loader
PwC Romania si D&B David si Baias au asistat SIGNAL IDUNA in tranzactia de achizitie a ERGO Asigurari Romania

PwC Romania si D&B David si Baias au asistat SIGNAL IDUNA in tranzactia de achizitie a ERGO Asigurari Romania

Expertii PwC Romania si D&B David si Baias au oferit servicii de due diligence juridic, financiar, IT si fiscal, precum si asistenta juridica, financiara si fiscala in cadrul tranzactiei

O echipa de specialisti ai PwC Romania si D&B David si Baias, societatea de avocatura corespondenta PwC in Romania, a asistat SIGNAL IDUNA in tranzactia de achizitie a ERGO Asigurari Romania.

Ne bucuram ca am contribuit la incheierea cu succes a acestei tranzactii care consolideaza operatiunile SIGNAL IDUNA in Romania si contribuie la dezvoltarea pietei locale a asigurarilor. Le multumesc colegilor mei cu experienta in consilierea companiilor din sectorul financiar in tranzactii ce fac obiectul unui cadru strict de reglementare pentru colaborarea excelenta”, a declarat  coordonatoarea echipei, Ana-Maria Butucaru, Partener servicii financiare, PwC Romania.

Expertii PwC Romania si D&B David si Baias au oferit servicii de due diligence juridic, financiar, IT si fiscal, precum si asistenta juridica, financiara si fiscala in cadrul tranzactiei si al negocierii documentatiei contractuale. Avocatii D&B David si Baias vor consilia SIGNAL IDUNA pana la primirea aprobarilor de la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) si Consiliul Concurentei, obligatorii potrivit legii pentru finalizarea tranzactiei.

Aceasta tranzactie reprezinta o confirmare a rezultatelor solide pe care le-am inregistrat de-a lungul prezentei noastre in Romania si un pas important in dezvoltarea strategica a companiei noastre pe plan local. Fiind un moment atat de important in evolutia noastra, am ales sa avem alaturi parteneri de incredere si cu expertiza semnificativa, precum PwC Romania si D&B David si Baias”, a declarat Tiberiu Maier, CEO al SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE.

Echipa care a asistat tranzactia a fost coordonata de Ana Maria Butucaru, Partener, si formata din Cornelia Bumbacea, Partener, Diana Coroaba, Partener, Dinu Bumbacea, Lider Consultanta pentru afaceri, Oana Platica, Senior Manager, Cristina Ionescu, Manager, Claudiu Simionescu, Senior Manager, in vreme ce Ovidiu Bold, Avocat Senior Coordonator D&B David si Baias, a coordonat echipa de avocati implicata in tranzactie.

Grupul SIGNAL IDUNA este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Germania, fiind prezent pe pietele de asigurari din Germania, Polonia, Ungaria si Romania. Pe piata locala, SIGNAL IDUNA si-a inceput operatiunile in anul 2008. Portofoliul companiei include: asigurari de sanatate private pentru familie si pentru companii, asigurari de viata, asigurari de accident. SIGNAL IDUNA ofera solutii de reasigurare, analiza si servicii de consultanta in ceea ce priveste subscrierea riscului pentru gestionarea optima a asigurarilor de sanatate. Expertiza SIGNAL IDUNA este sustinuta de acoperire la nivel national si de o experienta digitala simplificata si atractiva pentru clienti.

Despre PwC

Misiunea PwC este de a construi incredere in cadrul societatii si de a contribui la rezolvarea unor probleme importante. Suntem o retea de firme prezenta in 155 de tari cu mai mult de 284.000 de profesionisti ce ofera servicii de calitate in domeniul auditului, consultantei fiscale si consultantei pentru afaceri. Spuneti-ne care sunt lucrurile importante pentru dumneavoastra si descoperiti mai multe informatii despre noi vizitand site-ul www.pwc.ro.

PwC se refera la reteaua de firme PwC si/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridica.

Despre D&B David si Baias

D&B David si Baias este societatea de avocatura corespondenta PwC in Romania si este parte din reteaua internationala PwC Legal, care cuprinde mai mult de 3000 de avocati in peste 90 de tari. Echipa D&B David si Baias este alcatuita din 50 de avocati (dintre care 7 parteneri) si acorda consultanta si asistenta juridica societatilor locale si multinationale in domenii precum: fuziuni, achizitii si restructurari, societati comerciale si grupuri de societati, proprietati imobiliare, concurenta si ajutoare de stat, servicii financiare si piete de capital, relatii de munca si resurse umane, proprietate intelectuala, protectia consumatorului si a datelor cu caracter personal, litigii fiscale si comerciale.

Autori

foto
PRICEWATERHOUSECOOPERS SERVICII SRL
foto
D&B DAVID SI BAIAS SCA