loader
Speranta de angajare a tinerilor a crescut in 2019. Peste 5.000 de pozitii care nu necesita experienta au fost deschise de angajatori de la inceputul anului

Speranta de angajare a tinerilor a crescut in 2019. Peste 5.000 de pozitii care nu necesita experienta au fost deschise de angajatori de la inceputul anului

Vor fi oportunitati de cariera atat pentru persoanele cu experienta, dar si pentru juniori si studenti

Speranta de angajare a tinerilor a crescut in primele noua luni ale anului cu 15% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Candidatii aflati la inceput de drum in cariera au putut aplica la peste 5.000 de joburi tip entry level (0-2 ani experienta), disponibile in mare parte in Bucuresti, Timisoara, Cluj, Iasi, Timisoara, Constanta si Brasov.

Cele mai multe oferte de joburi entry level au fost in domenii precum BPO (Business Process Outsourcing) - 13%, IT - 9,6%, vanzari - 8%, financiar si contabilitate - 6%, administrativ si logistica - 4,71% sau resurse umane - 3,5%.

Peste 270.000 de aplicari la joburile entry level

In primele noua luni ale anului, candidatii au efectuat peste 120.000 de cautari pe platforma de recrutare online BestJobs folosind cuvantul cheie "entry level", iar companiile au primit peste 270.000 de aplicari la joburile entry level postate in cadrul platformei. Anunturile de recrutare care au strans cei mai multi aplicanti au fost in domenii precum vanzari, resurse umane sau financiar-contabil, cu pana la 3.000 de aplicari pentru un job din aceste domenii.

Perspective ultimul trimestru din 2019 - 40% din joburile noi vor fi adresate candidatilor entry level

Companiile sunt nevoite sa acopere cu 15% mai multe pozitii noi in ultimul trimestru din acest an comparativ cu perioada similara din 2018. Vor fi oportunitati de cariera atat pentru persoanele cu experienta, dar si pentru juniori si studenti. Conform celui mai recent sondaj BestJobs, 70% dintre companiile sondate vor scoate pana la 10 joburi noi pe piata in ultimele trei luni ale acestui an, iar 40% dintre acestea se vor adresa segmentului de candidati entry level.

Despre BestJobs

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din Romania. Cu o experienta de peste 18 ani in domeniu, BestJobs a fost implicata in transformarea si inovarea industriei de recrutare online si integreaza astazi tehnologii digitale de ultima generatie pentru a oferi cele mai eficiente solutii de angajare. Cu un numar de peste 2,5 milioane de profesionisti conectati la piata muncii si peste 25.000 de joburi active in orice moment, atat in tara, cat si in strainatate, BestJobs creeaza conexiuni intre toti cei care vor sa gaseasca un job mai bun si angajatorii care cauta noi talente. Recent, portalul de recrutare online a lansat serviciul de recrutare pentru perioade scurte, prin care utilizatorii au posibilitatea sa experimenteze mai multe joburi si sa nu mai depinda de un program fix de lucru.

Autori

foto
BESTJOBS RECRUTARE SA