loader
Schneider Electric prezent in topul Corporate Knights’ Global 100 pentru al 11-lea an consecutiv

Schneider Electric prezent in topul Corporate Knights’ Global 100 pentru al 11-lea an consecutiv

Corporate Knights plaseaza Schneider Electric pe locul patru in topul liderilor sustenabilitatii corporative din 2022

Schneider Electric, lider in transformarea digitala a managementului si automatizarii energiei, s-a clasat pentru a 11-a oara intre primele companii din topul anual Global 100, realizat de Corporate Knights, care reuneste cele mai sustenabile corporatii.

Compania canadiana de media si cercetare examineaza peste 6.900 de companii din intreaga lume, in fiecare an, pentru a stabili care sunt primele 1% dintre cele mai sustenabile corporatii. Metodologia Global 100 se bazeaza pe 23 de indicatori-cheie de performanta, cu 50% din ponderea scorurilor provenind din cota de venituri si investitii curate a fiecarei com-panii. Potrivit Corporate Knights, cele mai sustenabile 100 companii globale genereaza venituri de peste patru ori mai mari pe tona de carbon emisa decat o companie medie in MSCI All Country World Index.

Schneider Electric a aparut in Corporate Knights’ Global 100 in fiecare an, din 2012, ajungand pe primul loc in 2021 si pe locul al patrulea in acest an. Aceasta performanta se datoreaza integrarii sustenabilitatii de catre Schneider Electric in strategia sa de afaceri. In 2021, compania si-a consolidat activitatea de consultanta in sustenabilitate pentru a sprijini mai multi parteneri si clienti in propria lor transformare sustenabila.

Nu exista o formula magica pentru a fi cotata in mod repetat drept cea mai sustenabila com-panie, este vorba despre a face lucrurile bine si cu un impact pozitiv”, spune Olivier Blum, Chief Strategy & Sustainability Officer al Schneider Electric. „Fiind o companie de impact, imbratisam sustenabilitatea ca o oportunitate de afaceri si, in acelasi timp, o oportunitate pentru toti. Face parte din modelul, cultura, strategia noastra si din modul in care ne angajam intregul ecosistem de angajati, parteneri din lantul de aprovizionare si clienti, pentru a ne indeplini scopul zi de zi.”

Schneider Electric a inceput deja anul la un nivel ridicat in ceea ce priveste performanta de mediu, sociala si guvernanta (ESG), in urma anuntului recent de recunoastere globala in patru topuri ESG in 2021, inclusiv lista CDP Climate Change A sau Dow Jones Sustainability World Index.

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem ca accesul la electricitate si la tehnologie, prin intermediul unor solutii inteligente, este un drept fundamental al omului.

Furnizam solutii digitale in domeniul energiei si al automatizarii, in scopul asigurarii eficientei si sustenabilitatii. Imbinam cele mai bune tehnologii de automatizari, software si servicii integrate pe zona energetica in timp real, pentru locuinte, cladiri, centre de date, infrastructura si in diferite industrii.

Ne-am luat angajamentul sa descoperim posibilitatile infinite ale unei comunitati deschise, globale, inovatoare, care ne impartaseste telul si valorile.

www.se.com/ro

Autori

foto
SCHNEIDER ELECTRIC ROMANIA SRL