loader
Startup-ul romanesc Plant an App participa la renumitul accelerator de business „500 Startups” din San Francisco

Startup-ul romanesc Plant an App participa la renumitul accelerator de business „500 Startups” din San Francisco

Plant an App, startup romanesc specializat in low-code, ce a dezvoltat o platforma pentru crearea de aplicatii dedicate companiilor, participa la renumitul accelerator de business „500 Startups” din San Francisco, Statele Unite ale Americii.

Compania face parte din a 26 - a Serie a programului, alaturi de alte 28 de startup-uri din intreaga lume, specializate preponderent in tehnologie. „500 Startups” dureaza 4 luni si se va incheia cu Demo Day pe 19 martie, cand Plant an App va sustine un pitch in fata a peste 600 de investitori de renume din Silicon Valley.

La „500 Startups”, echipa Plant an App ia parte la traininguri, workshop-uri, intalniri cu mentori si persoane de succes din diverse companii. In editia curenta a acceleratorului din San Francisco, Plant an App este singurul startup din Romania, iar produsul cu care participa este o platforma de low-code, cu ajutorul careia echipele de IT pot crea mai usor aplicatii complexe sau chiar prototipuri simple, accelerand procesul de digitalizare a companiilor de pana la 20 de ori. Plant an App isi propune sa atraga o investitie de pana la 2 milioane de dolari.

Echipa din Silicon Valley este formata din Bogdan Litescu, CEO & Founder, Alex Gavril, CMO si Radu Niculcea, Customer Succes Manager, in timp ce echipa din Romania lucreaza in continuare la dezvoltarea de noi functionalitati ale platformei. 

„Doar 1% dintre companiile care aplica la 500 Startups in San Francisco sunt acceptate in program. Pentru noi a fost in primul rand o validare a viziunii, a produsului, a echipei si a pietei. Oportunitatile care se deschid sunt imense. Suntem in inima hub-ului global de tehnologie. Ce urmeaza pentru noi este ridicarea unei runde de investitii, extinderea biroului de vanzari din SUA, parteneriate si dezvoltarea in continuare a unui produs revolutionar”, a declarat Bogdan Litescu, CEO Plant an App.

Pentru Plant an App, participarea la acceleratorul 500 Startups reprezinta una dintre cele mai mari reusite de pana acum, pentru contactul direct cu mentori si investitori importanti, dar si pentru expunerea la un ecosistem international de business. Prin prezenta la accelerator, Plant an App si-a extins portofoliul de clienti, adaugand companii din Africa, Statele Unite ale Americii sau Europa si vizeaza deschiderea unui birou in SUA.

Plant an App sustine companiile in procesul de dezvoltare digitala accelerata

Plant an App activeaza in domeniul low-code, un sector tehnologic proaspat, aflat in plina dezvoltare. Conform Gartner 2019 MQ for Enterprise Low Code Application Platforms, pana in 2024, 65% din activitatea de dezvoltare software la nivel mondial va fi realizata cu tehnologie low-code. Serviciul oferit de Plant an App se refera la dezvoltarea instrumentelor necesare pentru digitalizarea proceselor interne din companii. Solutiile au o eficienta mai mare prin posibilitatea de a fi create repede, intr-un mod cat mai flexibil, adaptat pe nevoile fiecarei entitati.

Startup-ul romanesc este prima platforma de low-code care acorda o atentie ridicata programatorilor, conducand la un mediu care incurajeaza puternic colaborarea intre rolurile tehnice si non-tehnice in proiecte de dezvoltare, intr-o companie si nu numai. Cel mai apreciat aspect de catre programatori este faptul ca platforma ii incurajeaza sa construiasca solutii care integreaza propriul cod, propriile aplicatii, construind astfel sisteme extrem de complexe.

Pentru 2020, Plant an App si-a propus deschiderea unui birou permanent in SUA, care va fi condus de Reza Garrow, fost vicepresedinte Strategic Delivery in Equifax, a doua cea mai mare organizatie de tip Birou de Credit din Statele Unite ale Americii. In timpul petrecut la Equifax, Reza Garrow a dezvoltat unele dintre cele mai complexe sisteme IT din companie, prin intermediul Plant an App. Astfel, pentru ca i-a placut foarte mult platforma, a ales sa se alature startup-ului, intr-un moment de crestere.

Planurile pentru divizia din SUA includ dezvoltarea unei echipe de vanzari si suport. Totodata, compania isi mai propune si cresterea operatiunilor din Romania, extinderea retelei internationale de parteneri, dar si expansiunea pe piata din Europa.

 „500 Startups” a fost desemnat in Annual Global League Tables lider global pentru mai multe categorii in sectorul Venture Capital: „Cel mai activ investitor global dupa numarul de tranzactii Venture Capital”, „Cel mai activ investitor early-stage dupa numarul de tranzactii Venture Capital”, „Cel mai activ Venture Capital in sectoarele software, media, bunuri de consum si recreere”.

Despre Plant an App

Plant an App este o platforma de dezvoltare low-code care ajuta companii din intreaga lume sa construiasca software de business mai rapid si sa isi accelereze transformarea digitala. Abordarea Plant an App presupune ca timpul necesar pentru crearea si lansarea solutiilor software sa fie mai mic.

Pe langa functionalitatile caracteristice de low-code, Plant an App vine cu peste 20 de module (API Builder, Form Builder, Advanced Search Engine etc.), integrari si actiuni reutilizabile si extrem de configurabile.

Autori