loader
QUALITANCE il numeste CEO pe Radu Constantinescu

QUALITANCE il numeste CEO pe Radu Constantinescu

Cofondatorul QUALITANCE Radu Constantinescu preia responsabilitatile de Chief Executive Officer de la Mike Parsons, care detine aceasta pozitie din 2020

QUALITANCE, companie internationala de tehnologie si inovatie, fondata in Romania, anunta ca operatiunile companiei vor fi conduse de catre Radu Constantinescu, incepand cu 20 ianuarie 2022. Cofondatorul QUALITANCE Radu Constantinescu preia responsabilitatile de Chief Executive Officer de la Mike Parsons, care detine aceasta pozitie din 2020 si care ramane alaturi de companie in calitate de presedinte al Consiliului Consultativ si director al subsidiarei QUALITANCE Australia.

Radu Constantinescu a fondat si dezvoltat QUALITANCE impreuna cu Ioan Iacob, fiind de 15 ani in mod continuu in conducerea companiei. De la momentul fondarii si pana in prezent, Radu a avut un rol activ in principalele zone de interes ale organizatiei, atat prin coordonarea operatiunilor si activitatilor financiare, cat si prin implicarea directa in livrarea proiectelor de tehnologie. Din 2020, Radu detine rolul de presedinte al Consiliului de Administratie al QUALITANCE, iar in perioada 2020 - 2022 a ocupat functia de director general adjunct.

Mike Parsons s-a alaturat echipei in 2016, dupa ce startup-ul sau de experience design si storytelling, LaunchPodium, a fost achizitionat de catre QUALITANCE. Inainte de a prelua responsabilitatile de CEO in 2020, timp de 4 ani, Mike Parsons a activat ca director de inovatie si a avut un impact major asupra identitatii organizatiei, contribuind direct la dezvoltarea diviziei de inovatie, consolidarea propriilor metodologii si framework-uri de lucru, precum si la extinderea internationala a companiei.

Preiau aceasta misiune cu buna intelegere a potentialului pe care il putem valorifica in proiecte de transformare digitala pe piata locala si europeana si cu obiectivul clar de a continua dezvoltarea asumata in fata investitorilor si a echipei. Realitatea recenta a accentuat importanta digitalizarii in strategia de business a companiilor, iar parteneriatele pe care le-am dezvoltat cu succes in verticale precum serviciile financiare, utilitatile si domeniul tehnologiei reconfirma valoarea misiunii noastre. Ii multumesc lui Mike pentru dezvoltarea diviziei noastre de inovatie si cresterea business-ului international. Continuand in noul rol, viziunea lui Mike ramane extrem de valoroasa in misiunea noastra”, declara Radu Constantinescu, CEO QUALITANCE.

Ultimii doi ani ne-au demonstrat importanta proximitatii si necesitatea consolidarii rolului de CEO in geografia in care se afla cea mai mare parte din echipa si din business. Sunt incantat sa incep acest nou capitol, in care vom continua sa construim strategii de produs valoroase pentru clientii nostri”, completeaza Mike Parsons, presedinte al Consiliului Consultativ QUALITANCE.

In 2021, compania a inregistrat o cifra de afaceri consolidata la nivel de grup cu peste 25% mai mare fata de decembrie 2020, iar pentru anul in curs vizeaza mentinerea acestui trend ascendent si cresterea profitabilitatii in ambele linii de business, respectiv dezvoltarea de produse digitale si serviciile de outsourcing. Anul trecut, QUALITANCE a dezvoltat proiecte de transformare digitala cu impact major in strategia unor organizatii mari precum Banca Transilvania, OMV Petrom sau Raiffeisen Bank, prin eficientizarea interactiunilor acestora cu clientii si proprii angajati, iar pe piata internationala a incheiat parteneriate cu brand-uri globale precum News Corp si Anastasia Beverly Hills.

Despre QUALITANCE

QUALITANCE este o companie internationala de tehnologie si inovatie fondata in Romania, care creeaza produse si business-uri digitale pentru organizatii globale si startup-uri. QUALITANCE foloseste experience design, rapid prototyping, psihologie comportamentala si tehnologii emergente precum AI si Machine Learning pentru a crea produse si servicii digitale inovatoare si pentru a ajuta organizatii mari sa faca pasul catre economia digitala hiper scalabila a secolului XXI. Compania a fost infiintata in 2007 si are peste 200 de angajati in birourile din Bucuresti, San Francisco, New York si Sydney. Printre clientii QUALITANCE, se numara brand-uri precum Ford, Virgin, IKEA, Deutsche Telekom, Johnson & Johnson si News Corp.

QUALITANCE a fost desemnata de catre Financial Times 1000, Deloitte Technology Fast 50 Central Europe si Technology Fast 500 EMEA, respectiv Inc.5000 Europe, drept una dintre companiile de tehnologie cu cea mai rapida crestere a veniturilor. In 2017, QUALITANCE a primit titlul de Compania Anului din partea Asociatiei Patronale a Industriei de Software si Servicii (ANIS). In 2018, QUALITANCE a primit din partea Bursei de Valori Bucuresti premiul “Made in Romania”, fiind considerata una dintre companiile care vor contribui la cresterea economiei nationale.

www.qualitance.com

Autori

foto
QUALITANCE QBS SA