loader
MET Group intra pe segmentul productiei de energie din surse regenerabile din Germania

MET Group intra pe segmentul productiei de energie din surse regenerabile din Germania

MET Group a finalizat achizitia integrala a proiectului fotovoltaic Kentzlin, dezvoltat de Emeren Germania GmbH

Compania energetica MET Group, cu sediul  in Elvetia, isi extinde portofoliul european si marcheaza intrarea pe segmentul productiei de energie din surse regenerabile din Germania, prin achizitia integrala a unui proiect fotovoltaic. La finalul anului 2022, MET Group a anuntat o tranzactie similara in Romania, respectiv preluarea unui proiect pentru un parc fotovoltaic localizat langa Bucuresti, compania intrand astfel pe segmentul local al productiei de energie verde.

MET Group a finalizat achizitia integrala a proiectului fotovoltaic Kentzlin, dezvoltat de Emeren Germania GmbH. La finalizarea lucrarilor, centrala fotovoltaica va avea o capacitate instalata de 11,5 MWp, echivalentul consumului mediu anual al 3.600 de gospodarii. Productia de energie anuala a acestui parc va fi de aproximativ 13 GWh.

Proiectul este situat in landul Mecklenburg-Pomerania de Vest si se afla la jumatatea lunii iulie in faza de ready-to-build. Unitatea de productie va putea demara operatiunile comerciale din a doua jumatate a anului 2024.

MET Group este un jucator important pe piata germana a gazelor naturale si a energiei electrice. In ultimii ani, MET a achizitionat in Germania mai multe spatii de depozitare subterana a gazelor naturale, cu o capacitate totala de 3,4 TWh. De asemenea, compania a contractat capacitati de regazeificare GNL si a inaugurat o filiala locala unde desfasoara activitati de furnizare, dezvoltandu-si accelerat vanzarile catre companii de utilitati municipale, clienti industriali si, recent, consumatorii casnici. Intrarea MET pe piata productiei de energie din surse regenerabile este un pas major in extinderea activitatilor grupului in Germania.

Proiectul Kentzlin se incadreaza perfect in strategia MET, care presupune prezenta pe piete competitive din sectorul productiei de energie regenerabila, cum este Germania, si extinderea portofoliului din Europa, in special Europa de Vest”, a declarat Christian Hurlimann, director general pentru energie regenerabila MET Group.

Strategia de extindere a MET Group din domeniul energiei regenerabile implica extinderea portofoliului actual ajungand la o capacitate instalata de 2 GW pana in 2026, jucand astfel un rol activ in tranzitia energetica europeana. In 2022, MET a intrat pe piata energiei regenerabile in patru noi tari, prin achizitii in Spania, Italia, Polonia si Romania.

In Romania MET a semnat un acord pentru achizitia unei companii care detine drepturile in cadrul unui proiect fotovoltaic de 52 MWp. Proiectul poate ajunge la o productie de energie de 82 GWh pe an - echivalentul consumului anual din 50.000 de gospodarii. Parcul fotovoltaic va fi amplasat in sudul Romaniei, in apropiere de Bucuresti si va deveni operational in 2024.

MET Group

MET Group este o companie energetica europeana integrata, cu sediul central in Elvetia si operatiuni si active pe pietele gazelor naturale si energiei electrice. MET este prezenta prin subsidiare in 14 tari si 30 de piete nationale de gaze naturale si in 22 de centre internationale de tranzactionare. MET a dovedit o experienta vasta in operarea de active energetice verzi (bazate pe surse regenerabile) sau flexibile (din surse conventionale), oferind cea mai larga paleta de sprijin pentru tranzitia energetica. Veniturile consolidate ale Grupului MET s-au ridicat in 2022 la 41,5 miliarde euro, volumul total de gaze naturale tranzactionate fiind de 109 BCM, inclusiv contracte futures, iar cel de energie electrica la 67 TWh, inclusiv contracte futures.