loader
Schneider Electric introduce serviciul de decarbonizare dedicat lantului de aprovizionare

Schneider Electric introduce serviciul de decarbonizare dedicat lantului de aprovizionare

Schneider Electric, liderul in transformarea digitala a managementului si automatizarii energiei sustenabile pune la dispozitie un serviciu global de decarbonizare a lantului de aprovizionare

• Serviciul imbunatatit va ajuta companiile sa reduca emisiile de tip Scope 3 printr-o combinatie unica de: masurare, strategie si implementare a solutiilor

• Oferta se bazeaza pe succesul inregistrat de actiunile initiate cu multe dintre cele mai mari lanturi de aprovizionare din lume

• Schneider Electric se angajeaza sa ajunga la un lant de aprovizionare net zero pana in 2050

Schneider Electric, liderul in transformarea digitala a managementului si automatizarii energiei sustenabile pune la dispozitie un serviciu global de decarbonizare a lantului de aprovizionare. Acesta a fost conceput pentru a ajuta organizatiile sa abordeze volumul semnificativ de emisii produse in lanturile lor de aprovizionare. Unul din obiectivele prioritare ale companiei este de a-si spori propriile eforturi de decarbonizare a lantului de aprovizionare, angajandu-se sa reduca emisiile de carbon din operatiunile primilor 1000 de furnizori cu 50% pana in 2025.

Pentru multe companii, mare parte din amprenta de carbon se regaseste in lantul de aprovizionare. CDP raporteaza ca, pe baza datelor din 2020 obtinute de la peste 8.000 de companii, emisiile din lantul de aprovizionare sunt de peste 11 ori mai mari, in medie, decat emisiile operationale. Aceste volume pot fi chiar mai mari in anumite segmente de industrie, precum: retail, confectii si servicii.

Oferta Schneider Electric, conturata in cadrul Climate Change Advisory Service, ajuta organizatiile sa abordeze aceaste valori ridicate printr-o combinatie unica de implicare a furnizorilor, masurare, stabili-re a strategiei si implementare prin eficienta energetica, achizitii de energie regenerabila si compensare a carbonului. Oferta se bazeaza pe solutii de succes implementate in lanturi de aprovizionare pentru clienti precum: Walmart, Maple Leaf Foods si Takeda Pharmaceuticals.

Accelerarea actiunilor climatice corporative de astazi este extraordinara, determinata in mare parte de presiunea crescanda a investitorilor in ceea ce priveste riscurile de mediu, sociale,de guvernanta (ESG) si de transparenta”, a declarat Steve Wilhite, SVP Schneider Electric. „Pentru majoritatea com-paniilor, urmatorul pas, dincolo de propriile operatiuni, se face in cadrul lantului de aprovizionare. Vestea buna este ca, prin implicarea furnizorilor in eforturile de decarbonizare, companiile nu numai ca pot raspunde acestor presiuni, ci pot identifica si solutii de reducere a costurilor, pot dezvolta inovatii si pot creste valoarea relatiilor cu furnizorii.”

In ianuarie, Schneider Electric a fost desemnat de Corporate Knights drept cea mai sustenabila companie din lume, o recunoastere obtinuta prin angajamentul companiei de peste 15 ani fata de practicile sustenabile si obiectivele de dezvoltare sustenabila ale United Nations (SDG’s). Pe langa obiectivul specific al companiei de a reduce emisiile propriului lant de aprovizionare pana in 2025, Schneider Electric se angajeaza, de asemenea, sa lucreze cu 100% din furnizorii sai strategici si sa ajunga la un lant de aprovizionare net zero pana in 2050.

Pentru a afla mai multe despre serviciul de decarbonizare a lantului de aprovizionare Schneider, ac-cesati https://perspectives.se.com/

Aflati mai multe despre modul in care Schneider Electric duce sustenabilitatea la nivelul urmator si despre noul program Schneider Sustainability Impact (SSI) 2021-2025 aici.

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem ca accesul la electricitate si la tehnologie , prin intermediul unor solutii inteligente,  este un drept fundamental al omului. Le oferim tuturor ocazia de a face mai multe lucruri cu mai putine resurse, asigurand prezenta vietii oriunde, oricand si pentru oricine - Life is On!   

Furnizam solutii digitale in domeniul energiei si al automatizarii, in scopul asigurarii eficientei si sustenabilitatii. Imbinam cele mai bune tehnologii de automatizari, software si servicii integrate pe zona energetica in timp real, pentru locuinte, cladiri, centre de date, infrastructura si in diferite industrii.

Ne-am luat angajamentul sa descoperim posibilitatile infinite ale unei comunitati deschise, globale, inovatoare, care ne impartaseste telul si valorile.

Autori

foto
SCHNEIDER ELECTRIC ROMANIA SRL