loader
Porsche Romania anunta numirea unui nou Director General si raporteaza in 2022 o crestere de 7% pentru toate marcile brandului

Porsche Romania anunta numirea unui nou Director General si raporteaza in 2022 o crestere de 7% pentru toate marcile brandului

In cadrul unui eveniment de presa, Porsche Romania a anuntat numirea in functia de Director General a lui David Gedlicka, ce i se alatura din luna martie lui Brent Valmar la conducerea grupului

  • David Gedlicka este noul Director General Porsche Romania, alaturi de Brent Valmar.
  • Porsche Romania a ajuns in ultimii 2 ani la peste 41.000 de masini inmatriculate, inregistrand pentru 2022 o crestere de 7% fata de anul precedent.
  • Marcile din cadrul grupului Porsche Romania detin in total 11 modele electrice, iar pana in 2025 se vor lansa inca 8 modele noi.
  • Brandul MOON isi continua ascensiunea pe piata, planuind instalarea a inca 300 de statii de incarcare tip wall-box in 2023.

In cadrul unui eveniment de presa, Porsche Romania a anuntat numirea in functia de Director General a lui David Gedlicka, ce i se alatura din luna martie lui Brent Valmar la conducerea grupului. Acesta activeaza deja de noua ani in Romania, fiind CEO al Porsche Finance Group si vine sa-l inlocuiasca pe Elmar Geisler, numit General Manager in cadrul Porsche Ungaria.

In ultimii 20 de ani am activat in cadrul mai multor companii ale concernului Porsche Holding Salzburg. In cei noua ani petrecuti in Romania in pozitia de CEO Porsche Finance Group, am incercat impreuna cu echipa si partenerii nostri sa implementam strategiile lansate de Volkswagen Group si de Porsche Holding Salzburg, concentrandu-ne intotdeauna pe client si pe nevoile acestuia. Voi continua sa fac  acest lucru si din pozitia de Director General, pentru ca stiu ca am alaturi de mine o echipa valoroasa, cu o experienta solida si cunostinte temeinice si sunt foarte mandru ca fac parte din ea. In viitor, cu multa motivatie si energie pozitiva, imi doresc sa fim un jucator activ si important in atingerea target-urilor strategice ale grupului. Stim cu totii ca domeniul auto traverseaza o perioada extrem de importanta, masinile electrice, automatizarea si noi surse de mobilitate electrica fiind doar cateva dintre directiile importante, aflate in plin proces evolutiv. Impreuna cu echipa, cu dealerii si cu partenerii nostri ne dorim sa aducem cele mai bune si mai sustenabile solutii pentru masinile si generatiile care vor urma”, a declarat in cadrul conferintei David Gedlicka, noul Director General Porsche Romania.

                                                 

In cadrul aceluiasi eveniment, Brent Valmar, Director General Porsche Romania, a comunicat cifrele optimiste inregistrate de compania pe care o reprezinta si planurile indraznete pentru divizia de masini electrice si domeniul energiei verzi. Astfel, Porsche Romania a inmatriculat peste 41.000 de masini in ultimii 2 ani, cu o crestere de 7% in 2022 fata de 2021. Procentual, varful de crestere in 2022 a fost atins de marca Audi, cu 37% fata de anul anterior. Cumulat, in 2021 si 2022, au fost inmatriculate 16.172 autoturisme Volkswagen, 2.352 Volkswagen autovehicule comerciale, 16.636 unitati Skoda, 4.049 masini Audi inmatriculate, urmat de Seat cu 1.393 unitati si Cupra cu 475 masini, brand ce a inregistrat o crestere cu aproape 120% in 2022 fata de anul precedent.

O activitate speciala, asupra careia Porsche Romania s-a concentrat cu precadere in ultimii doi ani a fost promovarea si castigarea de pozitii de piata pentru marca MOON, care livreaza statii de incarcare si solutii electrice iar, din 2022, solutii integrate de panouri fotovoltaice, cu tot ce implica acestea: vanzare, instalare si mentenanta. Astfel, anul trecut au fost livrate 562 de statii de incarcare, dintre care 506 statii casnice si 56 statii hypercharger, cu curent continuu. De la lansarea marcii MOON si pana in prezent, reteaua de distributie Porsche Romania a reusit sa atinga un numar de 202 puncte de incarcare, cu o putere instalata totala de 6,8 kW si a livrat si instalat anul trecut panouri fotovoltaice de 610 kWp, avand a doua cea mai mare retea de incarcare din Romania. Calea catre electrificare a fost confirmata si de cresterea spectaculoasa de energie incarcata/an. In 2021 au fost incarcati 459MWh, iar in anul 2022 694 MWh, asadar, o crestere de 51%.

Pentru 2023, Porsche Romania si-a propus instalarea a 300 de statii de incarcare  de tip wall-box, si cel putin 60 de hyperchargere in curent continuu, ajungand la un numar de 600 puncte de incarcare, cifra ce vine sa sustina ofensiva brandului in zona electrificarii si sa consolideze planurile de a livra cat mai multe masini electrice.

Ne dorim armonizarea cu celelalte țari din Uniunea Europeana în vederea dezvoltarii segmentului de mașini electrice și energie verde, în drumul spre decarbonizarea totala. Ne dorim, totodata, sa contribuim activ la reducerea noxelor și încurajam reglementarile raliate la cele active la nivel global. Creșterea succesiva a cotelor de mașini electrice este un pas extrem de optimist în acest sens. NU susținem plafonarea fondului de susținere Rabla Plus pentru achiziționarea unei mașini electrice la o valoare de 75.000 de euro, pentru a încuraja și consumatorul de mașini premium cu valoare mare sa faca trecerea, acolo unde este posibil, la o mașina electrica, a declarat Brent Valmar.

                                                

Trendul ascendent in ceea ce priveste segmentul de vanzare a masinilor electrice este dovedit si de numarul in crestere de inmatriculari realizate de Porsche Romania. Cota de masini electrice a Porsche Romania din total inmatriculari este in prezent de 6%, cu 3.401 de masini inmatriculate in ultimii 3 ani. Pentru aceasta perioada, pe primul loc ca numar de unitati se situeaza marca Volkswagen autoturisme cu 2.524 unitati, in timp ce marca Audi a inmatriculat 140, in special gama Q8 e-tron. Pentru Skoda, totalul este de 712 masini. Cupra, cu modelul Born, va beneficia de sustinere in mod deosebit pe parcursul lui 2023. Portofoliul Porsche Romania numara pana in prezent 11 modele electrice, lucru care dovedeste interesul sporit si ofensiva puternica a brandului spre viitorul electric, iar in urmatorii ani, pana in 2025, acestora li se vor alatura alte 8 modele noi, ID.7 si ID.2 pentru Volkswagen, un model de transporter pentru vehicule comerciale, Audi Q6, A4 si A5, Skoda Elroq si Cupra Tavascan.

Despre Porsche Romania

Porsche Romania este filiala locala a Porsche Holding Salzburg, o subsidiara a concernului Volkswagen AG. Porsche Romania este importatorul general pentru marcile Volkswagen, Volkswagen Autovehicule Comerciale, Audi, SEAT, CUPRA, SKODA, MOON si Das WeltAuto.