loader

Romanian International Bank va avea un nou sediu, in Hermes Business Campus

Romanian International Bank, banca recent achizitionata de catre grupul financiar polonez Getin Holding, a inchiriat 3.500 m2 in Hermes Business Campus pentru viitorul sediu central al bancii.

Romanian International Bank va trece printr-un proces de rebranding si va deveni Idea Bank; banca isi va muta sediul central, precum si divizia de recuperare a creantelor GetBACK Recovery SRL, in doua etaje ale Hermes Business Campus. Etajele 5 si 6 ale cladirii vor gazdui peste 300 de oameni, asigurand in acelasi timp chiriasului solutii pentru nevoia de expansiune ulterioara.


"In procesul de selectie a unei locatii pentru sediul nostru din Romania, am cautat cu predilectie un spatiu in nordul Bucurestiului, care sa fie in acelasi timp reprezentativ pentru sectorul in care operam si sa le ofere angajatilor cel mai inalt nivel de confort. In acelasi timp, am dorit sa obtinem aceste standarde in cadrul unor parametri de natura financiara care sa fie aliniati conditiilor actuale de piata. In urma unei analize foarte atente a pietei, am considerat ca Hermes Business Campus raspunde foarte bine si multor cerinte de sustenabilitate ale grupului Getin Holding; toate acestea au facut ca alegerea finala sa fie fireasca", Rafal Marcin Juszczak, Vicepresedintele Consiliului de Administratie al Getin Holding S.A.

 

Alegerea finala a cladirii vine dupa o analiza aprofundata a pietei, pe fondul necesitatii de a trece de la o cladire proprie la una inchiriata, ceea ce ii permite institutiei financiare sa se concentreze pe activitatea sa de baza.


„Un jucator financiar important care decide sa isi stabileasca primul birou din Romania in zona Dimitrie Pompeiu demonstreaza ca perceptia locala asupra zonei Pipera, se dovedeste, inca o data, subiectiva. Realitatea arata, indiscutabil, ca o statie de metrou, impreuna cu un pachet solid de stimulente atractive si o structura creativa pentru nevoile chiriasului pot transforma o cladire de birouri intr-o poveste de succes”, considera Andreea Paun, Associate Director in cadrul echipei Office Agency a Colliers International, consultantul care a coordonat procesul de inchiriere. „Atat dezvoltatorul cat si chiriasul au aratat o mare flexibilitate si au incercat in mod constant sa gaseasca cea mai buna solutie pentru a satisface cei trei parametri critici pentru companie: cresterea dinamica a echipei, un spatiu de lucru disponibil rapid, cu specificatii tehnice foarte bune si o structura personalizata a procesului de ocupare.”


Conform raportului anual de piata publicat de Colliers International Romania, zona Pipera, si, in special, Bulevardul Dimitrie Pompeiu, sunt pe primul loc in zonele preferate de chiriasi in Bucuresti, atragand cele mai multe dintre tranzactiile incheiate in 2013. In plus, o analiza aprofundata a contractelor care au fost subiectul renegocierilor in ultimul an arata ca Dimitrie Pompeiu este una din cele mai „prietenoase” zone, cu o pondere de 40% din totalul contractelor reinnointe in 2013, urmata de Piata Presei (15%) si Pipera (12%).

 

 


„Grupul Atenor este incantat sa primeasca un chirias precum Romanian International Bank. Suntem cu totii recunoscatori RIB pentru increderea aratata proiectului Hermes Business Campus si alegerea lui ca noul sediu al institutiei financiare, cu atat mai mult cu cat relocarea coincide cu o noua etapa in dezvoltarea RIB. Faptul ca o alta banca alege Dimitrie Pompeiu pentru a-si stabili sediul, impreuna cu alti chiriasi noi precum Ambasada Olandei sau Xerox, subliniaza tendinta pe care Hermes Business Campus o stabileste – o schimbare serioasa a profilului chiriasului in aceasta sub-zona - oferind o alternativa de calitate celorlalte zone secundare”, a adaugat Sven Lemmes, Country Manager al Atenor in Romania.


Hermes Business Campus este una din cele mai recente livrari in ceea ce priveste birourile de clasa A din Romania. Dezvoltat de compania belgiana Atenor in zona Dimitrie Pompeiu, cladirea de 18.000 mp a beneficiat de un succes rasunator pe piata inchirierilor de spatii de birouri. Cladirea este acum inchiriata in proportie de 85% dupa ce, in ultimele luni, a atras nume importante din industria IT&C si nu numai: XEROX, Ambasada Olandei la Bucuresti, Grupul Editorial Litera, Fribourg Capital, Bunt Studio si Universal Online Promotion. Hermes Business Campus este atractiva pentru chiriasii mari datorita specificatiilor tehnice ridicate si a suprafetelor mari ale etajelor, potrivite pentru configuratii eficiente ale spatiului de lucru. Proiectul este situat chiar in inima noului district de afaceri din Bucuresti, pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu, si cuprinde trei cladiri de birouri cu o suprafata totala de 78.000 m2. Proiectul este planificat si dezvoltat in mai multe etape consecutive, prima cladire fiind livrata in aprilie 2014, constructia la cea de-a doua cladire incepand imediat dupa aceasta data.


Getin Holding este una din cele mai mari companii listate pe Bursa din Varsovia. Getin Holding opereaza pe pietele din Europa de Est, unde controleaza trei banci si o companie de leasing. Idea Bank este lider pe piata de creditelor auto din Ucraina, pe cand Sombelbank din Belarus se axeaza pe vanzarea de credite catre clientii de retail. Carcade, o filiala din Rusia, este liderul incontestabil pe piata de leasing din Rusia, ceea ce o pozitioneaza foarte bine in grupul Getin Holding. In 2011, Getin Holding a achizitionat, prin Carcade, Banca Kubanbank din Rusia.


In Q1 2014, departamentul de birouri din cadrul Colliers International Romania a intermediat 10 tranzactii de inchiriere in Bucuresti, totalizand 27.000 m2. Aceasta performanta pozitioneaza Colliers in topul pietei de consultanta pentru inchirierea de spatii de birouri din Romania, si, in mod particular, ca lider al pietei de birouri din Bucuresti, cu o cota de piata de circa 50%.
 

Autori

foto
COLLIERS INTERNATIONAL SRL