loader
BRD a acordat finantari de peste 130 milioane de lei pentru sectorul HoReCa

BRD a acordat finantari de peste 130 milioane de lei pentru sectorul HoReCa

Cel mai recent proiect este reprezentat de o finantare pe termen lung, in valoare de peste 20 milioane de euro acordata grupului ANA Hotels – precizeaza AGERPRES

BRD Groupe Societe Generale a acordat industriei HoReCa din Romania finantari noi in valoare de peste 130 milioane de lei, atat in cadrul programului IMM Invest, cat si din surse proprii, informeaza grupul printr-un comunicat remis marti AGERPRES.

Cel mai recent proiect este reprezentat de o finantare pe termen lung, in valoare de peste 20 milioane de euro acordata grupului ANA Hotels. Imprumutul urmeaza sa cofinanteze proiectul de renovare a hotelului Athenee Palace Hilton Bucharest.

"Suntem mandri sa continuam traditia colaborarii cu grupul ANA Hotels, cel mai mare grup cu actionariat privat autohton din industria romaneasca a turismului, o referinta in materie de calitate a serviciilor. Ne bucuram ca putem contribui la proiectul care va da o noua viata hotelului Athenee Palace, un loc legendar al Capitalei Romaniei, faimos in intreaga Europa. Manifestam astfel si disponibilitatea de a sprijini companiile solide si bine manageriate din industria HoReCa, una greu incercata de criza sanitara pe care inca o traversam", a declarat Yves Lallemand, director general adjunct al BRD, coordonatorul activitatii de Corporate Banking.

"Colaborarea cu BRD este una solida, dinamica si am contat intotdeauna pe acest parteneriat, proiecte importante ale companiei din ultimii peste 20 de ani, inclusiv achizitia hotelului Athenee Palace, fiind realizate cu sprijinul direct al bancii", a precizat, la randul sau, George Copos, proprietarul grupului ANA Hotels.

Proiectat de arhitectul francez Theophile Bradeau, hotelul Athenee Palace a fost finalizat in anul 1914. Construit in stil Art Nouveau, hotelul a trecut prin prima modernizare in perioada anilor 1935-1937, atunci cand exteriorul a fost remodelat in stil Art Deco, sub coordonarea arhitectului roman Duiliu Marcu. Avariat in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, in 1944, a fost complet renovat in 1945. Douazeci de ani mai tarziu, hotelul a primit o noua aripa, construita in spatele cladirii originale.

Proprietate a ANA Hotels din anul 2005, hotelul este operat inca din 1996, pe baza unui contract de management, de grupul international "Hilton Worldwide Holdings Inc".

BRD - Groupe Societe Generale opereaza o retea de 584 de unitati. Banca ocupa o pozitie importanta pe piata romaneasca a cardurilor, cu aproximativ 2,36 milioane de carduri si o retea de acceptare de aproximativ 30.000 POS si aproape 1.400 ATM-uri. Activele sale totale, la sfarsitul lunii decembrie 2020, erau de 61,6 miliarde de lei.

BRD face parte din Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 138.000 de angajati in 62 de tari si peste 29 de milioane de clienti in intreaga lume. AGERPRES/(AS - autor: Andreea Marinescu, editor: Mariana Nica, editor online: Anda Badea)

Autori

foto
AGENTIA NATIONALA DE PRESA AGERPRES