loader
Permacriza, cel mai folosit cuvant de liderii de afaceri la cea de-a 20-a editie a conferintei ”CEO Conference – Shaping the Future”

Permacriza, cel mai folosit cuvant de liderii de afaceri la cea de-a 20-a editie a conferintei ”CEO Conference – Shaping the Future”

Pe fondul accelerarii evolutiilor in mediul de afaceri, liderii companiilor recomanda curajul strategic si optimismul, pentru rezilienta in contextul unor crize cvasi-permanentizate

”CEO Conference – Shaping the Future”, evenimentul dedicat top executivilor, membrilor consiliilor de administratie, investitorilor si antreprenorilor din Romania, s-a incheiat pe 16 mai 2023, la Hotel Radisson Blu din Bucuresti, lasand o imagine valoroasa despre tendintele din mediul de afaceri.

Cu peste 150 de lideri de business prezenti in audienta, conferinta din acest an a depasit asteptarile tuturor participantilor, servind drept catalizator pentru discutii dinamice, colaborari viitoare si gandire strategica, in cadrul unui peisaj economic in evolutie accelerata.

Dezbaterile conferintei s-au concentrat pe provocarile cu care se confrunta companiile romanesti in actualul climat economic, social, tehnologic si legislativ, tema principala a conferintei din acest an fiind Mastering the New Reality, o tema ce a reflectat nevoia tuturor companiilor de a se adapta la mediul de afaceri in schimbare.

In timpul conferintei, urmatoarele recomandari cheie au fost punctate ca principii pentru abordarea provocarilor legate de „permacriza”:

• Adoptarea unei „mentalitati de crestere”: S-a subliniat importanta mentalitatii orientate spre crestere si dezvoltare continua. De asemenea necesitatea pentru toti oamenii de afaceri de a fi pregatiti sa se adapteze si sa invete din fiecare experienta, sa exploreze noi oportunitati si sa gaseasca solutii inovatoare pentru a-si putea consolida afacerile in fata permacrizei.

• Construirea unei culturi de colaborare agila: Comunicarea deschisa si colaborarea agila intre echipe si departamente au fost identificate ca componente cruciale ale unei strategii de succes. Liderii au subliniat importanta schimbului de cunostinte si idei pentru a accelera inovatia si a gasi solutii mai bune la provocarile complexe prezentate de permacriza.

• Conducerea cu un curaj strategic bine calculat: La conferinta s-a evidentiat necesitatea de a lua decizii indraznete si de a asuma riscuri calculate pentru a progresa si a obtine un avantaj competitiv intr-un mediu incert si volatil. Recomandarea vorbitorilor a fost ca adoptarea curajului strategic este vitala pentru ca organizatiile sa se transforme si sa creasca.

• Castigarea rezilientei in fata permacrizei: Discutiile din timpul conferintei au subliniat importanta rezilientei ca atribut cheie pentru succes. Dincolo de necesitatea ca organizatiile sa se adapteze rapid la schimbarile bruste, s-a subliniat faptul ca acestea trebuie sa poata sa se reinventeze si sa faca din esec o sursa de invatare. Rezilienta a fost identificata ca un factor determinant pentru succesul pe termen lung.

• Transformarea guvernantei corporative intr-un pilon crucial in afaceri: Liderii au subliniat importanta principiilor solide de guvernanta, etica si transparenta pentru a construi incredere, stabilitate si autonomie in cadrul companiilor. Ei au subliniat ca practicile robuste de guvernanta corporativa sunt esentiale pentru a naviga cu succes in provocarile permacrizei.

Lideri ai unor companii importante din Romania au fost vorbitori la a 20-a editie a CEO Conference:

Adrian Ariciu - CEO METRO Romania, Marius Melesteu - General Manager Strauss Romania, Lacramioara Diaconu-Pintea - Country Manager OX2 Romania, Gabriel Ivan - Country General Manager CHEP Romania & Bulgaria.

Florin Popa - Business to Business Director Orange Romania, Bogdan Putinica - Country Manager Romania & Moldova Microsoft, Lucian Enaru - Country General Manager Romania & Moldova Schneider Electric, Gabriel Pavel - Regional Director, Balkans, Hungary, Czech & Slovakia Fujitsu, Radu Hanga – Presedinte, Bursa de Valori Bucuresti.

                                                  

                                       

Invitat special: Raluca Negulescu-Balaci, Executive Director, UiPath Foundation.

Moderatorul conferintei a fost Marius Persinaru, CEO, Antreprenor si Consultant Organizational Strategic cu o experienta considerabila in conducerea unor companii multinationale, in Romania si in regiune.

Ne bucuram sa vedem succesul Conferintei CEO din acest an”, a declarat Dumitru Ion, CEO Doingbusiness.ro si Kompass Romania, organizatorul evenimentului. "Energia si determinarea manifestate de participanti reflecta viziunea acestor lideri de afaceri romani pentru transformarea viitorului. Suntem increzatori ca legaturile de afaceri stabilite si cunostintele impartasite in cadrul acestui eveniment vor deschide calea pentru realizari pozitive in lunile urmatoare", a adaugat Dumitru Ion.

Participarea la CEO Conference a oferit o oportunitate valoroasa directorilor generali si celorlalti membrii din conducerea companiilor de a face schimb de idei, de a impartasi cele mai bune practici si de a asculta vorbitori cu experienta in conducerea unor companii de succes. Conferinta le-a dat participantilor si oportunitatea de a relationa cu alti lideri de business pentru a obtine informatii despre cele mai recente tendinte si evolutii din diverse industrii.

Evenimentul a fost sustinut de importanti Parteneri Premium: Bursa de Valori Bucuresti, CHEP, Fujitsu, METRO Romania, Microsoft Romania, Orange Business, OX2 Romania, Schneider Electric, Strauss Romania si Dent Estet.

Parteneri ai CEO Conference au fost si: UiPath Foundation, PWN Romania, Valoria Business Solutions, Hikvision, Emporium Consulting, Ambasada Sustenabilitatii in Romania, Creative & Bright si Kompass Romania.

La finalul conferintei am vazut participantii plecand cu inspiratie reinnoita, motivatie, strategii si perspective clare, utile pentru a-si duce companiile la urmatorul nivel”, a declarat Diana Dumitrascu, Director Executiv, Doingbusiness.ro.

Pe fundalul schimbarilor macroeconomice accelerate, cea de-a 20-a editie a CEO Conference a oferit o platforma de dezbateri valoroase liderilor autentici, reprezentantilor celor mai mari branduri romanesti si directorilor din industrii majore precum finante, banci, asigurari, auto, energie si utilitati, IT, constructii, farma si multe altele.

Urmatoarea editie a Conferintei CEO va avea loc pe 22 noiembrie 2023 la Cluj-Napoca, unde liderii de business ai companiilor din toata tara vor discuta rezultatele obtinute, tendintele observate si strategiile potrivite pentru a naviga provocarile si a profita de oportunitatile emergente.

Pentru mai multe informatii si noutati cu privire la editia viitoare, va rugam sa vizitati www.ceoconference.ro.

Despre CEO Conference

CEO Conference este un eveniment bianual care reuneste directori de top, investitori, antreprenori si specialisti in inovare pentru a discuta cele mai recente tendinte si evolutii din industrie. Conferinta ofera participantilor o platforma pentru a face schimb de idei, a impartasi cele mai bune practici si a interactiona cu experti de top in domeniu. Pentru mai multe informatii vizitati: www.ceoconference.ro.

Despre Doingbusiness.ro

Doingbusiness.ro este unul dintre cele mai cuprinzatoare portaluri de afaceri din Romania ce ofera acces la: studii si perspective asupra evolutiilor economice, interviuri cu directori generali si lideri din industrie, cele mai importante stiri de afaceri zilnice, clasamentele celor mai mari companii din Romania, evenimente de afaceri importante, date financiare pe 5 ani pentru 800.000 de companii locale. CEO Conference este cel mai important eveniment pentru liderii de top in afaceri din Romania organizat de doua ori pe an de Doingbusiness.ro in parteneriat cu mari companii din Romania. Aflati mai multe pe: www.doingbusiness.ro

Autori

foto
DOINGBUSINESS.RO SRL