loader

Sprijiniti-ne sa prevenim nefunctionarea lucrurilor si oferiti-ne informatii valoroase pentru a profita de mersul economiei

Acesta este mesajul mediului de afaceri din Sibiu transmis la Conferinta Nationala BUSINESS to more BUSINESS.

Cel mai important eveniment de afaceri al anului din Sibiu – BUSINESS to more BUSINESS, s-a desfasurat joi, 26 mai 2016. Evenimentul a fost organizat de Doingbusiness.ro si a adus consultanta fiscala si strategiile de raspuns pentru schimbarea comportamentului consumatorilor la indemana mediului de afaceri sibian si a celui din judetele invecinate. Conferinta face parte din Proiectul National “BUSINESS to more BUSINESS", care a inclus pana acum mediul de afaceri din Brasov, Iasi, Prahova, Bucuresti si Sibiu.

 

,,Prin acest proiect national ne-am pus propus sa imbunatatim modul de a face afaceri si de aceea am oferit antreprenorilor, managerilor si angajatilor cheie ale celor mai importante companii din Sibiu, prezente la eveniment, instrumentele pentru ca schimbarea comportamentului consumatorilor sa devina mai predictiva. Am fost insotiti de experti in fiscalitate, consultanti de top in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene, am pus la dispozitia participantilor cele mai bune instrumente pe care managerii romani le pot utiliza – de la propria pregatire pana la cea a angajatilor, totul in contextul facilitarii sporite de a face afaceri date de mediul digital’’, a declarat Dumitru Ion, CEO Doingbusiness.ro

 

La eveniment a fost lansat, in premiera, Barometrul mediului de afaceri din Sibiu si judetele invecinate, realizat de EY Romania si Doingbusiness.ro, un instrument extrem de util pentru antreprenorii locali, intrucat contureaza, in esenta, asteptarile fundamentale ale mediului de afaceri pentru perioada imediat urmatoare. Rezultatele barometrului regional devin disponibile participantilor, dupa eveniment.

 

Sesiunea de consultanta fiscala, financiara si management performant a dezvoltat modificarile importante din domeniul impozitarii directe aduse de noul Cod Fiscal (Cristina Hudac – Tax Manager, EY Romania), a inclus prezentarea unui instrument extrem de util pentru optimizarea lichiditatilor – Cash Pooling (Gabriel Popa – Associated Partner, Noerr) si a detaliat modalitati de optimizare a costurilor companiei prin solutii adaptate tipului de afaceri (Andreea Cramer – Director Segment & Base Management, Telekom Romania). Pornind de la propria experienta antreprenoriala, Tudor Gorcia – Director General, TNT Computers (Partener Microsoft Romania) si-a prezentat viziunea asupra managementului de succes.

 

Daniel Pana – Country Manager, SAS Romania a aratat avantajele investitiilor in ceea ce reprezinta Big Data si Big Data Analytics in scopul adaptarii conversatiei companiilor cu clientii, proces care devine astfel anticipativ si predictiv, in timp ce Roxana Mircea – Managing Partner, REI Finance Advisors a reusit sa raspunda numeroaselor intrebari, personalizate pentru antreprenorii prezenti la eveniment, despre cine, cum si cand poate obtine fonduri europene nerambursabile.

 

 

Cei peste 130 de antreprenori, manageri si angajati cheie din companii prezenti la eveniment, au manifestat un interes deosebit si pentru tendintele moderne in marketing si comunicare (Doru Panaitescu – Digital Marketing Pioneer) si generarea de oportunitati imediate de vanzare prin monetizarea provocarilor mediului on-line (Dumitru Ion – CEO, Kompass Romania). Metodele simple pentru a aplica principiile fundamentale ale succesului au fost relevate de Valentin Matresu – Executive Coach, PGI Certified Consultant iar tehnicile practice de dezvoltare personala au fost prezentate de Daniela Dumitru – Marketing Manager, Omega Pharma.

 

Partenerii Conferintei “BUSINESS to more BUSINESS” – Sibiu au fost: Telekom Romania, EY Romania, Microsoft Romania, TNT Computers, Noerr, SAS Romania, REI Finance Advisors, PGI Certified Consultant, Kompass Romania, iar Hilton Sibiu a fost partenerul logistic.

 

Evenimentul s-a bucurat de sustinerea prin parteneriate media de catre AGERPRES, Transilvania Business, Jurnalul de Afaceri, Evenimente Biz, Manager Express, MANPRES, PrBox.ro, Calendar Evenimente, Investclub, RBE Connect, Revista CARIERE, Spatiulconstruit.ro, SibiuNews, Mesagerul de Sibiu, Monitorul de Medias.

 

Conferinta nationala “BUSINESS to more BUSINESS” continua cu evenimentele de la Constanta (16 iunie 2016), Cluj-Napoca (13 octombrie 2016), Galati (10 noiembrie 2016), Oradea (24 noiembrie 2016), Timisoara (decembrie 2016). Totodata, in octombrie 2016, la Bucuresti, doingbusiness.ro organizeaza evenimentul CEO Conference. (detaliile despre CEO Conference 2015 sunt disponibile aici: http://evenimente.doingbusiness.ro/mcr-events/2015 ).
 

Autori

foto
DOINGBUSINESS.RO SRL