loader
Sedna Design & Elements – noi functii pentru eficientizarea consumului de energie

Sedna Design & Elements – noi functii pentru eficientizarea consumului de energie

Senzorul de mișcare cu intrerupator integrat, faciliteaza deplasarea in cladire pe timpul noptii si ajuta la reducerea consumului de energie electrica – una din optiunile in materie de solutii eficiente pentru cladiri inteligente, dar si pentru adoptarea unor masuri de eficientizare a consumului de energie

Gama Sedna Design & Elements, lansata recent de Schneider Electric, integreaza noi optiuni care raspund nevoilor actuale in materie de solutii eficiente pentru cladiri inteligente, dar si pentru adoptarea unor masuri de eficientizare a consumului de energie.

Conceputa pentru optiunile moderne de management al cladirilor comerciale si rezidentiale, Sedna Design & Elements cuprinde intrerupatoare si variatoare rotative pentru controlul iluminatului, dar si intrerupatoare pentru controlul jaluzelelor, astfel incat utilizatorii sa deschida si sa inchida cu usurinta draperiile, pentru a proteja interiorul casei de lumina excesiva a soarelui si pentru a controla temperatura ambianta. Senzorul de mișcare cu intrerupator integrat, cu un unghi de detectare de 160 de grade faciliteaza deplasarea in cladire pe timpul noptii si ajuta la reducerea consumului de energie electrica.

In ceea ce priveste functiile pentru controlul temperaturii, noile termostate din gama Sedna Design & Elements ajuta la mentinerea unei temperaturi constante in toata locuinta, contribuind, in acelasi timp, la reducerea consumului de energie prin pornirea incalzirii doar atunci cand este necesar.

Echipamentele Sedna pot fi incluse in proiectele de renovare sau in instalatii electrice din cladirile noi, indiferent de destinatia de utilizare a acestora – rezidentiala sau comerciala – gama Sedna propunand si mecanisme clasice precum prize RJ45 pentru cabluri de retea; prize HDMI pentru echipamente HDTV si AV, dar si mecanisme noi precum priza TV+date sau priza de alimentare+incarcatoare USB, ce ofera functii multiple inglobate in acelasi mecanism. Pentru segmentul de hoteluri sau apartamente cu utilizare temporara, gama Sedna include intrerupatoare cu cartela, care pot fi utilizate in doua moduri: ca o cheie pentru camera sau ca intrerupator de economisire a energiei, care stinge toate luminile din camera, daca aceasta nu este ocupata.

Instalarea aparatelor se poate realiza in doua moduri: incastrat - prin intermediul dozelor de instalare sub tencuiala sau aparent – cu ajutorul cadrelor pentru montaj aparent, instalare compatibila cu ramele decorative Sedna Design. Acestea pot fi instalate atat vertical, cat si orizontal.

Toate prizele sunt prevazute cu obturatoare, pentru prevenirea accidentelor, iar noul design al mecanismelor este proiectat astfel incat, in timpul instalarii, ghearele se extind drept pentru o aliniere perfecta cu dozele de aparat.

Gama Sedna Design & Elements include si functii atipice precum prize de egalizare a potentialului, ce previn aparitia unor tensiuni periculoase in echipamentele medicale si reduc probabilitatea de socuri electrice la pacienti si personalul medical. Acestea au fost special concepute pentru mediile de lucru care necesita un nivel ridicat de siguranta, precum spitalele, clinici si laboratoarele chimice, astfel incat sa previna aparitia eventualelor accidente.

In prezent, avand in vedere costurile crescute la energie, cu totii ne dorim sa gasim cele mai potrivite solutii pentru gestionarea eficienta a consumului de energie”, spune Lucian Enaru, Director General la Schneider Electric.De aceea, Schneider Electric a lansat noua gama Sedna Design & Elements, care include functii si mecanisme potrivite pentru consumatorii care isi doresc solutii moderne si usor de implementat, astfel incat sa obtina beneficii semnificative in ceea ce priveste consumul de energie si, in acelasi timp, sa contribuie la crearea unui viitor sustenabil.”

Ramele Sedna Design si Sedna Elements ofera grad de protectie IP44 aparatajului atunci cand sunt instalate impreuna cu mecanisme ce au protectie IP44, intrucat acestea din urma sunt echipate cu garnituri de etansare pentru a proteja impotriva stropilor de apa.

Despre Schneider Electric

Schneider Electric Romania este subsidiara locala a companiei Schneider Electric, una dintre cele mai performante si mai longevive organizatii, cu 25 de ani de activitate in Romania. Cu un portofoliu de clienti din cele mai diverse domenii economice – de la industria grea la retail, de la constructii la IT- compania furnizeaza in prezent in Romania produse si servicii pe patru piete, toate mari consumatoare de energie electrica si cu obiective de eficientizare a consumului: piata de cladiri comerciale si rezidentiale, piata de industrie, cea de infrastructura si piata de retele si centre de date. Conform datelor globale, aceste patru piete acopera 70% din consumul energetic mondial, iar Schneider Electric furnizeaza pentru toate solutii si sisteme de automatizare si optimizare a consumului.

Avand 300 de angajati care urmeaza cariere locale si internationale, Schneider Electric Romania coordoneaza in prezent un grup de tari care include Armenia si Republica Moldova. Prin intermediul Bucharest Hub, organizatia locala asigura asistenta specializata in 16 limbi pentru clientii Schneider Electric din 25 de tari.

https://www.se.com/ro/ro/ 

Autori

foto
SCHNEIDER ELECTRIC ROMANIA SRL