loader

McGregor & Partners ofera asistenta Camerei de Comert Romano-Britanice pentru obtinerea acreditarii oficiale

Dupa opt luni de munca si o serie de inspectii stricte de conformitate desfasurate in perioada noiembrie - decembrie 2014, Camera de Comert Romano-Britanica (BRCC) a obtinut acreditarea oficiala ca membru al Retelei Globale Acreditate ale Camerelor de Comert Britanice.

 BRCC este camera bilaterala de comert care isi desfasoara activitatea in Romania si in Regatul Unit.

 

Acreditarea permite BRCC sa primeasca finantare publica de la guvernul Regatului Unit pentru a promova comertul dintre Regatul Unit si Romania. Acest proces oficial recuno?te un numar limitat de camere de comert britanice din Uniunea Europeana si restul lumii ca fiind cele care au atins cele mai inalte standarde in guvernarea corporativa si servicii pentru clienti, astfel incat isi pot asuma responsabilitatea pentru munca oficiala de promovare a comertului bilateral cu Regatul Unit. Romania a fost recunoscuta de guvernul britanic ca fiind o economie cu o crestere importanta, cu oportunitati speciale pentru promovarea comertului cu Regatul Unit, inclusiv prin organizarea in martie 2015 a unei mega-misiuni de comert cu mare vizibilitate, care sa acopere sectoarele de petrol si gaze, cele pentru energia nucleara, dar si cele referitoare la mediu, ape si transportul de masa. Finantarea guvernului britanic va permite BRCC sa isi extinda suportul pe care il ofera membrilor sai si altor clienti prin facilitarea relatiilor de afaceri dintre firmele romane si britanice.

 

Pentru a obtine acreditarea oficiala a fost necesar ca BRCC sa treaca de inspectii stricte asupra unor aspecte privind guvernarea corporativa, etica, organizarea si practicile de afaceri. BRCC a avut astfel nevoie de asistenta juridica externa substantiala, pentru a se pregati si pentru a trece cu succes aceste inspectii. Firma McGregor & Partners a fost aleasa de BRCC in luna mai 2014 sa ofere consultanta atat pe dreptul roman, cat si pe cel britanic, alaturi de asistenta juridica practica in cadrul procesului de acreditare. Aceasta a inclus pregatirea unui nou set de documente constitutive care au fost aprobate in mod unanim de catre membrii BRCC in cadrul adunarii lor generale din octombrie 2014, precum si asistenta in redactarea a numeroase documente pentru inspectiile oficiale, precum si reprezentarea BRCC in cadrul acestora.

 

Echipa McGregor & Partners care a lucrat cu BRCC in cadrul acestui proiect a fost condusa de Neil McGregor si Simona Lehniuc. McGregor este avocat britanic si membru al Baroului Bucuresti; managing partner al McGregor & Partners, este specializat in probleme de guvernare corporativa internationala, etica si conformitate. Lehniuc este managing associate, avand o experienta vasta in ceea ce priveste functionarea practica a afacerilor in Romania, in special in cazul societatilor straine.

 

„Procesul de obtinere a acreditarii oficiale nu este unul facil, in special din cauza cerintelor stricte formulate de Marea Britanie ce trebuie coordonate cu anumite aspecte practice privind desfasurarea afacerilor in Romania. Sunt incantat ca succesul muncii noastre privind structura si functionarea BRCC a fost recunoscuta prin obtinerea acreditarii inca de la prima solicitare.”, a declarat Neil McGregor.

 

„Am colaborat cu Simona si Neil in trecut si eram constient de competentele lor privind guvernarea corporativa, in special acolo unde exista un aspect oficial al situatiei. Alaturi de colegii lor de la McGregor & Partners au furnizat BRCC asistenta juridica practica, oportuna si eficienta in cadrul acestui proces esential de a asigura accesul la finantarea guvernamentala britanica. Acreditarea reprezinta o marca a eficientei prin care BRCC promoveaza comertul dintre Regatul Unit si Romania si apreciez oportunitatea de a lucra in continuare cu McGregor & Partners in aceasta privinta.” adauga Ray Breden, Presedintele executiv al BRCC.

Autori

foto
SOCIETATEA CIVILA DE AVOCATI MCGREGOR & PARTNERS