loader

Noul Presedinte al ARPIM este Efthymios Papataxiarchis

Efthymios (Makis) Papataxiarchis a fost ales Presedinte al ARPIM in cadrul Adunarii Generale a Asociatiei, din luna decembrie a anului trecut. Inainte de a prelua mandatul de Presedinte, Makis a detinut pozitia de Vice-Presedinte ARPIM pe durata anului 2012.

In prezent, Makis Papataxiarchis este Managing Director al “Johnson & Johnson Romania” si “Janssen Romania, pharmaceutical companies”. De-a lungul unei experiente bogate, de peste 17 ani, Makis a detinut diferite functii de conducere in domeniul Marketing si Vanzari, atat in Grecia, cat si pe plan european. In cei 5 ani petrecuti in Novartis si cei 12 ani alaturi de Johnson & Johnson, Makis a coordonat numeroase proiecte la nivel operational si strategic, contribuind totodata la dezvoltarea sistemului de sanatate din diferite tari europene.In paralel, el este coordonator si membru activ in numeroase echipe de planificare strategica pentru zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa).

 

Makis Papataxiarchis este Doctor in Stiinte Farmaceutice si detine un titlu de Master in Farmacologie.

 

“Principalul obiectiv al mandatului meu de Presedinte ARPIM vizeaza consolidarea relatiei industriei farmaceutice cu societatea. Vom pune la dispozitia partenerilor nostri, precum si a pacientilor, toate resursele de care dispunem, experienta si expertiza noastra. Ne dorim sa continuam relatii bazate pe incredere si sa contribuim la un sistem de sanatate mai transparent in procesul de luare a deciziilor”, a declarat Makis Papataxiarchis.

Astfel, ARPIM doreste sa isi consolideze statutul de partener de incredere al tuturor partilor interesate pentru a asigura in continuare accesul la tratamente inovative si un sistem de sanatate imbunatatit, in cadrul unui mediu de afaceri etic si transparent. Asociatia considera ca sistemul de sanatate al Romaniei ar trebui sa fie unul in care cetateanul este tratat cu respect si decenta, avand acces atat la facilitati publice, cat si private. Pe scurt, un sistem al calitatii, eficientei si echitatii, toate acestea fiind oferite intr-o maniera sustenabila si predictibila pe termen-lung. Nu in ultimul rand, agenda mandatului vizeaza procesul de generare a valorii pentru toate partile implicate in sistemul de sanatate, prin abordarea nevoilor nesatisfacute ale pacientilor atat de catre autoritati si factorii de decizie, cat si de catre industria farmaceutica, totodata aplanand constrangerile inerente.

Din componenta noului board ARPIM mai fac parte:

-           Regis Lhomme, Vicepresedinte - director general Amgen Romania

-           Radu Rasinar, Vicepresedinte - director general Astra Zeneca

-           Elena Mitova, membru - director general Novartis

-           Calin Galaseanu, membru – director general BMS

-           Pascal Prigent, membru - director general GlaxoSmithKline

-           Luca Visini, membru – director general Eli Lilly

-           Dan Zaharescu – director executiv ARPIM

 

Anterior lui Efthymios Papataxiarchis, presedintia ARPIM a fost detinuta de catre Regis Lhomme - director general Amgen Romania.

    

Despre ARPIM

 

Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM)este organizatia care sustine obiectivele comune ale celor mai importante 28 de companii farmaceutice internationale producatoare de medicamente originale, prezente in Romania. Acestea realizeaza impreuna peste 70% din valoarea pietei farmaceutice romanesti.

 

Membrii ARPIM investesc permanent in cercetare si dezvoltare, cu scopul de a le oferi pacientilor medicamente originale si inovatoare, care salveaza anual mii de vieti. Principalul obiectiv al asociatiei este cresterea accesului pacientilor la medicamente, ameliorarea calitatii vietii pacientilor si implicit cresterea sperantei de viata a romanilor.

 

ARPIM este afiliata la Federatia Europeana a Industriei Farmaceutice (EFPIA)– organizatia europeana care reuneste cele mai importante companii farmaceutice internationale, recunoscute datorita rezultatelor la nivelul comunitatii stiintifice internationale.

 

###

 

Companiile farmaceutice membre ARPIM sunt: Abbott Products, Alcon Pharmaceuticals Ltd., Amgen, Angelini, Astellas Pharma, AstraZeneca, Bayer – Schering A.G, Berlin Chemie-Menarini, Boehringer Ingelheim, Boiron Ro, Bristol Myers Squibb, Eli Lilly Romania SRL, GlaxoSmithKline SRL, Ipsen Pharma, Johnson & Johnson SRL, Leo Pharma A/S, Lundbeck, Merck Romania, Merck Sharp & Dohme, Mundipharma Medical GmbH, Novartis Pharma Services, Novo Nordisk Farma SRL, Pfizer Romania SRL, Sanofi Aventis, Servier Pharma SRL, Torrex – Chiesi Romania, UCB Romania, Vifor Intl.

Autori

foto
ROMANIAN ASSOCIATION OF INTERNATIONAL MEDICINE MANUFACTURERS - ARPIM