loader
Grupul ZF din Germania si Grupul Tehnologic Hon Hai (Foxconn) - Parteneri in sistemele de sasiu pentru autoturisme

Grupul ZF din Germania si Grupul Tehnologic Hon Hai (Foxconn) - Parteneri in sistemele de sasiu pentru autoturisme

Foxconn va achizitiona un pachet de 50% din ZF Chassis Modules GmbH, o divizie a ZF Group care reuneste ansamblul sistemelor de osii pentru autoturisme si are o valoare de piata de aprox. 1 miliard de euro

Friedrichshafen AG (ZF Group), unul dintre cei mai mari furnizori din lume in industria automotive, si Hon Hai Technology Group („Foxconn”) (TWSE:2317), cel mai mare producator de electronice din lume, au anuntat un parteneriat de 50-50 in sistemele de sasiu pentru autoturisme, o miscare esentiala care vizeaza accelerarea si extinderea oportunitatilor din domeniul automotive si a lantului de aprovizionare cu clienti de top.

Foxconn va achizitiona un pachet de 50% din ZF Chassis Modules GmbH, o divizie a ZF Group care reuneste ansamblul sistemelor de osii pentru autoturisme si are o valoare de piata de aprox. 1 miliard de euro, permitand un parteneriat strategic care va creste si mai mult oportunitatile pentru sasiul ZF si va extinde noi perspective pentru Foxconn in sectorul automotive. Parteneriatul va valorifica reciproc capacitatile si va extinde gama de oferte de produse in domeniul motoarelor cu ardere interna si in special al vehiculelor electrice (ICE/EV).

Cu Foxconn am castigat un partener strategic puternic cu care putem deschide noi perspective si oportunitati pentru ZF Chassis Modules GmbH”, spune CEO-ul ZF Group, Dr. Holger Klein. „ZF, ca furnizor global pentru industria automotive, si Foxconn, ca producator de electronice de top, se completeaza excelent pentru a deschide impreuna noi grupuri de clienti si a-si extinde prezenta, in special pe pietele in crestere. Prin acest pas, implementam strategia noastra de a creste anumite domenii de afaceri ale ZF cu sprijinul partenerilor externi dincolo de limitele actuale.

Sunt absolut incantat de acest parteneriat. Reteaua globala Foxconn si know-how-ul in managementul lantului de aprovizionare plus expertiza, sarguinta si angajamentul pe care le aduce ZF Chassis vor crea valoare adaugata pentru cei doi actionari”, a declarat presedintele si CEO-ul Foxconn Young Liu. „De asemenea, suntem dornici sa exploram mai multe oportunitati de parteneriat cu ZF Group in spatiul mai larg de transport si mobilitate”.

Valoarea subsidiarei ZF este de aproximativ 1 miliard de euro, iar ZF Group si Foxconn se asteapta ca acordul JV sa intre in vigoare in termen de sase pana la noua luni de la semnare si dupa aprobarile de reglementare.

ZF Chassis Modules GmbH, care deserveste producatorii mondiali de automobile premium si de volum, este reprezentata in 25 de locatii din intreaga lume. Are aproximativ 3.300 de angajati, dintre care 100 sunt in Germania. Se estimeaza ca vanzarile diviziei vor depasi 4 miliarde de euro in 2023.

Despre ZF

ZF este o companie globala de tehnologie care furnizeaza sisteme pentru autoturisme, vehicule comerciale si tehnologie industriala, permitand urmatoarea generatie de mobilitate. ZF permite vehiculelor sa vada, sa gandeasca si sa actioneze. In cele patru domenii tehnologice: Controlul miscarii vehiculelor, Siguranta integrata, Conducerea automata si Mobilitatea electrica, ZF ofera solutii cuprinzatoare de produse si software pentru producatorii de vehicule consacrati si furnizorii de servicii de transport si mobilitate recent emergenti. ZF electrifica o gama larga de tipuri de vehicule. Prin produsele sale, compania contribuie la reducerea emisiilor, la protejarea climei si la imbunatatirea mobilitatii sigure.

Cu aproximativ 165.000 de angajati in intreaga lume, ZF a raportat vanzari de 43,8 miliarde euro in anul fiscal 2022. Compania opereaza 168 de locatii de productie in 32 de tari.

ZF in Romania

ZF are aproximativ 5.000 de angajati in sase locatii din Romania (Bucuresti, Timisoara, Roman, Oravita, Lupeni, Marghita). Printre acestea se numara ZF R&D Tech Center Timisoara, care s-a desprins din divizia de automotive a furnizorului roman de servicii de inginerie BeeSpeed si face parte din ZF din ianuarie 2019. BeeSpeed lucra deja pentru Divizia ZF Active Safety Systems (fosta parte a TRW) din 2008.

Pentru mai multe informatii publice si fotografii, va rugam sa accesati: http://www.zf.com/ro

Despre Foxconn

Infiintat in 1974 in Taiwan, Hon Hai Technology Group („Foxconn”) (TWSE:2317) este cel mai mare producator de electronice din lume si furnizor de solutii tehnologice, clasandu-se in primele 20 de pozitii in topul Fortune Global 500. In 2022, veniturile au totalizat 6,62 mii de miliarde dolari taiwanezi (approx. 220 miliarde dolari sau 200 miliarde euro). Cota de piata a grupului in serviciile de fabricare de electronice (EMS) depaseste 40% si acopera patru segmente majore de produse: electronice inteligente de consum; cloud si retele; tehnica de calcul; componente si altele. Grupul opereaza 173 de campusuri in 24 de tari si este unul dintre cei mai mari angajatori din lume, cu peste un milion de angajati in timpul sezonului de varf al productiei. Grupul si-a extins capacitatile in dezvoltarea de vehicule electrice, sanatate digitala si robotica, precum si trei tehnologii cheie – tehnologie de comunicare de noua generatie, AI si semiconductori – care sunt cheia pentru a conduce strategia de crestere pe termen lung. Este dedicat sustinerii durabilitatii mediului in procesul de productie si serveste drept model de bune practici pentru intreprinderile globale.

Pentru a afla mai multe, vizitati www.honhai.com