loader
ROCA intra intr-un parteneriat strategic cu Bittnet Group

ROCA intra intr-un parteneriat strategic cu Bittnet Group

ROCA incheie un parteneriat strategic cu Bittnet Group, companie romaneasca de IT, prin care urmareste sa transforme digitalizarea intr-un instrument de dezvoltare accelerata a companiilor din portofoliul sau.

ROCA incheie un parteneriat strategic cu Bittnet Group, companie romaneasca de IT, prin care urmareste sa transforme digitalizarea intr-un instrument de dezvoltare accelerata a companiilor din portofoliul sau. Alaturi de expertiza in implementarea de solutii integrate de tehnologie, Bittnet Group are atuul de a fi prima companie romaneasca de IT listata la Bursa de Valori Bucuresti. Prin acest parteneriat, companiile din portofoliul ROCA vor beneficia de expertiza acumulata de grupul Bittnet in domeniu IT. Obiectivul principal al proiectului va fi identificarea de noi oportunitati de integrare a componentelor tehnologice in procesele utilizate si produsele realizate de companiile din portofoliul ROCA.

ROCA este o constructie complexa, o noua specie de private equity care, alaturi de finantare, ofera management si viziune. Companiile care in prezent fac parte din portofoliul ROCA sunt: Frigotehnica, Romcargo Maritim, Tremot, S-karp, Sinteza, RDF, Electroplast si Yellow.Menu. Parteneriatul cu Bittnet Group se bazeaza pe dorinta reciproca de a aduce in comun competentele din zonele principale de business si este dezvoltat sub umbrela viziunii pe care o propune ROCA, de a construi inovatia in comunitate, actionand strategic si integrat.

„Cred cu tarie in teoria conform careia orice companie va deveni in scurt timp o companie tech. Epoca in care aspectele legate de tehnologie tineau de departamentul IT s-a incheiat. Componenta tehnologica a unui business tine de management, a devenit una strategica pentru dezvoltarea oricarei companii. Bittnet Group, care a parcurs in timp record drumul de la idee buna la afacere de succes este partenerul strategic pentru ROCA si companiile din portofoliul nostru, partener cu care ne bucuram sa impartasim aceeasi viziune si aceleasi valori.”, a declarat Rudi Vizental, CEO ROCA.

Concret colaborarea dintre ROCA si Bittnet Group va consta in adoptarea de solutii tehnice de eficientizare si adaptare a proceselor operationale si de afacere, prin crearea si implementarea unui cadru tehnologic optim. Totodata, parteneriatul porneste cu obiectivul de a crea un ecosistem optim de crestere si profesionalizare a echipelor de management ale companiilor din portofoliul platformei ROCA, care sa beneficieze de cele mai bune programe de educatie digitala.

„Parteneriatul cu ROCA, pe care il anuntam astazi, marcheaza o noua directie strategica pentru Bittnet Group. Dupa o perioada intensa, atat din punct de vedere al activitatii de M&A cat si al pietelor de capital, consideram ca am acumulat, la nivel de grup, capital semnificativ sub forma de talent si cunostinte, pe care asteptam cu nerabdare sa il transmitem si altor companii antreprenoriale din Romania. Este o onoare pentru Bittnet Group sa ne alaturam misiunii ROCA si sa contribuim la formarea liderilor de maine ai pietei locale”, a declarat Mihai Logofatu, CEO Bittnet Group.

Solutiile de IT&C pe care Bitnett Group le va livra catre companiile din portofoliul ROCA sunt din zonele de Business Intelligence si Data Analytics, IT Operations, Securitate IT&C. In plus, echipa Bittnet Group va impartasi strategii bazate pe tehnologie pentru imbunatatirea  culturii organizationale, a managementului de echipa, a vanzarilor si relatiilor cu clientii.

Despre ROCA

ROCA s-a lansat in 2018 ca prima platforma de investitii si management dedicata companiilor romanesti. Dupa numai un an de activitate, ROCA a atins performante notabile: compania a obtinut in primul an un randament spectaculos de 260% pentru sumele investite initial si a ajuns la o valoare de €22M a companiei. Succesul ROCA dovedeste existenta a numeroase companii care, prin parteneriate strategice, au potentialul sa devina povesti autohtone de succes. In prezent, actionariatul ROCA numara nume importante din antreprenorialul local si international care au decis sa se alature misiunii acestui proiect.

Despre Bittnet Group

Bittnet a fost infiintata in 2007 de catre fratii Mihai si Cristian Logofatu si s-a focusat initial pe furnizarea de training IT ca ulterior sa introduca dupa cativa ani si divizia de integrare IT&C. Compania a fost listata pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti in aprilie 2015, dupa o infuzie de capital din partea fondului polonez de tip pre-IPO, Carpathia Capital. De la listarea sa in aprilie 2015 pana astazi, Bittnet a reusit sa atraga aproximativ 10 milioane de euro prin mecanismele pietei de capital - majorari de capital, emisiuni de obligatiuni, precum si prin distribuirea profiturilor acumulate sub forma de actiuni gratuite. In prezent, Bittnet este un grup de companii axat pe doua domenii principale de activitate - tehnologie si educatie tehnologica si include urmatoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, Equatorial, Elian Solutions si Academia Credis.