loader
PWN Romania isi extinde proiectele in mediul universitar printr-un parteneriat cu Academia de Studii Economice Bucuresti

PWN Romania isi extinde proiectele in mediul universitar printr-un parteneriat cu Academia de Studii Economice Bucuresti

Totodata, parteneriatul dintre cele doua organizatii presupune participarea reciproca la actiuni relevante care va genera plusvaloare in beneficiul comunitatii de tineri

Strategia adoptata anul trecut de Professional Women’s Network Romania include si calibrarea programelor existente pe piloni pentru a integra noi categorii de participante, dar si dezvoltarea de noi proiecte care sa asigure cresterea gradului de adresabilitate al asociatiei. In acest sens, integrarea unui public tanar – la nivelul mediului universitar – in actiunile noastre este una dintre liniile directoare ale actiunilor noastre strategice.

Suntem mandre de incheierea unui parteneriat de durata cu Academia de Studii Economice Bucuresti, in baza caruia studentii pot participa la programele PWN Romania. Conform acestui protocol, asociatia a pus la dispozitia universitatii 10 locuri in programul de mentorat si 5 in cel de antreprenoriat, urmand ca, numarul studentilor inclusi in programe sa fie discutat anual, in functie de cerere si disponibilitate. In actuala editie a Trusei pentru antreprenoare sunt deja inscrise 5 echipe participante la concursul anual organizat de ASE – GoBiz.

Totodata, parteneriatul dintre cele doua organizatii presupune participarea reciproca la actiuni relevante care va genera  plusvaloare in beneficiul comunitatii de tineri – evenimente deschise, proiecte, cursuri, seminarii stiintifice, jurati sau mentori in concursurile organizate de ASE pentru antreprenori etc.. Mai mult, cei doi parteneri sunt deschisi la realizarea de cercetari stiintifice pe teme de impact pentru problematica egalitatii de gen in mediul de business si in societate per ansamblu.

Viitorul tarii noastre depinde in mare masura si de modul in care vom reusi sa sprijinim generatiile actuale de studenti sa se integreze mai rapid in mediul economico-social. Pe aceasta linie de gandire, ca parte a strategiei actuale a PWN Romania au fost conturate directiile de actiune in abordarea si apropierea noastra fata de mediul universitar. Cu bucurie  incepem aceasta noua etapa in dezvoltarea asociatiei alaturi de  Academia de Studii Economice din Bucuresti. Suntem increzatoare ca PWN Romania recunoscuta la nivel national ca o comunitate  de doamne cu un nivel ridicat de expertiza, aflate la un nivel deja avansat in cariera, se regaseste in  momentul propice pentru a  recolta acest capital de experienta si a-l  canaliza catre sprijinirea viitoarei generatii de lideri.” – Ileana Botez – Presedinte PWN Romania.

                                                        

Suntem pregatite sa integram in programele traditionale ale PWN Romania, participanti fara experienta profesionala, obiectivul fiind crearea unei retele de suport care sa le ajute sa creasca si sa se dezvolte profesional in directiile in care isi doresc. Ne dorim, totodata, sa dezvoltam programe dedicate pentru acest public, care, pe de o parte sa ofere toate instrumentele de care este nevoie pentru o noua generatie de lideri model si, pe de alta parte, sa aduca o infuzie de entuziasm specific tineretii in toate actiunile pe care le organizam.” – Monica Eugeniu, VP Membre.

                                                         

Pilonul de parteneriate se orienteaza catre o plaja cat mai larga de potentiali parteneri, alaturi de care sa crestem cu proiecte de impact pentru echilibrul de gen in pozitii de leadership. Ne bucuram ca Academia de Studii Economice a deschis seria parteneriatelor cu universitati prin intermediul caruia sa aducem alaturi de comunitatea PWN Romania tinere orientate catre dezvoltarea profesionala si catre antreprenoriat.” – Carmen Burtea, VP Parteneriate PWN Romania.

                                                          

Colaborarea cu reprezentanti ai mediului de afaceri, precum si cu asociatii non-guvernamentale reprezinta o directie de actiune de o deosebita  importanta pentru universitate. Parteneriatul cu PWN Romania se subscrie acestei directii strategice si avem convingerea ca acesta va genera  plusvaloare pentru membrii comunitatii academice, in special pentru studenti. Echipe de studenti din cadrul ASE Bucuresti deja beneficiaza de locuri in cadrul programelor de mentorat si de antreprenoriat si speram ca pe viitor colaborarea noastra cu PWN Romania sa contribuie la dezvoltarea, atat pe plan personal, cat si profesional, a studentilor nostri, viitori lideri ai societatii de maine.” – Raluca Grosu, conf. univ. dr. habil. in cadrul Facultatii de Business si Turism si membru al Societatii Antreprenoriale Studentesti, Academia de Studii Economice din Bucuresti.

                                                          

PWN Romania este o asociatie non-guvernamentala, non-profit, bazata pe voluntariat, a carei misiune este sprijinirea ascensiunii femeilor in pozitii de leadership in vederea accelerarii echilibrului de gen in structurile de conducere. Comunitatea PWN Romania reuneste peste 300 de membre aflate in pozitii de management sau antreprenoare in peste 20 de industrii. Printre obiectivele PWN Romania se regasesc dezvoltarea potentialului profesional al femeilor, sustinerea antreprenoarelor si a aspirantelor catre antreprenoriat si imputernicirea economica a femeilor, egalitatea de sanse si diversitatea in structurile de conducere ale companiilor.

Principalii piloni ai PWN Romania includ un pilon de Mentorat dedicat femeilor la inceputul carierei sau in pozitii de mid-management, program aflat la a 9a editie, unul de Antreprenoriat, cu programul de educatie antreprenoriala „Trusa pentru Antreprenoare” intr-un nou format din 2022, structurate pe 3 niveluri, Trusa start-up, Trusa scale-up si Trusa unicorn, la a 8a editie, precum si un pilon denumit „Femei in Consilii de Administratie”, ce a dezvoltat 4 programe sub egida  „Academiei Women on Boards” si 2 programe de Mentorat pentru Femei in Consilii de Administratie – programe unice care ofera femeilor de cariera o pregatire structurata pentru accesarea unei pozitii in consiliile de administratie. In scopul promovarii membrelor cu realizari de exceptie, dar si de a aduce in fata comunitatii personalitati cu experienta valoroasa in domenii relevante, pilonul de comunicare a dezvoltat o emisiune bisaptamanala – PWN Live Talks, transmisa live pe toate canalele noastre de social-media, aflata in prezent la cel de-al treilea sezon.

Infiintata in 2011, PWN Romania este parte a PWN Global, o retea in care se dezvolta in ritm alert, depasind peste 3.500 de membre si voluntari in peste 30 de orase din lume. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.pwnromania.net, https://www.facebook.com/PWNRomania/ si https://www.linkedin.com/company/pwn-romania/

Academia de Studii Economice din Bucuresti este liderul invatamantului superior economic si de administratie publica din Romania si Europa de Sud-Est, bine pozitionata in rankingurile internationale de prestigiu. Cu o traditie de 110 ani, ASE este o universitate moderna, care se adapteaza constant la provocarile economiei de piata in stransa legatura cu cerintele mediului de afaceri, oferind mereu noi oportunitati celor 25.000 de studenti romani si straini. Academia de Studii Economice din Bucuresti se mandreste cu cei 350.000 de absolventi, care s-au remarcat, dupa absolvire, ca profesionisti de exceptie in toate domeniile vietii economice si sociale, atat in Romania, cat si in strainatate.