loader
Microsoft Ignite 2017: Companiile ‚apasa refresh’ si adopta transformarea digitala prin intermediul cloud-ului, inteligentei artificiale si realitatii mixte

Microsoft Ignite 2017: Companiile ‚apasa refresh’ si adopta transformarea digitala prin intermediul cloud-ului, inteligentei artificiale si realitatii mixte

Microsoft Corp. a intampinat astazi peste 25.000 de reprezentanti ai mediului de afaceri in cadrul evenimentului sau anual, Microsoft Ignite, din Orlando, Florida.

Microsoft Corp. a intampinat astazi peste 25.000 de reprezentanti ai mediului de afaceri in cadrul evenimentului sau anual, Microsoft Ignite, din Orlando, Florida. In cadrul acestui eveniment, Microsoft a prezentat modul in care cloud-ul, inteligenta artificiala si realitatea mixta se intrepatrund in produsele sale pentru a ajuta companiile sa isi imagineze si sa creeze viitorul mediului de afaceri, cat si felul in care computerele cuantice ar putea rezolva unele dintre cele mai mari provocari ale planetei. Noutatile extind oferta comerciala a Microsoft — Office 365, Windows 10, Microsoft Azure, Dynamics 365 si Microsoft AI — punand accent pe modul in care compania favorizeaza succesul oamenilor si organizatiilor intr-un spatiu de lucru aflat in permanenta schimbare, permitand clientilor sa valorifice date, AI, tehnologii hibrid si cloud, pentru dezvoltarea proceselor de afaceri si inovare pentru viitor.


„Tehnologia digitala influenteaza toate aspectele economiei si societatii noastre, creand oportunitati fara precedent pentru organizatiile de orice dimensiune,” a declarat Satya Nadella, CEO, Microsoft. „Sunt optimist si inspirat de ingeniozitatea clientilor si partenerilor nostri, cat si a dezvoltatorilor de pretutindeni care extind limita posibilului prin intermediul realitatii mixte si inteligentei artificiale incluse in Microsoft 365, Dynamics 365 si Azure, pentru a genera transformare si impact in intreaga lume.”


Urmatoarea frontiera in domeniul computational


Urmare a 12 ani de investitii in viziunea sa de a crea un computer scalabil, care are la baza fizica cuantica, Microsoft a anuntat astazi crearea unui nou limbaj de programare optimizat pentru exploatarea computerelor cuantice scalabile si integrarea solida a acestui limbaj de programare in Visual Studio, oferind dezvoltatorilor optiuni de debugging, asistenta si simulatoare de ultima generatie care pot rula local sau in Microsoft Azure. Aceste instrumente vor fi disponibile gratuit, la sfarsitul acestui an.

 

Dezvoltatorii se pot alatura incepand de astazi comunitatii cuantice Microsoft, inregistrandu-se la www.microsoft.com/quantum
Noi capabilitati pentru angajati si promovarea unei noi culturi de lucru Microsoft a anuntat, de asemenea, extinderea Microsoft 365 cu doua solutii pentru a oferi noi capabilitati angajatilor „din prima linie” si clientilor din mediul academic. Compania a introdus si noi capabilitati inteligente de cautare, o noua viziune de comunicare inteligenta centrata pe Microsoft Teams, capabilitati de securitate si de imbunatatire a gestionarii IT, pentru a-i ajuta pe clienti sa respecte politicile si reglementarile de securitate si conformitate, inclusiv Regulamentului General de Protectie a Datelor (GDPR).

 

• Microsoft 365 F1 reuneste Office 365, Windows 10 si Enterprise Mobility + Security pentru a oferi noi capabilitati celor peste 2 miliarde de angajati „din prima linie” la nivel global, care reprezinta primul punct de contact dintre o companie si clientii sai sau care sunt direct implicati in productie.
• Microsoft 365 Education include Office 365 for Education, Windows 10, Enterprise Mobility + Security si Minecraft: Education Edition. Acesta ofera studentilor, facultatilor si personalului academic toate instrumentele necesare pentru a crea si a colabora in siguranta.
• Dispozitivele Microsoft 365, incluzand dispozitivele cu Windows 10S de la HP Inc., Lenovo, Acer si Fujitsu prezentate in noua oferta comerciala, ofera un mod de rulare autonom, management simplificat si actualizari permanente ale aplicatiilor. Toate acestea inseamna costuri totale de achizitie mai mici pentru organizatii. Create pentru gestionarea identitatii in cloud, aceste dispozitive sunt ideale pentru angajatii „din prima linie”, studenti si profesori.
• Microsoft a introdus o noua viziune de comunicare inteligenta, intentionand sa ofere capabilitatile Skype for Business Online in cadrul Microsoft Teams, alaturi de servicii cognitive si de date, transformand astfel Teams in hub-ul principal pentru lucrul in echipa in Office 365, incluzand servicii permanente de chat, voce si video.
• Cautarea inteligenta utilizeaza AI si machine learning pentru a furniza rezultate de cautare mai relevante, oriunde in Microsoft 365. Noile experiente includ previzualizare privata a Bing pentru organizatii, care ofera o imagine unitara a rezultatelor de cautare personalizate, contextuale, din interiorul si din afara organizatiei.
• Noua integrare LinkedIn cu cardurile de profil Microsoft ofera acum posibilitatea de a vedea informatii din profilele de LinkedIn in aplicatiile si serviciile Microsoft. Aceasta noua experienta, se lanseaza acum pentru clientii „first release” in Outlook Web Access, SharePoint si OneDrive for Business si imbunatateste modul de colaborare si de construire a relatiilor, prin oferirea de informatii legate de colaboratori, din interiorul si din afara organizatiei, chiar in Office365.
• Din ianuarie 2018, HP Inc. si Lenovo se vor alatura Surface pentru a sustine Windows AutoPilot, prin furnizarea ID-urilor de dispozitive catre companii pentru anumite comenzi. Astfel, utilizatorii vor putea sa seteze cu usurinta un dispozitiv nou dotat cu configuratia companiei si aplicatii gata de utilizare, inlaturand nevoia unei interventii din partea personalului IT.
• Microsoft 365 ofera functii optimizate ale Advanced Threat Protection (ATP), cum ar fi capabilitati imbunatatite de „anti-phishing”, protectie extinsa pentru SharePoint Online, OneDrive for Business si Microsoft Teams si o integrare intre platforma de cloud si capabilitatile de detectare a amenintarilor in materie de identitate locala.


Mai multe informatii in legatura cu solutiile Microsoft Modern Workplace sunt disponibile aici.


Modernizarea proceselor de afaceri prin intermediul cloud-ului si AI


Microsoft a extins Dynamics 365 cu noi solutii AI care transforma scenariile, aplicatiile si serviciile esentiale ale organizatiilor, pentru a-i ajuta pe utilizatori sa reinventeze procesele pe care le folosesc zilnic.


• Solutiile Microsoft Dynamics 365 AI sunt create pentru a aborda scenarii complexe, cu valoare ridicata, ale organizatiilor, adaptate proceselor, sistemelor si datelor existente. Prima solutie include un agent virtual inteligent pentru deservirea clientilor, un asistent inteligent pentru personalul dedicat serviciului pentru clienti si instrumente de gestionare a conversatiilor, toate bazate pe Microsoft AI. Departamentul serviciilor umane din cadrul guvernului australian, HP Inc., Macy’s si Microsoft utilizeaza deja aceasta tehnologie pentru imbunatatirea satisfactiei generale a clientilor si pentru a gestiona mai multe solicitari intr-o perioada mai scurta de timp.
• Aplicatiile modulare pentru Dynamics 365 ajuta clientii sa transforme rapid procesele cu impact ridicat prin integrarea cu sistemele existente si consolidarea lor cu fluxul de lucru si informatiile din Dynamics 365, LinkedIn si Office 365. Primele doua aplicatii modulare, Attract si Onboard, vor ajuta companiile sa recruteze cei mai competenti candidati, asigurandu-si astfel succesul, prin intermediul integrarii personalizate in companie. Ambele vor fi disponibile in cursul acestui an ca parte integrata a Dynamics 365 for Talent.
• Integrare consolidata intre PowerApps, Microsoft Flow si Office 365 si Dynamics 365. Orice utilizator business familiar cu formularele InfoPath, bazele de date Access sau SharePoint poate crea acum aplicatii care extind si automatizeaza procesele de afaceri cu PowerApps si Microsoft Flow.

Mai multe informatii in legatura cu modul in care companiile pot utiliza aceste noi tehnologii pentru a imbunatatii procesele si aplicatiile de business sunt disponibile aici.

 

 

Inovatii ale platformei de cloud enterprise

 

Microsoft Azure introduce noi stadii de productivitate organizationala, experiente inteligente de gestionare a datelor si incredere sporita in mediul de business – toate acestea, printr-o abordare unica si consecventa a platformei de cloud hybrid in ceea ce priveste datele, aplicatiile si infrastructura, fie ca acestea se afla pe serverele fizice (on-premises) sau in cloud.


• Azure Stack este disponibil prin partenerii OEM ai Microsoft precum Dell EMC, HPE si Lenovo. Ca extensie a platformei Azure, Azure Stack este o solutie cu adevarat unica pe piata, care asigura consistenta. Astfel, organizatiile pot dezvolta si implementa aplicatii utilizand aceleasi API-uri, instrumente si experiente pe care le-ar utiliza in platforma de cloud, Azure.

• Disponibilitatea SQL Server pe Linux, Windows si Docker odata cu disponibilitatea generala a SQL Server 2017. SQL Server este prima baza de date „nascuta in cloud” care este de asemenea disponibila si pe serverele fizice. SQL Server 2017 ofera pentru prima data puterea computationala a SQL Server pe Windows, Linux, cat si in container-ele de Docker, permitand developer-ilor sa dezvolte aplicatii inteligente folosind limba si mediile de dezvoltare preferate pentru a determina o productivitate crescuta, impreuna cu un grad ridicat de performanta si securitate a datelor.
• Serviciul complet automatizat de migrarea a bazelor de date, Database Migration Service si SQL DB Managed Instance sunt acum disponibile clientilor pentru a ridica si migra cu usurinta bazele lor de date de pe serverele fizice SQL server catre baza de date Azure SQL.
• SQL Data Warehouse livreaza un nivel optimizat de performanta computationala imbunatatind semnificativ performanta analizei de date in cloud. Acest nou nivel optimizat de performanta computationala ofera de asemenea cea mai ridicata scalabilitate de pana acum, cu pana la 30.000 de unitati computationale Data Warehouse. Previzualizarea acestui serviciu va fi disponibila in aceasta toamna.
• Azure Hybrid Benefit pentru SQL Server va permite clientilor sa valorifica la maxim investitiile in licente prin tarife cu discount, extinzand promisiunea platformei de cloud hibrid asupra investitiilor in date ale clientilor.
• Serviciile Azure Cost Management prin Cloudyn vor ajuta la gestionarea si optimizarea costurilor in cloud, prin intermediul unei singure interfete vizuale unificate pentru toate mediile multi-cloud. Clientii si partenerii Microsoft vor putea utiliza gratuit acest serviciu pentru a-si gestiona costurile din Azure.
• Azure Security Center va include noi capabilitati integrate de securitate care se vor concentra pe reducerea vulnerabilitatii si sporirea protectiei in fata amenintarilor de securitate, precum si extinderea catre volume de lucru hibrid sigure.
• Previzualizarea noilor actualizari ale Azure Machine Learning va oferi dezvoltatorilor AI si analistilor de date un nou set de instrumente pentru a dezvolta si gestiona prototipuri de machine learning si AI oriunde – in platforma de cloud, pe serverele fizice sau prin tehnologia „edge”. Aceste noi actualizari le vor permite, de asemenea, dezvoltatorilor AI si analistilor de date sa fie mai productivi, beneficiind de cele mai des folosite medii de dezvoltare open source, instrumente si siteme runtime.
• Integrarea Azure CosmosDB cu Azure Functions. Facand disponibila puterea computationala a Azure CosmosDB, primul serviciu modern de baze de date de acest tip, pe platforma serverless Azure Functions, dezvoltatorii pot atinge noi niveluri de productivitate, scriind aplicatii in doar cateva linii de cod, astfel incat pot inova mai rapid reactii la „evenimente” precum senzori IOT, schimbari in baze de date si altele.
• Actualizari ale Microsoft Cognitive Services, o colectie de API-uri inteligente care permite dezvoltatorilor sa adauge cu usurinta capabilitati AI aplicatiilor proprii. Actualizarile introduse astazi includ disponibilitatea generala a analizei de text (text analytics), un serviciu de procesare lingvistica bazat pe platforma de cloud, care include functionalitati precum analiza sentimentelor (sentiment analysis), extragerea de fraze-cheie si detectia limbii pe text. In luna urmatoarea vor fi introduse Bing Custom Search, o experienta personalizata pentru o sectiune a Web-ului, si Bing Search v7, care va returna rezultate mai relevante utilizandBing Web, stiri, video, cautare de imagini, precum si o versiune noua a functiilor „autosuggest” si „spellcheck”.


Mai multe informatii in legatura cu solutiile Microsoft enterprise cloud sunt disponibile aici.
 

Autori

foto
MICROSOFT ROMANIA SRL