loader
Steffen Greubel, noul CEO al METRO AG

Steffen Greubel, noul CEO al METRO AG

Steffen Greubel este un lider cu vasta expertiza in domeniul comertului cu ridicata si intelege in profunzime provocarile din acest sector

· Steffen Greubel va prelua oficial functia de CEO incepand cu 1 mai 2021

· Noul CEO va coordona urmatoarea etapa de crestere a companiei ca business activ in domeniul comertului cu ridicata

Consiliul de Supraveghere al METRO a votat in unanimitate, dupa o analiza temeinica, numirea lui Steffen Greubel in functia de CEO. Acesta il succede pe Olaf Koch, care a parasit compania pe 31 decembrie 2020. Incepand cu 1 ianuarie 2021, Christian Baier (CFO) si Rafael Gasset (COO) si-au asumat, impreuna, rolul de CEO interimar, urmand ca Steffen Greubel sa preia oficial noul rol din 1 mai 2021. In prezent, acesta este membru in Consiliul de Conducere al Würth Group (companie de top in domeniul elementelor de asamblare, sistemelor de ancorare, adezivilor si a cosmeticelor auto).

Steffen Greubel este un lider cu vasta expertiza in domeniul comertului cu ridicata si intelege in profunzime provocarile din acest sector. El vine din Würth Group, o afacere de familie profitabila si in plina dezvoltare, extrem de apreciata pentru cultura sa organizationala orientata catre clienti si catre incurajarea spiritului antreprenorial.

Steffen Greubel a coordonat in cadrul companiei liniile de activitate esentiale si a supervizat toate proiectele strategice ale Consiliului de Conducere, inclusiv cele privind transformarea digitala. Anterior, el s-a numarat printre parteneri in divizia dedicata segmentului retail european si bune practici in zona de bunuri de consum a McKinsey & Company, oferind consultanta cu accent pe vanzari, operatiuni si transformare. De altfel, in acea perioada, METRO a fost una dintre companiile pentru care a oferit servicii de consultanta.

,,Consiliul de Supraveghere este incantat sa ii ureze bun venit lui Steffen Greubel in calitate de Chief Executive Officer al METRO. Steffen Greubel este cel mai potrivit CEO pentru a conduce cu succes METRO in etapa urmatoare de evolutie, ca business in domeniul comertului cu ridicata. Este un lider puternic, care stie provocarile acestei industrii, iar rolul sau anterior de consultant in industria de retail si bunuri de consum ii ofera acum avantajul de a avea o perspectiva completa asupra pietelor in care activam. Sustinem abordarea lui orientata catre client si modul in care intelege faptul ca simplificarea, excelenta atat operationala, cat si in executie, vor functiona ca un motor de crestere pentru METRO.”, a declarat Juergen Steinemann, Presedinte al Consiliului de Supraveghere.

,,Sunt entuziasmat sa preiau rolul de CEO al METRO la inceputul acestui nou capitol al companiei axat mai mult pe activitatea in domeniul comertului cu ridicata. Mi-am luat angajamentul sa accelerez cresterea companiei si, totodata, sa creez valoare pentru clienti si parteneri.”, a subliniat Steffen Greubel.

Despre METRO Cash & Carry

METRO este liderul comertului cu ridicata la scara mondiala, cu sortimente alimentare si nealimentare, specializat in deservirea nevoilor hotelurilor, restaurantelor si restaurantelor (HoReCa), precum si ale comerciantilor independenti. In intreaga lume, METRO are aproximativ 16 milioane de clienti care pot alege sa faca cumparaturi intr-unul dintre magazinele de format mare, sa comande online si sa ridice produsele din magazin sau sa le fie livrate. De asemenea, METRO sustine competitivitatea antreprenorilor si a afacerilor independente prin solutii digitale si contribuie astfel la diversitatea culturala in sectorul comertului cu amanuntul si al industriei ospitalitatii. Sustenabilitatea este un pilon esential al activitatii METRO, compania fiind lider la nivel european la capitolul sustenabilitate, conform Indicelui Sustenabilitatii Dow Jones. Compania opereaza in 34 de tari si are peste 100.000 de angajati in intreaga lume. In exercitiul financiar 2018/19, METRO a generat vanzari de 27.1 miliarde EUR. Pentru mai multe informatii, vizitati www.metroag.de.

Autori

foto
METRO CASH & CARRY ROMANIA SRL