loader
Schneider Electric desemnat „Lighthouse” in Diversitate, Echitate si Incluziune la World Economic Forum

Schneider Electric desemnat „Lighthouse” in Diversitate, Echitate si Incluziune la World Economic Forum

Acest premiu recunoaste eforturile Schneider Electric de a promova incluziunea si respectul prin promovarea echitatii salariale in toate birourile sale

Schneider Electric a fost numit Global Parity Alliance Diversity, Equity and Inclusion (DEI) Lighthouse pentru Global Pay Equity (GPE), de catre Centrul pentru Noua Economie si Societate al World Economic Forum (WEF).

Acest premiu recunoaste eforturile Schneider Electric de a promova incluziunea si respectul prin promovarea echitatii salariale in toate birourile sale. Initiativa Schneider Electric Global Pay Equity a inceput in 2014 cu proiecte pilot in 12 tari. De atunci, proiectul a fost implementat in peste 100 de tari, ajungand la 99,6% din forta de munca totala a companiei pana la sfarsitul anului 2020.

Infiintata de WEF in colaborare cu McKinsey & Company, Global Parity Alliance este un grup global de organizatii intersectoriale care lucreaza pentru a obtine rezultate DEI mai bune si mai rapide prin identificarea initiativelor cu impact dovedit, impartasirea perspectivelor care au fost cheia succesului lor si care au sustinut evolutia actiunii DEI la nivelul CEO.

Initiativa Schneider Electric Global Pay Equity a permis imbunatatiri de la an la an a diferentelor de salarizare a femeilor, prin:

• Un cadru global-local de compensare: o metodologie globala unificata pentru a aborda diferentele de remunerare, incepand cu o definitie comuna pentru „diferenta de remunerare”, o abordare consecventa a masurarii diferentei si o tinta la nivel de companie; echipele locale de HR au fost apoi desemnate sa defineasca planuri de actiune pentru a elimina decalajele pe baza nevoilor si conditiilor pietei locale.

• Un proces de revizuire a compensatiei: stabilit trimestrial la nivel global si local, pentru a revizui KPI-urile si a identifica lacunele emergente; procesul a integrat, de asemenea, o etapa de ajustare a echitatii salariale, in evaluarile salariale anuale, pentru a identifica si a elimina decalajele.

• Imbunatatirea competentelor in cadrul echipelor de compensare a resurselor umane si ale managerilor de departamente: Schneider Electric a instruit profesionisti in resurse umane si manageri din HR pentru a creste gradul de constientizare cu privire la impactul discriminarii pe baza de gen la nivelul remunerarii si pentru a le asigura instrumentele de care au nevoie ca sa ia decizii de remunerare echitabile pe parcursul recrutarii, promovarii si revizuirii retributiilor.

• Automatizarea datelor: a introdus analiza si raportarea automata a datelor prin sistemul sau de informatii HR pentru a identifica diferentele de salarizare, prin urmarirea precisa a factorilor cheie de-a lungul carierei angajatilor in cadrul companiei.

De atunci, Schneider Electric si-a extins programul GPE, stabilindu-si obiectivul de a atinge si a mentine un decalaj salarial de <1% pentru toti angajatii, dar si de a atinge un echilibru de gen 50:40:30 (femeile ar trebui sa reprezinte 50% din totalul noilor angajati, 40% din toti managerii de prima linie si 30% din conducerea superioara) pana in 2025. Compania va incerca, de asemenea, sa implementeze un instrument de simulare a echitatii salariale pentru a oferi o vizibilitate mai larga asupra datelor despre diferentele de salarizare si a ajuta astfel managerii, specialistii in resurse umane si recrutorii sa faca oferte corecte catre potentialii candidati.

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem ca accesul la electricitate si la tehnologie, prin intermediul unor solutii inteligente, este un drept fundamental al omului.

Furnizam solutii digitale in domeniul energiei si al automatizarii, in scopul asigurarii eficientei si sustenabilitatii. Imbinam cele mai bune tehnologii de automatizari, software si servicii integrate pe zona energetica in timp real, pentru locuinte, cladiri, centre de date, infrastructura si in diferite industrii.

Ne-am luat angajamentul sa descoperim posibilitatile infinite ale unei comunitati deschise, globale, inovatoare, care ne impartaseste telul si valorile.

www.se.com/ro 

Autori

foto
SCHNEIDER ELECTRIC ROMANIA SRL