loader
Medicover investeste peste 5 milioane de euro in patru centre de imagistica in Bucuresti, Iasi, Constanta si Craiova

Medicover investeste peste 5 milioane de euro in patru centre de imagistica in Bucuresti, Iasi, Constanta si Craiova

Noile centre de imagistica Medicover vor fi dotate cu sisteme medicale de ultima generatie produse de GE Healthcare

Medicover, singurul furnizor de servicii medicale private din Romania cu expertiza internationala, se extinde cu patru noi centre de imagistica high-tech in Bucuresti, Iasi, Constanta si Craiova. Investitia faciliteaza accesul pacientilor la tehnologii performante de diagnostic, esentiale pentru depistarea unor afectiuni grave, dar si pentru monitorizarea post-COVID.

Noile centre de imagistica Medicover vor fi dotate cu sisteme medicale de ultima generatie produse de GE Healthcare si vor acoperi servicii precum computer tomografie, rezonanta magnetica nucleara, angiografie si radiologie conventionala. Toate sistemele de computer tomografie din dotarea centrelor de imagistica Medicover sunt echipate cu aplicatii software necesare examinarilor pulmonare pentru a raspunde noilor provocari generate de infectiile COVID-19. De asemenea, sistemele de rezonanta magnetica Signa, care vor fi instalate in centrele din Bucuresti, Iasi, Constanta si Craiova ofera siguranta unui examen rapid, cu o informatie clinica de cea mai buna calitate, asigurand, in acelasi timp, un confort ridicat pacientului.

Am investit in cele mai noi tehnologii de pe piata pentru a putea oferi pacientilor nostri servicii medicale de inalta calitate si precizie, de la controale de rutina, pana la examinari avansate. Importanta accesului la ingrijire medicala intr-un orizont rezonabil de timp si in comunitatea din care pacientul face parte nu a fost niciodata mai mare ca astazi. Am avut in vedere acest lucru cand am ales locatiile noilor centre de imagistica”, a declarat dr. Florinela Cirstina, director general al Medicover Romania.

                                                 

Suntem incantati sa colaboram cu Medicover Romania pe acest proiect, care reprezinta un exemplu excelent de inovatie. Sistemele avansate GE Healthcare vor reprezenta un atu in lupta impotriva Covid-19 si vor imbunatati calitatea si accesul pacientilor la servicii medicale. GE Healthcare are convingerea ca noile tehnologii medicale vor aduce beneficii semnificative in egala masura pacientilor, medicilor si furnizorilor de servicii medicale”, a declarat Alexandra Munteanu, director general al GE Healthcare pentru Romania si Republica Moldova.

                                                 

Explorarile imagistice cu sisteme avansate de tip CT (computer tomograf) si RMN (rezonanta magnetica) sunt fundamentale in diagnosticarea preoce si monitorizarea unor afectiuni grave, precum bolile cardiovasculare si neoplaziile, cu o incidenta tot mai mare in Romania. Din cauza numarului insuficient de astfel de echipamente, accesul pacientilor la investigatii este limitat. Tara noastra se situeaza pe ultimul loc in Europa, cu un numar mediu anual de 38 examinari CT si RMN la mia de locuitori, comparativ cu media UE de 200, potrivit celor mai recente date publicate de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE). Pandemia de COVID-19 a acutizat si mai mult cererea pentru sisteme de diagnostic performante.

In contextul unei nevoi in crestere in comunitate pentru servicii medicale de calitate, Medicover Romania a decis sa isi dezvolte serviciile de imagistica cu patru noi centre amplasate in marile orase unde deja opereaza cu clinici si spitale proprii. In acest sens, Medicover a semnat recent un acord cu GE Healthcare pentru achizitia de echipamente.

Centrul de imagistica din Bucuresti, amplasat in cadrul noului spital Medicover din zona Pipera, va dispune de unul dintre cele mai performante sisteme rezonanta magnetica nucleara - Signa Voyager - care permite realizarea de imagini fara a mai utiliza substanta de contrast, eliminandu-se astfel riscurile aferente acestui tip de examinare, lucru important pentru pacientii oncologici care au nevoie de examinari repetate, dar si pentru copii. Tot aici, pacientii vor beneficia si de un angiograf monoplan dotat cu inteligenta artificiala, complet dotat pentru radiologie interventionala cardiovasculara, neurologica si periferica.

Odata cu deschiderea noilor centre de imagistica, estimata pentru anul 2022, Medicover isi consolideaza prezenta la nivel national pe o piata cu un potential ridicat de crestere, si isi pregateste infrastructura pentru medicina viitorului – teleradiologia.

Despre Medicover Romania

Din 1995, Medicover Romania a devenit unul dintre cei mai importanti furnizori de pe piata serviciilor de sanatate private, cu o retea de 25 de clinici in Bucuresti si in tara, trei spitale generaliste: in capitala, la Oradea si Craiova, 29 de cabinete on-site si peste 250 de unitati medicale partenere. Spitalele Medicover corespund celor mai inalte standarde medicale si deservesc o gama larga de specialitati medicale si chirurgicale. Pentru mai multe informatii, vizitati: www.medicover.ro

Medicover Romania face parte din Medicover, companie internationala de servicii medicale si de diagnostic, infiintata in 1995. Medicover opereaza o retea extinsa de clinici, spitale, facilitati de ingrijire specializata si laboratoare. Pietele principale ale Medicover sunt Polonia si India. In 2020, Medicover a avut venituri de 998 milioane de euro si peste 32.000 de angajati. Pentru mai multe informatii, vizitati www.medicover.com

Despre GE Healthcare:

GE Healthcare este divizia medicala a GE (NYSE: GE), cu afaceri in valoare de 18 miliarde de dolari. In calitate de inovator de nivel mondial in domeniul tehnologiei medicale si al solutiilor digitale, GE Healthcare ajuta clinicienii sa ia decizii mai rapide si mai informate prin dispozitive inteligente, analize de date, aplicatii si servicii, sustinute de platforma sa de date Edison. Cu peste 100 de ani de experienta in industria medicala si aproximativ 50.000 de angajati la nivel global, compania opereaza in centrul unui ecosistem care evolueaza catre medicina de precizie, digitalizand asistenta medicala, contribuind la stimularea productivitatii si la imbunatatirea rezultatelor pentru pacienti, furnizori, sisteme de sanatate si cercetatori din intreaga lume. Pentru mai multe informatii,  urmariti-ne pe Facebook, LinkedIn, Twitter si ThePulse sau vizitati site-ul nostru: https://corporate.gehealthcare.com/

Autori

foto
MEDICOVER SRL