loader
PWN Romania celebreaza comunitatea Femeilor in Consilii de Administratie

PWN Romania celebreaza comunitatea Femeilor in Consilii de Administratie

Parteneriatul dintre EWOB si PWN este important, trebuie construite cat mai multe punti de legatura in aceasta perioada si sa profitam la maximum de usile care se deschid pentru femei la nivel European

Anul incepe cu multa energie in Professional Women’s Network Romania, cu multe planuri si proiecte speciale pentru membrele asociatiei. Astfel, pentru a marca cele patru editii de success ale Academiei pentru Femei in Consilii de Administratie si cele doua editii remarcabile ale programului de mentorat dedicat, PWN Romania a organizat prima reuniune a comunitatii Alumni a pilonului.

Saptamana trecuta, la Hilton Garden Inn, pilonul Femei in Consilii de Administratie al PWN Romania a reunit comunitatea creata de programele sale de training si suport, partenerii remarcabili care au contribuit voluntar la derularea acestor proiecte, precum si sustinatorii asociatiei, alaturi de care pilonul va continua in noua sa etapa de dezvoltare.

Invitata de onoare a serii a fost Hedwige Nuyens, presedinta European Women on Boards, cea care a si deschis cea mai recenta editie a Academiei si care a venit special la Bucuresti pentru a incuraja eforturile PWN Romania in directia transpunerii in legislatie a directive privind reprezentarea femeilor in CA si in sensul pregatirii unei baze de selectie profesioniste pentru liderele viitorului.

Sunt bucuroasa ca am putut fi alaturi de aceasta comunitate senzationala si ca am avut ocazia sa impartasesc energia creata de acest eveniment. Parteneriatul dintre EWOB si PWN este important, trebuie sa construim cat mai multe punti de legatura in aceasta perioada si sa profitam la maximum de usile care se deschid pentru femei la nivel European, dar, in aceeasi masura, sa lucram impreuna pentru a crea noi oportunitati ca balanta de gen sa se echilibreze.” - Hedwige Nuyens, presedinte EWOB.

Reuniunea Alumni a pilonului Femei in Consilii de Administratie a fost un prilej pentru a le multumi doamnelor pentru increderea pe care ne-au acordat-o participand la programele noastre, de a ne arata recunostinta fata de lectorii deosebiti care au contribuit cu timpul lor la pregatirea unei generatii noi de lidere, dar si de a consolida legaturile din interiorul comunitatii, dupa o perioada in care ne-am vazut mai rar, astfel incat planurile noastre de viitor sa prinda aripi cat mai usor. Ne dorim ca acest eveniment sa devina unul de traditie pentru PWN Romania, o ocazie sa aratam publicului o parte din proiectele noastre de success.” – Ileana Botez, presedinte PWN Romania.

Pilonul Femei in Consilii de Administratie a intrat din anul 2021 intr-o noua etapa de dezvoltare, iar comunitatea creata in urma programelor noastre a avut un rol esential in aceasta evolutie. S-au creat echipe de proiect pe fiecare directie de actiune – educationala, de mentorat, de cercetare, de advocacy, de creare de baze de date – care au avut rezultate deosebite. Am dorit sa sarbatorim aportul comunitatii si sa cream noi oportunitati de networking, care sa ofere idei noi de dezvoltare in directia echilibrarii balantei de gen la nivelul pozitiilor de conducere din mediul romanesc de afaceri.” – Violeta Ciurel, VP Femei in Consilii de Administratie.

PWN Romania este o asociatie non-guvernamentala, non-profit, bazata pe voluntariat, a carei misiune este sprijinirea ascensiunii femeilor in pozitii de leadership in vederea accelerarii echilibrului de gen in structurile de conducere. Comunitatea PWN Romania reuneste peste 300 de membre aflate in pozitii de management sau antreprenoare in peste 20 de industrii.

Printre obiectivele PWN Romania se regasesc dezvoltarea potentialului profesional al femeilor, sustinerea antreprenoarelor si a aspirantelor catre antreprenoriat si imputernicirea economica a femeilor, egalitatea de sanse si diversitatea in structurile de conducere ale companiilor.

Principalii piloni ai PWN Romania includ un pilon de Mentorat dedicat femeilor la inceputul carierei sau in pozitii de mid-management, unul de Antreprenoriat, cu programul de educatie antreprenoriala „Trusa pentru Antreprenoare” intr-un nou format din 2022, structurate pe 3 niveluri, Trusa start-up, Trusa scale-up si Trusa unicorn, precum si un pilon denumit „Femei in Consilii de Administratie”, ce a dezvoltat programe ca „Academia Women on Boards”, „Laboratorul de Competente pentru membre in Consilii de Administratie” si Mentorat pentru Femei in Consilii de Administratie – programe unice care ofera femeilor de cariera o pregatire structurata pentru accesarea unei pozitii in consiliile de administratie. Sub egida Women on Boards Academy s-au derulat patru editii, ultima dintre ele – Adaugarea de valoare ca membru al Consiliului de Administratie – fiind in derulare.

Infiintata in 2011, PWN Romania este parte a PWN Global, o retea in care se dezvolta in ritm alert, depasind peste 3.500 de membre si voluntari in peste 30 de orase din lume.

Mai multe detalii sunt disponibile pe http://pwnromania.net/, https://www.facebook.com/PWNRomania/ si https://www.linkedin.com/company/pwn-romania/