loader

Un startup accelerat in Cluj de Spherik ajunge in Silicon Valley dupa castigarea Startup Avalanche

Planable transforma modul in care agentiile si clientii colaboreaza in cadrul campaniilor social media.

Planable, startup-ul creat de 4 tineri din Republica Moldova, este marele castigator al competitiei Startup Avalanche, organizata in cadrul Techsylvania, cel mai important eveniment de tehnologie din estul Europei, intre 21 si 24 mai, la Cluj-Napoca.

 

Proiectul tinerilor, dezvoltat in Spherik Accelerator, programul international de antreprenoriat demarat la Cluj in urma cu un an, a reusit sa se impuna intr-o competitie la care s-au inscris peste 100 de proiecte din 15 tari, jurizata de investitori de top la nivel mondial, precum Tim Draper, alaturi de cei mai importanti investitori din regiune, precum Marius Ghenea.

 

Inca de la prima editie, Startup Avalanche s-a impus ca cea mai importanta competitie de startup-uri de tehnologie din sud-estul Europei, adunand cele mai bune 16 startup-uri din 9 tari pentru a-si prezenta proiectele in fata a zeci de investitori din intreaga lume. In finala competitiei juriul a trimis cele mai bune 5 echipe, dintre care 4 au fost incubate de Spherik. Cei cinci finalisti au fost: Planable (Chisinau), Visitor Analytics (Cluj), Approd (Cluj), HalftonePro (Moscova), ExigeApp (Bucuresti).

 

Planable, castigatorul Startup Avalanche, va pleca spre Silicon Valley, unde sunt asteptati de unii dintre cei mai importanti investitori si fonduri de investitii in tehnologie. Plecarea este programata pentru septembrie, echipa avand cateva luni pentru a pregati discutiile cu investitorii in cadrul Spherik, la Cluj. De altfel, Planable este si castigatoarea Pirates On Shore, competitie care i-a propulsat in Pirate Summit, care va avea loc la Koln in septembrie, unde va reprezenta Romania in una dintre cele mai importante competitii de sturtup-uri din lume.

 

Disputa la varf s-a purtat intre Planable si Approd.ro, un alt startup accelerat de Spherik, care a starnit valuri de entuziasm in sala, anuntand lupta deschisa cu birocratia din Romania. Platforma lor permite infiintarea unei companii in mai putin de 5 minute.

 

“Techsylvania este o conferinta cu adevarat uimitoare, depasind ca anvergura multe evenimente similare din SUA sau vestul Europei. Suntem mandri ca impreuna cu Techsylvania am reusit sa organizam o competitie fara precedent in Romania, intrand astfel in atentia investitorilor din intreaga lume. Nu am nicio indoiala ca putem transforma Clujul intr-o destinatie globala pentru antreprenoriat”, a declarat Jennifer Austin, Managing Director Spherik Accelerator.

 

In cadrul competiei, Fribourg Capital, unul dintre cele mai importante fonduri de investitii din Romania, a avansat oferte de investitie catorva dintre echipele pregatite la Cluj.

 

“Suntem foarte impresionati de tenacitatea si ambitia acestor tineri. Vom cauta mai multe echipe ca aceasta in Romania si in regiune. Competitia Startup Avalanche si conferinta Techsylvania au creat oportunitati pentru startup-uri, investitori si intreaga comunitate”, a afirmat Dan Sturza, investitor Fribourg Capital.

 

Planable (www.planable.io) este o platforma destinata colaborarii in timp real pentru crearea campaniilor de social media in cele mai importante medii sociale. Echipa Planable este formata din Xenia Muntean (CEO), Nicolae Gudumac (CTO), Vlad Calus (CMO) si Veronica Zubcu (PR). Cei patru tineri sunt din Republica Moldova si s-au mutat anul trecut in Cluj-Napoca pentru a beneficia de sprijinul Spherik Accelerator in dezvoltarea startup-ului lor.

 

“Sunt foarte recunscatoare sa fac parte dintr-o echipa atat de diversa, compusa din antreprenori romani de succes, cu experienta locala dar si internationala, in importante huburi antreprenoriale ca si Silicon Valley, Los Angeles sau New York. Cred sincer ca o astfel de experienta, cu o astfel de echipa, are toate sansele sa creeze la Cluj unul dintre cele mai bune acceleratoare de startup-uri din lume”, afirma Jennifer Austin, Managing Director Spherik Accelerator.