loader
Seneca Anticafe lanseaza prima librarie online responsabila social

Seneca Anticafe lanseaza prima librarie online responsabila social

O parte din vanzarea de carte din luna martie se transforma in alimente pentru sute de varstnici singuri, parte din proiectul “Bunicii Nostri”

  • Seneca Anticafe, libraria atipica din Bucuresti care nu isi calculeaza profitul in bancnote, ci in actiuni sustenabile, lanseaza pe 27 februarie libraria online www.shop.senecanticafe.ro – “libraria unde schimbi lumea”.
  • In luna martie, o parte din vanzarea de carte se transforma in fapte bune: alimente pentru sute de bunici singuri, parte din proiectul Bunicii Nostri demarat in pandemie de catre Seneca Anticafe. Vrei o lume mai buna? Citeste mai mult!

Libraria unde schimbi lumea

In timpul perioadei de lockdown, echipa Seneca si-a folosit atentia, grija si creativitatea invatate in timpul redactarii de carte si selectiei de texte filosofice stoice pentru a le pune in folosul celor care aveau cea mai mare nevoie de protectie: Bunicii vulnerabili, aflati in imposibilitatea de se deplasa. Astfel ca, in 2020, am ajutat 1200 de varstnici singuri si am livrat in siguranta peste 11.170 de pachete cu alimente si produse de igiena, in 53 de localitati si cu ajutorul a 84 de voluntari.

Aici ii puteti vedea pe Bunicii Nostri. Iar aici poti urmari in cifre ce facem luna de luna.

Bunicii ne-au devenit, intre timp, misiune, si credem in puterea comunitatii iubitorilor de lectura care, citind, vor contribui la a ajuta cat mai multi bunici. Seneca Anticafe este libraria unde schimbi lumea si devii parte din transformarea universului in care traim intr-un loc mai responsabil.

Ce ar trebui sa faci daca ai alege sa ne fii aproape?

E simplu. Fii Ambasadorul Bunicilor si da vestea lansarii librariei online www.shop.senecanticafe.ro mai departe pe Social Media. Daca 10 persoane din comunitatea ta ar achizitiona carti de la noi, am putea asigura masa zilnica pentru 1 bunic timp de o luna. Daca vrei sa fii si offline parte din poveste, te asteptam cu drag in echipa de voluntari.

Despre Seneca Anticafe

Seneca Anticafe este locul unde vorbele celebrului filosof stoic roman le sunt de capatai oaspetilor: „Nimic nu ne apartine, doar timpul este al nostru”. Conceptul introdus mai intai la Moscova si apoi in multe mari orase din intreaga lume, a condus la crearea unui intreg lant de spatii culturale si de socializare. Un loc-refugiu in care nu platesti pentru ceea ce consumi, ci pentru timpul petrecut.

Un loc in care oamenii pot lucra, pot participa la intalniri de business sau pot citi. Un loc in care se pot organiza evenimente. Un loc in care poti fi liber. Un spatiu in care te simti ca acasa, dar nu la fel de confortabil, ci mult mai responsabil.

In libraria cu acelasi nume beneficiezi de mii de titluri, carti alese special pentru a te ajuta sa creezi o lume mai buna pentru tine si ceilalti. Editura Seneca este prima editura verde din Romania unde sunt publicate carti de filosofie practica si ecologie. Pentru o viata armonioasa si cu folos, stoicii raspund la intrebari pe care ni le punem cu totii, venind totodata cu un planul concret de actiuni. Folosim exclusiv hartie reciclata, tipografia este acreditata FSC si IMPRIM VERT, deci avem un ”layout verde”: am calculat dimensiunile cartilor si paginarea astfel incat sa reducem cat mai mult posibil pierderile de material.

In plus, divizia Ecologos te poate ajuta sa economisesti resurse si sa reduci amprenta ecologica personala, a companiei sau a institutiei de invatamant in care lucrezi, prin trainingurile customizate pentru angajati sau pentru copii de sustenabilitate si educatie ecologica.

Autori