loader
Nestle Nescafe implementeaza EcoStruxure™

Nestle Nescafe implementeaza EcoStruxure™

Asset Advisor la cea mai mare fabrica de cafea solubila din lume

• EcoStruxure Asset Advisor permite sistemelor de alimentare cu energie electrica sa fie monitorizate si gestionate de la distanta, non-stop, pentru o mai buna productivitate, eficienta si beneficii de intretinere la fabrica Nestle.

• Fiabilitatea imbunatatita a echipamentului electric al unitatii a ajutat Nestle sa produca aproximativ un milion de borcane pe zi.

• Connected Services Hub de la Schneider le-a permis inginerilor sa reactioneze si sa evite trei opriri neplanificate, care ar fi costat Nestle pana la 52.000 USD pe ora.

Schneider Electric, lider in transformarea digitala a managementului si automatizarii energiei, a implementat software-ul sau EcoStruxure™ Asset Advisor la Complexul Toluca al Nescafe din Mexico City.

Producand aproximativ un milion de borcane de cafea pe zi, fabrica Nestle Nescafe din Toluca, Mexic, este cea mai mare unitate de productie pentru Nescafe si punctul nodal al operatiunilor globale Nestle. In 2013, compania a extins capacitatea de productie a fabricii cu 40%, investind aproximativ 125 de milioane de dolari, transformand-o in cea mai mare unitate de cafea solubila din lume. Avand in vedere ca fabrica livreaza peste un milion de borcane de cafea zilnic, prevenirea perioadelor de nefunctionare este esentiala pentru operatiunile Nestle.

Inainte de implementarea Asset Advisor, intretinerea fabricii era reactiva. Opt intreruperi ne-planificate intr-un an, inclusiv un scurtcircuit in interiorul unei sectiuni nemonitorizate a substatiei principale, care a dus la o oprire de 14 ore si a costat compania aproximativ 588.000 de dolari, au afectat productia. Intrucat continuitatea fluxurilor de lucru este esentiala pentru

fabrica, EcoStruxure a ajutat Nestle sa treaca la intretinerea predictiva, permitand echipelor sa rezolve problemele in mod proactiv si evitand intreruperile care ar putea costa pana la 52.000 USD pe ora.

Implementarea Asset Advisor a oferit companiei Nestle vizibilitate in timp real asupra echipa-mentelor sale electrice, permitand inginerilor sa monitorizeze de la distanta activele. Bazandu-se pe analiza datelor pentru a stabili intervalele de service, echipele de electricieni de la Nestle pot petrece acum mai putin timp reactionand la probleme, iar echipamentele fabricii func-tioneaza optim mai mult timp.

Frederic Godemel, Executive Vice President for Power Systems and Services la Schneider Electric, a declarat: „Am observat o crestere puternica a Serviciilor in compania noastra si intelegem importanta sistemelor critice pentru operatiunile majore de productie, precum complexul de la Toluca. Cu software-ul nostru EcoStruxture, ne angajam sa oferim clientilor precum Nescafe o mai mare vizibilitate, o fiabilitate sporita si mai multa flexibilitate, pentru a le imbunatati eficienta operationala fara costuri suplimentare si presiune asupra mediului si, in cele din urma, ne pozitionam ca experti in servicii in domeniul industriilor critice.

Luis Gilberto Lopez Paez, specialist in energie electrica la Nestle Toluca Cafes, a spus: „In cazul unei fabrici atat de mari precum cea a Nestle Nescafe, asigurarea fiabilitatii tuturor sistemelor electrice este o sarcina deosebit de importanta. In cadrul retelei noastre operationale, am implementat solutii digitale flexibile si scalabile pentru a ne spori viteza de reactie, iar trecerea la parteneriatul Schneider Electric a fost una fireasca – am colaborat deja la unitatile noastre de productie din Franta si Elvetia. De la implementare, EcoStruxure Asset Advisor ne-a permis sa identificam punctele fierbinti si sa le abordam inainte ca acestea sa devina o problema – ferindu-ne de intreruperi costisitoare, imbunatatind considerabil capaci-tatea noastra de a raspunde rapid la cererile in schimbare si, in cele din urma, de a-i servi mai bine pe clientii nostri si de a reduce amprenta de carbon a operatiunilor noastre.”

Mai multe informatii despre EcoStruxure Asset Advisor sunt disponibile aici.

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem ca accesul la electricitate si la tehnologie, prin intermediul unor solutii inteligente, este un drept fundamental al omului.

Furnizam solutii digitale in domeniul energiei si al automatizarii, in scopul asigurarii eficientei si sustenabilitatii. Imbinam cele mai bune tehnologii de automatizari, software si servicii integrate pe zona energetica in timp real, pentru locuinte, cladiri, centre de date, infrastructura si in diferite industrii.

Ne-am luat angajamentul sa descoperim posibilitatile infinite ale unei comunitati deschise, globale, inovatoare, care ne impartaseste telul si valorile.

www.se.com/ro

Autori

foto
SCHNEIDER ELECTRIC ROMANIA SRL