loader
Microsoft Envision Romania – tehnologie si inovatie in business pentru viitor

Microsoft Envision Romania – tehnologie si inovatie in business pentru viitor

Solutiile digitale care accelereaza cresterea si favorizeaza agilitatea afacerilor au fost in centrul atentiei la Microsoft Envision Romania, unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie dedicate comunitatii de business

Tehnologia si inovatia sunt generatoare de progres in era digitala. Digitalizarea vine cu multiple si considerabile beneficii si oportunitati de afaceri, iar cresterea economica bazata pe folosirea mai judicioasa a datelor in Uniunea Europeana ar urma sa ajunga la 829 de miliarde de euro pana in anul 2025. Solutiile digitale care accelereaza cresterea si favorizeaza agilitatea afacerilor au fost in centrul atentiei la Microsoft Envision Romania, unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie dedicate comunitatii de business. 

                                            

Lideri din mediul de afaceri si antreprenori din Romania, inclusiv din comunitatea de start-up-uri, reprezentanti ai sectorului public, precum si ai companiei Microsoft, au discutat despre oportunitatile pe care Romania le are din perspectiva digitala, dar si despre modalitatile prin care pot fi abordate provocarile aduse de o economie si societate in continua schimbare. Evenimentul i-a reunit, asadar, pe toti cei care au un rol esential cand vine vorba de transformarea Romaniei intr-un hub digital regional.

Pe parcursul intregii zile, participantii au asistat la dezbateri, demonstratii, prezentari interactive si studii de caz al caror principal subiect a fost viitorul digital al Romaniei. Noi modalitati care sa accelereze transformarea digitala in companiile lor au fost discutate, astfel incat acestea sa ramana competitive, productive si sa genereze in acelasi timp un impact pozitiv in societate.

                                               

Potrivit lui Michelle Simmons – General Manager, Microsoft Central Europe, tehnologiile digitale precum cloud-ul, Inteligenta Artificiala, big data, arhitecturile moderne de retea, dar si digitalizarea afacerilor vor fi elementele-cheie care vor genera cresterea economica in viitor.

Michelle Simmons – Director General, Microsoft Europa Centrala: „Microsoft isi ia angajamentul de a  sprijini in continuare guvernul, mediul de afaceri si oamenii din Romania in procesul de inovare digitala, in construirea strategiei de cloud si a agendei de dezvoltare a competentelor tehnologice cu scopul de a accelera transformarea digitala. Pentru a crea un impact de durata, atat sectorul privat, cat si cel public trebuie sa permita schimbarea sistemica ce va accelera progresul catre un viitor mai incluziv, echitabil si durabil”.

La eveniment a fost prezent si ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, Sebastian Burduja. In timpul discursului sau, el a subliniat rolul extrem de important pe care digitalizarea accelerata a serviciilor publice il are in ceea ce priveste progresul economic si social. Pe scena evenimentului au urcat si Excelenta Sa, Kathleen Kavalec – Ambasador al Statelor Unite in Romania, Generalul Anton Rog – Director General al Centrului National Cyberint si Generalul de Brigada Mihai Burlacu – Sef al Directiei de Comunicatii si Tehnologia Informatiei, din cadrul Ministerului Apararii Nationale. Lor li s-au alaturi si alti reprezentanti ai autoritatilor si institutiilor publice din Romania.

Bogdan Putinica – Director General, Microsoft Romania: „Tehnologiile digitale precum cloud-ul, Inteligenta Artificiala sau big data reprezinta calea catre succes. Pentru a valorifica pe deplin potentialul transformarii digitale si a impulsiona cresterea economica durabila, Romania trebuie sa acorde prioritate atat inovatiei, cat si dezvoltarii infrastructurii si competentelor digitale. Microsoft va continua sa fie un partener de digitalizare pentru Romania, sustinand-o in a deveni un lider regional din acest punct de vedere”.

Potentialul Romaniei in directia digitalizarii este semnificativ, cu o industrie a serviciilor IT in plina expansiune. Potrivit estimarilor, aceasta ar urma sa ajunga la 10% din PIB pana in 2025, a mai afirmat Bogdan Putinica in timpul evenimentului.

Accelerarea transformarii digitale necesita o colaborare solida intre sectorul public si cel privat – un lucru imperativ pentru progresul economic. Romania are acum toate reglementarile necesare pentru a-si accelera calatoria digitala si a facut pasi importanti in aceasta directie, a adaugat in timpul evenimentului Dave Sloan – Chief Technology Officer, Global Market Development, World-Wide Public Sector Microsoft. Adoptia de cloud este o conditie critica pentru guvernele din intreaga lume pentru a-si indeplini obiectivele de transformare digitala.

Anexa:

Liudmila Climoc – CEO, Orange Romania: “Telecomunicatiile sunt coloana vertebrala pentru dezvoltarea economica a Romaniei prin digitalizare si ma bucur ca la un eveniment de o asemenea amploare a fost reliefata importanta lor, mai ales azi, intr-un context economic provocator pentru inovatie, dezvoltare ori transformare digitala. Prin Orange Business Services sustinem digitalizarea companiilor, iar noile noastre tehnologii, in care 5G este varful de lance, vor sustine cresterea si vor aduce impreuna organizatii din mediul privat si public. Multumim, Microsoft Romania, pentru parteneriatul de lunga durata pe care il consolidam de la an la an si pentru oportunitatile tehnologice extraordinare pe care le punem impreuna la dispozitia companiilor”.

Andreea Ionita – Chief Digital & Technology Officer, E.ON: “Ne propunem sa jucam un rol-cheie in tranzitia catre energia verde, cu accent pe eficienta energetica. In noiembrie 2021, ne-am actualizat strategia si am stabilit trei prioritati pentru urmatorii ani: sustenabilitate, digitalizare si crestere. Ne concentram eforturile pe digitalizarea interactiunii cu clientii nostri, smartificarea si modernizarea retelor de distributie si automatizarea proceselor interne. Continuam sa investim in oameni, in diversitate si capabilitati noi“. 

Razvan Ene – General Manager, Crayon: “Crayon Romania este o companie care a luat nastere in plina pandemie si care a reusit, in mai putin de trei ani, sa castige increderea a peste 160 de clienti, sa ajunga la 26 de milioane de euro cifra de afaceri si sa devina Partenerul Anului pentru Microsoft in 2022, datorita competentelor, pasiunii si implicarii echipei locale.”

Tudor Manea, CEO Group eMAG: “Online-ul a adus o transparenta si un nivel de informare foarte mare, iar din aceasta perspectiva nu cred sa fi existat vremuri mai bune pentru consumator, care acum are puterea de a defini ceea ce se intampla in retail. Oricine activeaza in industrie va trebui sa construiasca o relatie cu clientii sai, pentru care a cumpara produse sau servicii nu mai este suficient. Tehnologia si inteligenta artificiala ne ajuta astazi sa fim si mai aproape de oameni si de nevoile lor si sa construim aceasta punte catre ei”.

Autori

foto
MICROSOFT ROMANIA SRL