Grupul Stadio Hospitality Concepts (SHC), unul dintre cei mai dinamici jucatori din industria ospitalitatii din Romania, anunta preluarea pachetului majoritar al grupului Raionul de Peste, care opereaza trei restaurante, consolidand astfel un portofoliu extins de zece locatii premium in Capitala.
Tranzactia marcheaza o etapa importanta in strategia de dezvoltare a grupului, care include acum urmatoarele concepte gastronomice: NOR - Sky Casual Restaurant, Vacamuuu, Stadio Atrium, Stadio Unirii, Stadio Herastrau, 18Lounge si Cismigiu Bistro, la care se adauga cele trei locatii Raionul de Peste.
„Aceasta preluare este un pas important in strategia de crestere SHC conturata pentru acest an si reflecta angajamentul nostru de a construi un portofoliu puternic si diversificat, in care excelenta culinara, locatiile emblematice si calitatea serviciilor sa fie constante. Raionul de Peste este un brand bine conturat, printre cele mai bune restaurante de peste din Romania, cu un public fidel, si va completa perfect viziunea noastra de a redefini experientele gastronomice urbane din tara”, a declarat Radu Dumitrescu, fondator si CEO al grupului.
Raionul de Peste este recunoscut drept cel mai apreciat si premiat restaurant de peste si fructe de mare din tara, cu o istorie de 10 ani, renumit atat pentru pestele si fructele de mare proaspete aduse in doar cateva ore din Grecia sau Franta cu propriile masini, calitatea foarte ridicata a preparatelor sale, cat si pentru designul unic semnat de celebrul Karim Rashid. Pozitia sa pe segmentul premium al industriei ospitalitatii din Romania urmeaza a fi consolidata printr-o abordare in linie cu standardele si identitatea Stadio Hospitality Concepts.
O viziune antreprenoriala cu impact
Radu Dumitrescu este antreprenor de la varsta de 18 ani si a patruns in domeniul HoReCa in 2011, odata cu lansarea primului sau restaurant – Stadio Sports Bar, inspirat de pasiunea pentru sport si dorinta de a crea un loc dedicat pasionatilor din acest segment.
Astazi, la carma Stadio Hospitality Concepts, el coordoneaza un ecosistem de restaurante apreciate si un spatiu propriu de productie, sustinand constant inovatia si calitatea in servicii. Prin decizii curajoase si viziune strategica, Radu Dumitrescu s-a impus ca unul dintre cei mai respectati lideri din industria ospitalitatii din Romania.
SHC a incheiat anul 2024 cu o cifra de afaceri de 92 de milioane de lei, in crestere semnificativa fata de anul anterior, iar pentru perioada urmatoare planurile brandului vizeaza extinderea prezentei la nivel national si crestere a notorietatii, prin explorarea de noi tendinte si concepte inovatoare.