loader
Prefera Foods, detinatorul brandului Unfished, atrage 5 milioane EUR printr-un plasament privat de obligatiuni intermediat de TradeVille

Prefera Foods, detinatorul brandului Unfished, atrage 5 milioane EUR printr-un plasament privat de obligatiuni intermediat de TradeVille

Fondurile obtinute vor fi utilizate in principal pentru finantarea extinderii pe piete externe, in Europa si in Statele Unite ale Americii, ale celei mai noi game de produse lansate recent, sub brandul Unfished

Prefera Foods, unul dintre cei mai mari jucatori pe piata conservelor din Romania si detinatorul brandurilor „Unfished”, „Capricii si Delicii” si „de Azi”, a incheiat cu succes si in mod anticipat pe 20 iulie o oferta primara de vanzare de tip plasament privat de obligatiuni prin care compania controlata de antreprenorul Raul Ciurtin a reusit sa atraga 5 milioane EUR.

Obligatiunile cu simbolul PRF26E emise in cadrul plasamentului privat derulat in perioada 16 – 20 iulie sunt denominate in euro, au scadenta la 5 ani si o rata anuala fixa a cuponului de 7,5% stabilita de emitent, cupoanele urmand sa fie platite semestrial. Valoarea nominala a unei obligatiuni PRF26E este de 500 EUR, iar subscrierea minima in cadrul plasamentului a fost de 25.000 EUR (50 de obligatiuni). Valoarea initiala a ofertei, de 3 milioane EUR, a fost extinsa de emitent la 5 milioane EUR pentru a raspunde interesului crescut din partea investitorilor participanti.

Fondurile obtinute vor fi utilizate in principal pentru finantarea extinderii pe piete externe, in Europa si in Statele Unite ale Americii, ale celei mai noi game de produse lansate recent, sub brandul Unfished. Prefera Foods si-a propus sa revolutioneze piata prin dezvoltarea de produse si solutii sustenabile pentru generatiile viitoare prin intrarea intr-o categorie noua si inovatoare de produse vegetale alternative la peste, cu marca Unfished.

Acest demers include atat extinderea capacitatilor de productie, cat si sustinerea cheltuielilor de marketing pentru promovarea noilor produse in Romania si in Germania, unde gama de produse Unfished va fi in curand disponibila.

Totodata, compania are in vedere finantarea unor investitii in active fixe in vederea cresterii capacitatii de productie.

Prefera Foods va face demersurile necesare listarii obligatiunilor PRF26E pe sistemul multilateral de tranzactionare operat de Bursa de Valori Bucuresti, listarea urmand sa fie realizata de TradeVille in calitatea sa de Consultant Autorizat.

Prefera Foods este pregatita sa promoveze cu curaj in Europa, dar si pe alte continente, brandul Unfished. Piata alimentelor a fost revolutionata in ultimii ani de aceasta categorie a produselor pe baza de plante si evolutia brand-ului Unfished de la lansare si pana acum a dovedit ca acesta este viitorul. Astfel, acest prim succes de a obtine fondurilor necesare pentru a ne dezvolta capacitatea de productie si a intensifica distributia internationala pentru acest brand nascut la Alba Iulia nu face decat sa ne bucure si sa ne ambitioneze. Suntem mandri de oamenii extraordinari din echipa Prefera Foods care au contribuit la succesul acestei inovatii culinare made in Romania.” - Raul Ciurtin, CEO, Prefera Foods

Bursa este un mecanism de anticipare a viitorului, fie ca vorbim despre modul in care vom lucra, ne vom distra sau ne vom hrani. Astfel, este o deosebita placere ca alaturi de companii din domeniul tehnologiei informatiei sa avem in galaxia de oferte intermediate de TradeVille si o companie care se preocupa de hrana viitorului. Prefera Foods ne arata ca putem gandi o lume in care hrana sanatoasa se imbina cu idile de simplitate si sustenabilitate. Calatoria bursiera pentru acest emitent deosebit de interesant incepe cu o emisiune de obligatiuni dar, de ce nu, in anii ce urmeaza am putea vedea si actiunile Prefera Foods la cota bursei de la Bucuresti.” - Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct, TradeVille.

Despre Prefera Foods

Prefera Foods este unul dintre cei mai mari jucatori pe piata conservelor din Romania. Infiintata in 2009 cu fonduri proprii si Sapard, Fabrica a fost construita in Transilvania, Judetul Alba. In 2017, compania a fost preluata de antreprenorul Raul Ciurtin si, tot atunci, compania a trecut printr-un proces de restructurare si modernizare ale portofoliului. In prezent, portofoliul Prefera Foods cuprinde brand-uri precum „Capricii si Delicii”, „de Azi” si „Unfished”, brand inovator care ofera o alternativa vegetala la ton si somon. Prefera Foods detine certificatul IFS (International Food Standard), un standard de auditare a producatorilor recunoscut GFSI (Global Food Safety Initiative).

Despre TradeVille

TradeVille este un broker cu vechime de peste 26 de ani pe piata de capital din Romania si ofera clientilor de retail acces facil si rapid la instrumentele financiare listate la Bursa de Valori Bucuresti si pe marile burse internationale. In 2020, TradeVille a intermediat peste 50% din ofertele primare de vanzare de tip „plasament privat” de actiuni si obligatiuni corporative, cu o rata de succes de 100%, pentru companii din diferite industrii. In 2021, TradeVille a primit din partea Bursei de Valori Bucuresti cele mai multe trofee la ceremonia de premiere a performantelor bursiere: Participantul anului 2020 pe segmentul de retail si Intermediarul companiilor antreprenoriale la BVB in 2020 pe segmentul de obligatiuni.

Autori

foto
PREFERA FOODS SA
foto
TRADEVILLE SA