loader
Autonom va achizitiona Tiriac Operating Lease, divizia de leasing operational a Grupului Tiriac

Autonom va achizitiona Tiriac Operating Lease, divizia de leasing operational a Grupului Tiriac

Tiriac Operating Lease ( Premium Leasing ) activeaza pe piata locala incepand din anul 2003, deruland de-a lungul timpului activitatea de leasing operational si management de flote in cadrul Grupului Tiriac

Autonom si Grupul Tiriac au semnat un acord pentru achizitia Tiriac Operating Lease (Premium Leasing SRL) - un business cu venituri anuale de peste 80 de milioane de lei si active in valoare de peste 200 milioane de lei. Astfel, doua dintre cele mai importante companii cu capital integral romanesc din piata serviciilor de leasing operational, cu viziuni compatibile in ceea ce priveste centrarea pe clienti, avanseaza spre o noua etapa in constructia unui business mai puternic in sectorul mobilitatii.

Tiriac Operating Lease (cu denumirea comerciala inregistrata Premium Leasing SRL) activeaza pe piata locala incepand din anul 2003, deruland de-a lungul timpului activitatea de leasing operational si management de flote in cadrul Grupului Tiriac, in peste 4.500 de contracte si respectiv, pentru aproximativ 9.000 de autovehicule.

Piata globala de mobilitate se schimba accelerat, inclusiv prin consolidare. Credem ca viitorul mobilitatii va fi definit de companiile integrate, agile si sustenabile. Tiriac Operating Lease este o companie cu o viziune similara cu a noastra: sa oferim clientilor din Romania servicii personalizate si flexibile, care ajuta la optimizarea afacerilor intr-un context tot mai volatil. Prin noul parteneriat, clientii Tiriac Operating Lease vor avea acces la o gama extinsa de servicii de mobilitate, la nivel national. In acelasi timp, avem in vedere ca impreuna cu celelalte companii din cadrul Grupului Tiriac – importatori, dealeri auto si service-uri autorizate – sa construim un parteneriat comercial pe termen lung, cu sinergii benefice pentru clientii locali”, a declarat Dan Stefan, co-fondator Autonom Group.

Prin acest pas, Autonom isi intareste pozitia pe piata de leasing operational din Romania si depaseste semnificativ pragul de 10.000 de masini.

O prioritate pentru Autonom, angajata pentru urmatorii ani prin strategia de sustenabilitate a Grupului, o reprezinta transformarea companiei intr-un business mai adaptabil schimbarilor si mai responsabil fata de mediu. Prin integrarea Tiriac Operating Lease, consideram ca avem o noua oportunitate de a ne spori impactul pozitiv pe care il avem in mediu, in comunitate si in viata colegilor nostri.” a declarat Marius Stefan, co-fondator Autonom.

Tranzactiile in care s-a implicat recent Grupul Tiriac s-au bazat pe analiza in profunzime a gradului de maturitate atins de companiile noastre de leasing. In paralel cu aceste tranzactii, Grupul Tiriac isi continua politica de investitii in noi domenii de activitate cu potential de crestere pe termen mediu si lung, dar si in industriile in care activeaza curent prin companiile sale,” a declarat Petru Vaduva, CEO al Grupului Tiriac.

Autonom a mai achizitionat, in iulie 2018, divizia de leasing operational din cadrul Bancii Transilvania, punand totodata bazele unui parteneriat de distributie prin care clientii bancii pot avea acces la serviciile de mobilitate furnizate de companiile din Grupul Autonom.

Tranzactia va fi finalizata in prima parte a acestui an, dupa primirea aprobarii Consiliului Concurentei. Consultantii implicati au fost RTPR si Taxhouse pentru Autonom, respectiv Filip & Company pentru Grupul Tiriac.

Despre Autonom

Autonom este o companie cu capital 100% romanesc, pornita in 2006, in Piatra Neamt si este una din cele mai mari firme, dupa cifra de afaceri, in sectoarele sale principale de activitate: leasing operational si inchirieri auto;

Compania ofera solutii moderne de mobilitate si finantare precum: inchirieri pe termen scurt si mediu, leasing operational, transferuri cu sofer, inchirierea temporara de flote, servicii de fleet management, corporate car sharing, asistenta rutiera, abonamente de spalatorie auto si inchiriere de echipamente. Acestea sunt furnizate printr-o retea nationala unica, prezenta in 33 de orase din Romania. Autonom este prezent si in Ungaria si Serbia.

Despre Tiriac Operating Lease ( Premium Leasing )

Tiriac Operating Lease, furnizor de servicii de leasing operational cu 19 ani de experienta pe piata din Romania, este o companie 100% antreprenoriala, caracterizata prin flexibilitate si viteza de reactie. Compania ofera servicii de mobilitate pentru clienti corporate, IMM-uri, profesii liberale si persoane fizice autorizate, asigurand consiliere in alegerea vehiculelor potrivite celor mai diverse si exigente solicitari si gestionand toate serviciile necesare unei exploatari fara griji a vehiculelor contractate.

Infiintata in anul 2003 sub numele Premium Leasing, compania a trecut printr-un proces de rebranding in anul 2017, preluand indicatorul Tiriac in scopul evidentierii apartenentei la Grupul local.

Autori

foto
PREMIUM LEASING SRL