loader
Schneider Electric isi accelereaza strategia de sustenabilitate si ocupa primul loc in clasamentul Corporate Knights al celor mai sustenabile companii din lume

Schneider Electric isi accelereaza strategia de sustenabilitate si ocupa primul loc in clasamentul Corporate Knights al celor mai sustenabile companii din lume

Schneider Electric devine cea mai sustenabila companie din lume, conform clasamentului Corporate Knights 2021 Global 100

Schneider Electric, liderul in transformarea digitala a managementului si automatizarii energiei, si-a intensificat strategia de lunga durata de a incorpora consideratii de mediu, sociale si de guvernanta in fiecare fateta a activitatilor sale - si de a-si asista clientii si partenerii de afaceri pentru indeplinirea propriilor lor obiective de sustenabilitate.

Anuntul a coincis cu stirea ca Corporate Knights, o companie canadiana de media si de cercetare care realizeaza clasamente ale corporatiilor si evaluari ale produselor financiare pe baza performantelor in privinta sustenabilitatii, a clasat, pentru prima data, Schneider Electric pe primul loc in indexul sau anual “the Global 100 most sustainable corporations in the world”. Un salt de pe pozitia 29 detinuta anul pre-cedent, clasamentul pentru 2021 reprezinta o recunoastere externa importanta a angajamentului prompt si durata al companiei Schneider Electric fata de problemele ESG. De asemenea, evidentiaza transformarea companiei intr-un furnizor important de solutii digitale care faciliteaza eficienta energetica si sustenabilitatea.

„Nucleul strategiei noastre este de a construi un business si o companie durabile. Clientii, angajatii, partenerii si investitorii nu au fost niciodata mai atenti la consideratiile ESG decat sunt acum. Schneider a imbratisat mult timp aceste probleme si continuam sa ridicam stacheta pentru noi si pentru clientii si partenerii nostri”, spune Jean-Pascal Tricoire, presedintele si directorul executiv al Schneider Electric. „Cand am introdus primul nostru barometru de sustenabilitate in 2005, eram una dintre companiile care adoptasera devreme problemele ESG. Dar aceste angajamente nu pot fi de scurta durata, asa ca le-am reafirmat pe ale noastre la fiecare trei ani. Noi toti - companii, guverne, persoane fizice - putem colabora pentru a face lumea mai ecologica si mai incluziva. Noile noastre angajamente defines urmatorii pasi ai contributiei noastre.”

Noul program Schneider Sustainability Impact (SSI) se va desfasura in perioada 2021-2025 si isi propune accelerarea semnificativa a obiectivelor anterioare. Acesta se bazeaza pe sase angajamente pe termen lung, care urmeaza sa indeplineasca fiecare dintre obiectivele de dezvoltare sustenabila ale Natiunilor Unite. Aceste angajamente sunt: ​​a actiona pentru un impact pozitiv asupra mediului; a utiliza eficient resursele; a fi la inaltimea principiilor sale de incredere; a crea sanse egale; a valorifica puterea tuturor generatiilor; si a incuraja comunitatile locale.

„Capacitatea si disponibilitatea de a face lumea mai ecologica si mai echitabila nu este doar o responsabilitate morala - are si un impact bun asupra companiei”, a declarat Olivier Blum, Chief Strategy and Sustainability Officer la Schneider. „Anul 2020, marcat de pandemia COVID-19, un sir de dezastre  climatice si a cincea aniversare a Acordului de la Paris privind schimbarile climatice, a consolidat nevoia unor actiuni urgente. De asemenea, a intensificat apetitul clientilor nostri pentru a-si accelera propriile schimbari catre o lume cu emisii reduse de carbon. Solutiile noastre ii pot ajuta si pe acestia sa isi atinga obiectivele.”

Unsprezece obiective concrete, realizabile pana in 2025, stau la baza acestor angajamente. Si, pentru prima data, liderii celor peste 100 de piete pe care isi desfasoara activitatea Schneider vor stabili obiective locale pentru a raspunde nevoilor la nivel local din comunitatile lor.

Programul Schneider Sustainability Impact 2021-2025:

Recunoscut in mod repetat in clasamentele importante pentru realizarile sale legate de actiunile ce au la baza sustenabilitatea, Schneider va continua sa-si evalueze trimestrial performanta sa extra-financiara, asa cum a facut de la lansarea primului barometru global de sustenabilitate corporativa din 2005.

In ultimul an, Schneider si-a intensificat deja propria strategie de decarbonizare si a devenit un semnatar al angajamentului privind clima; a fost prima companie care a emis o obligatiune convertibila legata de ESG; a intrat, de asemenea, in clasamentul Corporate Disclosure Project (CDP) A-List pentru transpa-renta si actiuni de mediu pentru al zecelea an consecutiv; si a fost inclus in clasamentul Top 50 lideri ai diversitatii din Financial Times.

Aflati aici mai multe despre strategia de sustenabilitate Schneider si despre clasamentul Corporate Knights’s Global 100 most sustainable corporations in the world.

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem ca accesul la electricitate si la tehnologie , prin intermediul unor solutii inteligente,  este un drept fundamental al omului. Le oferim tuturor ocazia de a face mai multe lucruri cu mai putine resurse, asigurand prezenta vietii oriunde, oricand si pentru oricine - Life is On!   

Furnizam solutii digitale in domeniul energiei si al automatizarii, in scopul asigurarii eficientei si sustenabilitatii. Imbinam cele mai bune tehnologii pe zona energetica, de automatizari in timp real, de software si servicii integrate pentru locuinte, in cladiri, centre de date, infrastructura si in diferite industrii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autori

foto
SCHNEIDER ELECTRIC ROMANIA SRL