loader
Radu si Asociatii SPRL a asistat Electrica in procesul de fuziune a celor trei societati de distributie din cadrul grupului

Radu si Asociatii SPRL a asistat Electrica in procesul de fuziune a celor trei societati de distributie din cadrul grupului

Echipa Radu si Asociatii SPRL continua sa sprijine grupul Electrica si in procesul de implementare de dupa data efectiva a fuziunii

Radu si Asociatii SPRL a oferit asistenta juridica grupului Electrica privind procesul de fuziune prin care Societatea de Distributie a Energiei Electrice Transilvania Nord S.A. a absorbit alte doua societati de distributie din cadrul grupului: SDEE Transilvania Sud S.A. si SDEE Muntenia Nord S.A. In urma fuziunii, a rezultat o singura societate, respectiv Distributie Energie Electrica Romania S.A. (DEER). De la 1 ianuarie 2021, DEER ofera servicii in 18 judete, din trei zone geografice ale tarii, si deserveste peste 3,8 milioane de utilizatori. Astfel, noua societate devine cel mai important operator national de distributie a energiei electrice, cu o acoperire de 40,7% din teritoriul Romaniei.

Echipa Radu si Asociatii SPRL continua sa sprijine grupul Electrica si in procesul de implementare de dupa data efectiva a fuziunii.

Intrucat Electrica S.A. este o societate listata pe bursele de valori din Bucuresti si Londra in care statul roman este cel mai mare actionar, procesul de fuziune a celor trei societati de distributie devine un reper pentru piata romaneasca, atat ca importanta pentru economie cat si din perspectiva complexitatii juridice.

Corina Popescu, Director general al Electrica S.A., a declarat: “Proiectul fuziunii celor trei operatori de distributie din cadrul Grupului Electrica este unul strategic, foarte ambitios si care aduce beneficii pe termen mediu si lung tuturor partilor interesate. Am avut alaturi o echipa de consultanti cu experienta, alaturi de care am reusit sa gestionam multiplele situatii inerente unui proces de o asemenea amploare si importanta pentru sectorul energetic romanesc.”

Echipa Radu si Asociatii SPRL a fost coordonata de Radu Diaconu (Partener) si de Andrei Stefanovici (Director). Din echipa au mai facut parte Georgiana Nichita (Managing Associate, Corporate), Anca Atanasiu (Managing Associate, Employment), Claudia Grosu (Senior Associate, Corporate and Competition) si Alexandra Constantin (Senior Associate, Energy).

"Felicitam intreaga echipa de conducere a Electrica pentru finalizarea cu succes a fuziunii celor trei societati, intr-un proiect de importanta majora pentru grupul Electrica si pentru sectorul energetic in general ", a declarat Radu Diaconu, Partener, Radu si Asociatii SPRL.

Suntem mandri ca am fost alaturi de Electrica in prima etapa a fuziunii si suntem increzatori ca putem contribui in mod semnificativ si in cadrul procesului de implementare a acesteia", a declarat Andrei Stefanovici, Director, Radu si Asociatii SPRL.

Despre Radu si Asociatii SPRL

Radu si Asociatii SPRL este o societate de avocati ce ofera servicii juridice complete, care includ atat servicii de consultanta juridica cat si asistenta si reprezentare in fata instantelor de judecata, avand o practica importanta de controverse si dispute fiscale.

Radu si Asociatii SPRL este membra a societatilor din grupul Ernst & Young Global Ltd si face parte din reteaua globala EY Law, aflata in plina expansiune, in cadrul careia lucreaza peste 2400 de avocati in mai mult de 80 de tari.

Experienta noastra a fost recunoscuta de piata si de publicatii internationale. Chambers Global 2019 a recunoscut practica noastra de Corporate/M&A in timp ce Chambers Europe 2019 si 2020 au plasat practica noastra de Controverse si Dispute Fiscale pe banda 1. Totodata, The Legal 500 Europe, Middle East and Africa 2019 si 2020 au premiat practica noastra de Drept Comercial, Drept Societar si M&A, editia 2020 plasand practica de Controverse si Dispute Fiscale pe pozitia 1.

Pentru informatii suplimentare cu privire la societatea noastra de avocati va rugam accesati www.ra-law.ro.

Autori

foto
RADU SI ASOCIATII SPRL