loader
Structura de Smart City propusa de Huawei a fost agreata pentru Standardul P2413 in cadrul intalnirii Grupului de Lucru IoT de la institutul IEEE

Structura de Smart City propusa de Huawei a fost agreata pentru Standardul P2413 in cadrul intalnirii Grupului de Lucru IoT de la institutul IEEE

Huawei a depus cu succes propunerile de standarde pentru evolutia Internet of Things in cadrul intalnirii Grupului de Lucru pentru IEEE P2413 (Standardul Cadrului Arhitectural pentru Internet of Things), ce s-a desfasurat la Shenzhen intre 28 noiembrie – 1 decembrie 2017.

Huawei a depus o propunere ce cuprinde Managementul Dispozitivelor, Managementul Conexiunilor, Facilitarea Aplicatiilor pentru Platforme IoT si Analiza Big Data. In urma discutiilor online si offline, delegatii au cazut de acord sa adauge textul propus de Huawei in standardul P2413.


In cadrul intalnirii au fost reprezentati ai companiilor Huawei, IoTecha, Schneider Electric, Siemens, Kaspersky, Deutsche Telekom, Hitachi si IEEE. Intalnirea a revizuit aporturi ale doua dintre organizatiile de standardizare partenere IEEE P2413, IEEE P42010 (Inginerie de sisteme si software – descrierea arhitecturii) si IVI (Industrial Value Chain Initiative). Au fost analizate cu atentie aproape 100 de comentarii, oferind sansa de a imbunatati urmatoarea versiune a Proiectului pentru Standard IEEE P2413.


Intalnirea a reprezentat un exemplu de colaborare a industriei globale in calitate de fundament al dezvoltarii de succes si adoptarii pe scara larga a Internet of Things (IoT). Un document-cadru OPC-UA, propus pe baza principiului de Cadru Arhitectural P2413, a fost de asemenea acceptat in cadrul intalnirii si va fi adaugat ca exemplu de P2413. Huawei si Deutsche Telekom vor depune impreuna ulterior un document similar pentru a descrie cadrul oneM2M bazat pe principiul P2413. In viitorul apropiat sunt asteptate comentarii suplimentare din partea unor organizatii precum Industrial Internet Consortium (IIC).
 

Dl. Joe So, CTO al Huawei EGB Industrial Solutions, a sustinut discursul de deschidere, urandu-le bun venit participantilor la intalnire. “Huawei considera ca, pentru a proteja investitiile clientilor nostri, este obligatia noastra sa participam in cadrul unor grupuri de standardizare precum IEEE P2413,” a explicat So. “Trebuie sa ne mentinem conducerea la nivel tehnologic si sa protejam interesele clientilor nostri, prin dezvoltarea unor standarde deschise, care sa permita ecosisteme globale.”


“Standardul IEEE P2413 pentru Cadrul Arhitectural al Internet of Things va fi unul dintre factorii-cheie de care va depinde dezvoltarea cu succes a proiectelor Smart City. Va ajuta Orasele Smart sa devina mai inteligente si mai sigure, precum si sa imbunatateasca traiul cetatenilor, sa imbunatateasca capabilitatile guvernamentale in domeniul administrarii oraselor si sa indeplineasca promisiunea transformarii digitale,” a declarat So.


Presedintele IEEE P2413, Oleg Logvinov, a declarat: “Discursul d-lui Joe So din deschiderea intalnirii IEEE P2413 reprezinta cea mai buna dovada a importantei muncii depuse de acest Grup de Lucru. Dezvoltarea Oraselor Smart, alaturi de edge computing si tehnologiile relevante pentru dezvoltarea acestuia, nu ar fi posibile fara IoT si o conducere tehnica puternica. Huawei este unul dintre membrii fondatori ai IEEE P2413 si contributiile sale au imbunatatit semnificativ stadiul actual al lucrarilor, in special in privinta subiectelor importante pentru Smart City, precum IoT si edge computing. Este, de asemenea, important sa subliniem autoritatea continua a Huawei in cadrul acestui grup de lucru. Huawei a preluat importantul rol de editor al Proiectului pentru Standard.”


In ultima instanta, Smart City inseamna rezolvarea problemelor din lumea reala. Primele proiecte Smart City s-au concentrat pe managementul informatiilor administrative si al informatiilor de Internet. Acestea sunt comparabile cu raurile si oceanele, dar informatiile generate in cadrul Internet of Things sunt la nivel de stele si galaxii. Iar, pentru a rezolva problemele reale ale oraselor vii, trebuie sa ne ocupam de toate acestea: informatii IoT, administrative si de Internet.


Huawei este unul dintre putinii furnizori de solutii ICT din industria de profil care pot oferi solutii complete end-to-end de tip cloud-pipe-device, deschizand drumul pentru conectarea lumilor fizica si digitala. Vom continua sa colaboram cu ecosistemul nostru de parteneri pentru a crea design-uri de nivel inalt ce raspund nevoilor de administrare a oraselor si indeplinesc scopurile finale ale unui Smart City – de a permite o buna administrare, de a promova dezvoltarea industriei si de a oferi cetatenilor beneficiile sistemului.


Standardul IEEE P2413 a fost initiat de catre IEEE in 2014. Se estimeaza ca IoT va deveni unul dintre cei mai importanti factori de crestere pentru diversele piete tehnologice. Majoritatea activitatilor de standardizare se limiteaza la anumite verticale, reprezentand insule de dezvoltare disjunse si, adesea, redundante. Cadrul arhitectural definit in cadrul acestui standard va promova interactiunea intre domenii, va sprijini inter-operabilitatea si compatibilitatea functionala a sistemelor si va alimenta in continuare cresterea pietei IoT. Adoptarea unei abordari unitare a dezvoltarii sistemelor IoT va reduce fragmentarea in industria de profil si va crea o masa critica de activitati multi-partite pe tot Globul.


Participantii la intalnirea IEEE P2413 au avut si ocazia de a vizita centrul industrial de expozitie din cadrul sediului central Huawei din Shenzhen. Delegatii au putut vedea o gama larga de solutii pentru industria verticala, precum Orase Smart, Orase Safe, Guvernare Smart, Educatie Smart, Transporturi Smart, Energie Smart, Finante Smart, Productie si Media Smart si multe altele.
 

Autori

foto
HUAWEI TECHNOLOGIES SRL