loader
Prima clasa in sistem dual sustinuta de E-Distributie Muntenia, pregatita pentru a-i primi pe viitorii electricieni

Prima clasa in sistem dual sustinuta de E-Distributie Muntenia, pregatita pentru a-i primi pe viitorii electricieni

Dupa absolvirea cursurilor, electricienii acreditati vor avea oportunitati de angajare in cadrul companiilor E-Distributie.

Prima clasa in sistem dual pentru tineri electricieni, sustinuta de E-Distributie Muntenia, incepe astazi cursurile la Colegiul Tehnic Energetic Bucuresti. Programul isi propune sa ofere elevilor acces la o pregatire profesionala solida, in acord cu cele mai noi tehnologii implementate de companiile E-Distributie, precum si sa contribuie la diminuarea deficitului de personal specializat prognozat in sectorul energetic.

O componenta importanta a programului este pregatirea practica, atat in laboratoarele Colegiului cat si in instalatiile E-Distributie Muntenia. In primul an al programului, cel putin 20% din ore vor fi de formare practica in instalatiile E-Distributie Muntenia, iar aceasta pondere va creste la 60% in al doilea an si la 70% in al treilea an. Pregatirea practica va include ore de mentorat cu specialisti si tutori ai E-Distributie Muntenia, pregatiti special pentru aceste activitati.

Programul este organizat in sistemul dual de invatamant, ceea ce asigura sprijinul E-Distributie Muntenia catre Colegiul Tehnic Energetic Bucuresti pe durata celor 3 ani de studiu. Compania va dubla bursa acordata in sistemul de invatamant profesional de stat.

In plus, E-Distributie Muntenia va sustine diverse nevoi ale elevilor, cum ar fi cheltuielile legate de examinarile de medicina a muncii si analize medicale obligatorii, echipamente de lucru si de protectie, masa de pranz in fiecare zi, cheltuielile de transport si cazare pentru elevii din afara Bucurestiului, abonamente la transportul intern in Bucuresti, vizite de studiu.

Dupa finalizarea programului de trei ani, absolventii vor deveni Electricieni Exploatare Centrale, Statii si Retele Electrice, astfel ca vor putea lucra ca electricieni de masura pe partea de verificare si recuperare de energie electrica, sau electricieni de medie tensiune sau medie-joasa tensiune in statii electrice.

Viitorii electricieni care vor dori sa devina lider de echipa vor putea urma cursuri de maistri, iar cei care doresc sa continue studiile vor putea participa la examenul de bacalaureat in timp ce sunt angajati. Mai departe, cei care doresc sa devina ingineri vor putea urma o facultate de profil.

Autori

foto
E-DISTRIBUTIE MUNTENIA SA