loader
PwC Romania si D&B David si Baias au asistat grupul italian Beltrame in tranzactia de achizitie a activelor functionale ale COS Targoviste

PwC Romania si D&B David si Baias au asistat grupul italian Beltrame in tranzactia de achizitie a activelor functionale ale COS Targoviste

Expertii PwC Romania si D&B David si Baias au oferit servicii de asistenta in legatura cu procesul de achizitie, procedura de insolventa, due diligence juridic si de mediu, asistenta juridica, consultanta fiscala si contabila

O echipa integrata de specialisti ai PwC Romania si D&B David si Baias, societatea de avocatura afiliata PwC in Romania, a asistat grupul italian Beltrame in tranzactia de preluare a activelor de productie functionale ale Combinatului de Oteluri Speciale (COS) Targoviste, aflat in insolventa.

Analizam inca din anul 2021 posibilitatea realizarii planurilor noastre de extindere, prin achizitionarea activelor COS Targoviste. Am fost impresionati de implicarea echipei PwC si D&B David si Baias si de capacitatea lor de a identifica solutii pentru realizarea tranzactiei, intr-un context incert si complex. Pe parcursul derularii tranzactiei am intampinat diferite obstacole legate de procedura de insolventa sau reglementare pe care le-am putut depasi cu ajutorul echipei de specialisti in restructurare si insolventa, consultanti si avocati a PwC si D&B. Am simtit ca ne-au fost aproape si am apreciat profesionalismul, experienta lor si atitudinea pozitiva, orientata catre solutii si rezultat. Echipa PwC si D&B a fost partenerul nostru pe parcursul ultimilor ani si vom colabora in continuare, pentru realizarea investitiilor din Romania”, a declarat Carlo Beltrame, CEO Donalam/LME Beltrame.

Ne bucuram ca am asistat grupul Beltrame in aceasta tranzactie importanta atat pentru companie, cat si pentru sectorul siderurgic din Romania, fiind parte a unui plan important de investitii in productia de otel cu emisii de carbon reduse. A fost o tranzactie complexa, in care au fost implicati colegi din toate departamentele: restructurare, fiscalitate, consultanta de mediu, consultanta contabila, precum si colegi avocati din firma de avocatura D&B David si Baias. Ii felicit pe toti pentru succesul acestui proiect”, a declarat Daniel Anghel, Partener si Lider al Departamentului de Consultanta Fiscala si Juridica, PwC Romania.

Este unul dintre cele mai complexe proiecte de Distress M&A coordonat de echipa de restructurare a PwC, care a presupus identificarea unor solutii creative intr-un cadru dificil al procedurii de insolventa, ghidarea pas cu pas si negocierea alaturi de investitor in vederea finalizarii tranzactiei. Multumim partenerilor nostri din grupul Beltrame pentru increderea acordata”, a declarat Cristian Gavril, Lider al departamentului de Restructurare al PwC Romania.

Este intotdeauna un motiv de bucurie sa participi la o tranzactie de succes. Multumim echipei Beltrame pentru oportunitatea de a oferi asistenta intr-un proiect atat de interesant si pentru provocarea de a contribui la identificarea solutiilor juridice potrivite.” a declarat Anda Rojanschi, Partener D&B David si Baias.

Expertii PwC Romania si D&B David si Baias au oferit servicii de asistenta in legatura cu procesul de achizitie, procedura de insolventa, due diligence juridic si de mediu, asistenta juridica, consultanta fiscala si contabila. Tranzactia a fost aprobata de Consiliul Concurentei la inceputul lunii februarie.

Echipa PwC si D&B David si Baias a fost coordonata de Daniel Anghel, Partener, Lider al Departamentului de Servicii Fiscale si Juridice impreuna cu Cristian Gavril, Lider al Departamentului de Restructurare, Business Recovery Services si Anda Rojanschi, Partener in cadrul D&B David si Baias.

Echipa de restructurare a PwC Business Recovery Services, coordonata de Cristian Gavril, a fost alcatuita din Andrei Manea, Senior Manager, Corneliu Musat, Senior Manager si Dana Cioclov. Echipa PwC Tax implicata in tranzactie a fost alcatuita din Roxana Popa, Director, Andreea Giovanni, Senior Manager, Ioana Bara, Senior Manager, si Florin Rizea, Senior Manager. Echipa care a realizat serviciile de asistenta in materie contabila a fost coordonata de Monica Movileanu, Partener si alcatuita din Iuliana Teletin, Director si Radu Andrei, Director.

Echipa D&B David si Baias a fost coordonata de Anda Rojanschi, Partener, si alcatuita din Georgiana Balan, Avocat Senior Coordonator, Alice Spridon, Avocat Senior, Lucian Bozian, Avocat Senior Coordonator, Andreea Toncu, Avocat Colaborator, Diana Bortas, Avocat Junior.

Beltrame este unul dintre cei mai mari producatori bare din otel si alte oteluri speciale din Europa, care mai detine in Romania combinatul siderurgic Donalam din Calarasi.

Despre PwC Romania

Misiunea PwC este de a construi incredere in cadrul societatii si de a contribui la rezolvarea unor probleme importante. Suntem o retea de firme prezenta in 156 de tari cu mai mult de 295.000 de profesionisti ce ofera servicii de calitate in domeniul consultantei pentru afaceri, auditului si consultantei fiscale. Spuneti-ne care sunt lucrurile importante pentru dumneavoastra si descoperiti mai multe informatii despre noi vizitand site-ul www.pwc.ro.

PwC se refera la reteaua de firme PwC si/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridica.

Despre D&B David si Baias

D&B David si Baias este societatea de avocatura corespondenta PwC in Romania si este parte din reteaua internationala PwC Legal, care cuprinde mai mult de 3000 de avocati in peste 90 de tari. Echipa D&B David si Baias este alcatuita din circa 50 de avocati (dintre care 7 parteneri) si acorda consultanta si asistenta juridica societatilor locale si multinationale in domenii precum: fuziuni, achizitii si restructurari, societati comerciale si grupuri de societati, proprietati imobiliare, concurenta si ajutoare de stat, servicii financiare si piete de capital, relatii de munca si resurse umane, proprietate intelectuala, protectia consumatorului si a datelor cu caracter personal, litigii fiscale si comerciale.

Autori

foto
PRICEWATERHOUSECOOPERS SERVICII SRL
foto
D&B DAVID SI BAIAS SCA