekom, menite sa sarbatoreasca fiecare 100.000 de antreprenori eliberati cu portofoliul Freedom.


„Ne-am gandit la un mod inedit de a contribui la cresterea ecosistemului antreprenorial si managerial, oferind in acelasi timp suport financiar si sprijin pentru acumularea de noi cunostinte de business. La finalul acestui proiect, ne dorim ca economia romaneasca sa integreze zece companii inovatoare, mai puternice si mai pregatite, cu sanse reale de dezvoltare. Acesta este modul prin care Telekom Romania doreste sa le multumeasca tuturor clientilor care au ales serviciile din portofoliul Freedom. De la lansarea acestora, sub umbrela #BUSINESSLIBER, am depasit pragul de 100.000 de antreprenori „eliberati” cu portofoliul Freedom, care au ales, astfel, libertatea si flexibilitatea in comunicare”, a declarat Ovidiu Ghiman, Director Executiv Comercial Segment Business, Telekom Romania.


Una dintre oportunitatile oferite prin acest program este accesul pe care antreprenorii il vor avea la mentori cu o experienta remarcabila in business, printre care se numara: Radu Ionescu (COO Dentus Aegis Network), Marian Seitan (Director General Grupul Mediapost Hit Mail), Peter Barta (Angel Investor), Marius Ghenea (Partener 3TS Capital), Orlando Nicoara (Fondator WeLoveDigital), Radu Apostolescu (Fondator eMag).


In plus, prin parteneriatul cu hub-ul WeLoveDigital, cele zece start-up-uri finaliste vor beneficia de un spatiu neconventional de lucru in care antreprenorii au sansa sa interactioneze in fiecare zi cu oameni care se confrunta cu provocari similare. Astfel, start-up-urile selectate vor avea un mediu de lucru in care sa gaseasca suport si reale oportunitati de business.

 

Start-up-urile care doresc sa beneficieze de avantajele oferite prin programul WeAccelerate se pot inscrie in competitie in perioada: 23 mai – 30 septembrie 2018, completand formularul postat pe pagina web dedicata:
www.weaccelerate.ro unde pot gasi informatii complete legate de conditii de eligibilitate, mecanism de selectie, calendar si noutati despre evolutia proiectului.

 

Selectia se va realiza in trei etape. In prima etapa, desfasurata intre 23 mai si 30 septembrie 2018, participantii trebuie sa acceseze pagina campaniei si sa completeze integral formularul de inscriere in competitie. Toate proiectele inscrise vor merge in a doua etapa- preselectia, care va avea loc intre 1–30 octombrie 2018. Proiectele vor fi analizate de un juriu format din mentorii implicati in program, iar la finalul acestei etape vor fi desemnate 25 de start-up-uri semi-finaliste. A treia etapa- selectia finala, se va desfasura intre 1-10 noiembrie, interval in care fiecare dintre cei 25 de candidati isi va sustine proiectul in fata juriului. Cei 10 castigatori vor fi anuntati pe 10 noiembrie 2018 pe site-ul competitiei, iar in cadrul unei gale care va avea loc tot in luna noiembrie 2018, vor fi invitati sa ii prezinte proiectele si obiectivele propuse in cele 6 luni de mentorat prin programul WeAccelerate. Dupa desemnarea castigatorilor urmeaza perioada de incubare care se va derula pe parcursul a sase luni, in intervalul 4 februarie – 2 august 2019.

 

Telekom Romania a introdus noile abonamente Freedom prin campania #BUSINESSLIBER, lansata in octombrie 2017, care au adus, in premiera pentru segmentul de business, internet nelimitat 4G, voce si mesaje nelimitate, de la 5 euro pe luna. #BUSINESSLIBER a schimbat radical serviciile oferite antreprenorilor, prin eliminarea, in premiera pe piata serviciilor de comunicatii din Romania, a perioadei minime contractuale si a taxei de reziliere.
 

Autori

foto
TELEKOM ROMANIA COMMUNICATIONS SA