loader
Orange Fab incepe colaborarea cu 4 startup-uri ce au solutii tehnologice care pot sa transforme orasele Romaniei

Orange Fab incepe colaborarea cu 4 startup-uri ce au solutii tehnologice care pot sa transforme orasele Romaniei

Datorita programului de accelerare Orange Fab, startup-urile CityDock, CyberEdu, ECON si EmailTree.AI vor beneficia de mentorat pentru dezvoltarea produselor si definitivarea planului de afaceri alaturi de profesionisti Orange Romania

Patru startup-uri cu solutii pentru managementul deseurilor, cybersecurity, incarcarea trotinetelor electrice si eficientizarea proceselor de relatii cu clientii prin AI intra in acceleratorul Orange Fab ca urmare a selectiei din programul Cities of the Future. Lansat pe 17 martie, Cities of the Future si-a propus sa identifice companii tinere care dezvolta produse ce imbunatatesc experienta oamenilor in orase, procesele administratiilor publice ori care faciliteaza relatia dintre cetateni si primarii.

Datorita programului de accelerare Orange Fab, startup-urile CityDock, CyberEdu, ECON si EmailTree.AI vor beneficia de mentorat pentru dezvoltarea produselor si definitivarea planului de afaceri alaturi de profesionisti Orange Romania. De asemenea, vor avea acces in laboratorul Orange 5G Lab, la echipamente si tehnologii de comunicatii de ultima generatie precum LoRaWAN sau LTE-M si vor primi sustinere pentru implementarea proiectelor pilot alaturi de companii si de autoritatile publice.

CityDock – Retea de statii smart de incarcare pentru trotinetele electrice

CityDock produce statii de incarcare pentru trotinetele electrice dupa un design propriu, patentat. De asemenea, au dezvoltat o aplicatie mobila care permite managementul utilizatorilor si ofera informatii despre ocuparea statiilor de incarcare. Solutia poate fi integrata de primarii, hoteluri, companii sau universitati ce vor sa faciliteze solutii de micromobilitate pentru beneficiarii si clientii lor.

CyberEdu – Platforma de predare si e-learning pentru specialistii in securitate

CyberEdu acopera decalajul dintre teorie si practica in procesul de invatare a securitatii cibernetice oferind o solutie alternativa de dezvoltare a abilitatilor practice, concentrandu-se pe instruire personalizata in functie de competente. Odata cu accelerarea digitalizarii din ultimul an, securitatea cibernetica a devenit si mai importanta pentru companii, autoritati publice si primarii. Misiunea CyberEdu este de a fi un stalp puternic in cresterea si imbunatatirea abilitatilor de securitate cibernetica la nivel mondial.

ECON – Sistem de management al deseurilor

Plaforma IoT dezvoltata de clujenii de la ECON eficientizeaza procesul de colectare a deseurilor. Prin intermediul senzorilor instalati in containere, platforma afiseaza nivelul de umplere al fiecarui container. Combinand aceste informatii cu pozitia pe strada a containerelor, aplicatia gaseste cele mai eficiente rute pentru colectarea si livrarea catre punctul de procesare a deseurilor.

EmailTree.AI – Solutie ce sustine eficientizarea proceselor de relatii cu clientii si suport

EmailTree.AI este o solutie end-to-end care automatizeaza scrierea de e-mailuri si reduce timpul de raspuns pentru acestea. Astfel, companiile si administratiile publice pot raspunde mai rapid clientilor si cetatenilor. Algoritmul parcurge e-mailurile sau orice fel de solicitari sub forma de text, proceseaza informatiile pentru a intelege diferitele situatii si probleme semnalate si pregateste sugestii optime si rapide de raspuns, ce pot fi ulterior imbunatatite de operatori.

Alaturi de Orange si de partenerii sai, noile startup-uri selectate in Orange Fab vor avea ocazia sa participe la evenimentul Cities of the Future Startup Forum in Brasov, in data de 28 iunie, unde vor putea sa-si prezinte solutiile catre potentialii clienti din zona.

"Primariile si administratiile publice functioneaza, la randul lor, ca niste companii insa cu nevoi specifice, care sa duca la eficientizarea proceselor, a costurilor si sa imbunatateasca calitatea vietii cetatenilor. Noile startup-uri din Orange Fab isi propun sa aduca solutii pentru a imbunatati mobilitatea urbana - o cerinta in orasele moderne, sa raspunda unei nevoi crescute de securitate cibernetica, sa usureze raspunsul la solicitarile din partea cetatenilor si, nu in ultimul rand, sa imbunatateasca managementul deseurilor – o tema foarte importanta pentru orasele de azi. Dezvoltam aceste colaborari pentru a oferi sprijin atat comunitatii de startup-uri, cat si autoritatilor si companiilor care cauta solutii tehnologice la problemele intampinate." – Cristian Patachia, Innovation & Development Manager Orange Romania.

Mai multe informatii despre Orange Fab: https://www.orangefab.ro/

Autori

foto
ORANGE ROMANIA SA