loader
Schneider Electric lanseaza in Romania MasterPact MTZ – noua generatie de intreruptoare de joasa tensiune cu contor de clasa 1 incorporat

Schneider Electric lanseaza in Romania MasterPact MTZ – noua generatie de intreruptoare de joasa tensiune cu contor de clasa 1 incorporat

Schneider Electric, lider global de peste trei decenii pe segmentul intreruptoarelor automate cu izolatie in aer pentru distributia energiei electrice, lanseaza Masterpact MTZ, un echipament din noua generatie de intreruptoare de joasa tensiune de mare putere.

Ne adresam nevoilor in continua schimbare ale clientilor

Printre principalele beneficii ale dispozitivului Masterpact MTZ se numara:


• O premiera in industrie: contorul de clasa 1 incorporat care economiseste timp si energie
• Performante mecanice si electrice optimizate, chiar si in medii dificile
• Capacitatea de a monitoriza si de a controla intreruptorul de la distanta in perfecta siguranta, chiar si in cazul intreruperii alimentarii, folosind un smartphone drept interfata om-masina (HMI)
• Utilizatorii primesc notificari privind orice eveniment si pot preveni supraincarcarile cu ajutorul functiilor de monitorizare de la distanta, in timp real
• Posibilitatea de a personaliza intreruptorul cu ajutorul modulelor digitale, oferind flexibilitate si eficienta operationala, cu un minimum de intreruperi ale activitatii
• Integrare perfecta a dispozitivului Masterpact in Smart Panels, datorita conexiunii Ethernet incorporate

 

„Traim intr-o noua era a energiei si ne dorim ca produsele noastre sa redefineasca distributia si consumul de energie, iar Masterpact MTZ reprezinta un pas inainte in acest sens,” spune Marius Persinaru, Country President Romania si Republica Moldova, Schneider Electric Romania. „Clientii se asteapta ca distributia de energie sa fie din ce in ce mai sigura, mai fiabila, mai eficienta, mai sustenabila si mai conectata. Functiile digitale si de conectivitate ale noului Masterpact, precum si integrarea facila in arhitectura EcoStruxure, aduc beneficii considerabile utilizatorilor finali, specificatorilor, constructorilor de panouri si contractorilor, care au nevoie de sigurante de mare putere in cadrul solutiilor de joasa tensiune pentru situri industriale, aplicatii critice si cladiri.”

 

Performanta crescuta


Masterpact MTZ este primul intreruptor cu izolatie in aer, care are integrat un contor de clasa 1 care respecta standardul IEC 61557-12. Multumita analizei consumului de energie, optimizarii, alocarii de costuri si evaluarii tendintelor de consum de energie, dispozitivul asigura un nivel inalt al eficientei energetice. Managementul energiei respecta standardele internationale ISO 50001 si IEC 60364-8.

 

Actualizari simplu de implementat


Bazandu-se pe punctele sale forte, Masterpact MTZ ofera aceleasi standarde de calitate, aceleasi performante si acelasi footprint – pentru o mai buna integrare si o adaptare rapida la tablourile de distributie din gama Masterpact. Tranzitia facila de la Masterpact NT/NW la Masterpact MTZ nu necesita reproiectarea tabloului de distributie sau initierea unor procese de recertificare, in concordanta cu IEC 61439-2. Mai mult, produsul ofera o integrare usoara in Smart Panels si este compatibil cu sistemele de management cu conexiune Ethernet incorporata.

 

Mai multa fiabilitate


Masterpact MTZ protejeaza echipamentele si procesele impotriva suprasarcinilor, a scurtcircuitelor si a defectelor de izolatie. Ofera o durata de functionare remarcabila, chiar si in conditii dificile, o conditie esentiala pentru retelele de distributie electrica de joasa tensiune. Masterpact MTZ ofera, de asemenea, o buna performanta mecanica si electrica, depasind standardele industriei privind rezistenta la fluctuatii de tensiune, perturbari electromagnetice, vibratii, socuri, medii corozive si temperaturi extreme.

 

Mai multa flexibilitate


Personalizarea Masterpact MTZ cu module digitale poate fi facuta oricand si de oriunde. Sunt disponibile diverse functii avansate cu module digitale pentru protectie, masuratori, diagnoza si mentenanta. Dispozitivul Masterpact MTZ este scalabil in orice etapa a ciclului de viata, de la design si configurare, pana la autorizarea unor modificari de ultim moment si la actualizarile de functionare, fara intreruperi de alimentare sau intreruperi pentru protectie.


Mai multa siguranta


Obtinerea unui sistem de management zilnic sigur si eficient pentru unitati industriale este mai usoara cu ajutorul functiilor de conectivitate la smartphone-uri si al software-ului de analiza. Interfata om-masina, interactiva si inteligenta, reduce riscurile asociate mentenantei locale, deoarece nu este necesar niciun contact direct, analizele rapide si trimiterea unor comenzi realizandu-se printr-o conexiune Bluetooth sigura. Vizualizarea rapida, autodiagnosticarea modificarilor si a setarilor de protectie, consumul si nivelul de calitate al energiei, echilibrul de faza si starea dispozitivului sunt toate disponibile in timp real. Mai mult, pentru notificarile de la distanta, serviciul pentru management digital si registrul de colaborare Facility Hero permite mentenanta proactiva si asigura continuitatea operatiunilor in perfecta siguranta, inspectarea periodica si trimiterea de notificari privind alarme.

 

Timp de functionare crescut


In cazul intreruperii alimentarii cu energie electrica, clientii pot reduce perioadele in care sistemele sunt nefunctionale si pot restabili rapid si sigur alimentarea cu energie, folosind smartphone-ul. Informatiile importante sunt salvate inainte de declansare (masuratori, setari de protectie), chiar si fara energie, gratie unei conexiuni NFC.

 

Pregatiti pentru un viitor conectat si digital


Masterpact MTZ reprezinta o noua generatie de echipamente, care se integreaza fara probleme in arhitectura Smart Panel si poate fi monitorizat si controlat de la distanta prin intermediul oricarui sistem de supervizare, pentru a desfasura operatiuni de mentenanta preventiva si management al energiei si echipamentelor, datorita conexiunii Ethernet integrate.


Printre functiile de conectivitate ale dispozitivului Masterpact MTZ se numara:


• Designul diagramelor cu o singura linie cu Ecodial si al tablourilor electrice cu Ecoreal
• Configurarea si comanda prin instrumentul digital MyPact
• Construirea, punerea in functiune si desfasurarea de teste cu ajutorul software-ului Ecoreach
• Mentenanta si operarea in timp real folosind PowerStruxure, ceea ce include paginile web incorporate, Facility Hero, Facility Insights, Power Monitoring Expert, Power Scada Expert si integrarea perfecta in cadrul managementului de cladiri SmartStruxure
• Actualizarea si personalizarea in orice moment al ciclului de viata cu ajutorul modulelor digitale

 

Reducerea costurilor


In plus, de la planificare la instalare, operare, mentenanta, optimizare si reinnoire, Masterpact MTZ poate fi gestionat prin intermediul Schneider Electric, divizia Servicii. Imbinand aceste resurse cu functiile de conectivitate ale dispozitivului Masterpact MTZ si Smart Panels, se pot realiza mentenanta bazata pe conditiile de functionare, managementul de la distanta al instalatiilor, managementul echipamentelor si serviciilor optimizate de management al energiei, oferind reduceri de cost semnificative privind energia si mentenanta, precum si suport tehnic avansat.

 

Pentru mai multe informatii despre Masterpact MTZ, accesati https://www.schneider-electric.ro/ro/product-range/63545-masterpact-mtz?subNodeId=7592016345ro_RO#search

Autori

foto
SCHNEIDER ELECTRIC ROMANIA SRL